ogólnie to niezbyt łatwo się tworzy gry na roblox, próbowałam i niezbyt mi to wychodziło
ciekawa sprawa polecam roblox studio
ciekawa sprawa polecam roblox studio
ja stworzylem nawet swoje symulatory nick w roblox tak jakby co jaj ktoś chce zagrać : luzakowaty_45
Zanim zaczniesz trzeba się zapoznać z całą polityką tworzenia gier aby nie dostać warna lub bana od roblox za kontent w grze który im się nie podoba :/
Robilem tycoony z poradnikow yt kiedys ale trudno bylo
lepiej sie robi z kolegami bo latwiej
dajće kamienie duz prose was
siema elo ja jestem nowy na gamehag no i nie wiem o co chodzi z tym gamehagiem
nie wiem ale kocham misie
siema ja jestem prosem xd
a tobiasz i dream są pro w Minecraft
a tobiasz i dream są pro w Minecraft
ja nie umiem zrobić gry :(
trzeba wejść w roblox studio i wtedy mozesz robic gry
Możemy razem we 2 zrobić grę oczyiście jeśli będziesz robić modele ja będę je monować w grze i robić ikony itp xd
Trzeba się nauczyć obsługiwania edytora i języka LUA (tym językiem się programuje w roblox'ie btw)
zeby zrobic gre musisz właczyc roblox studio a tworzenie jest trudne gry najpierw muszisz wiedziec o czym chcesz stworzyc gre i na czym ma polegac puzniej musisz ja stworzyc i wysłac:wink:
wszyscy: to jest trudne
tymczasem ja: nie wiem jakie wy macie problemy to jest łatwe, przynajmniej pewne rzeczy ????
no zrobienie czegos sensownego jest trudne ale takie prostrze rzeczy np respisz sie klocem biegniesz do namiotu z pistoletem bierzesz pistolet i strzelasz do wszystkiego i wszystkich co sie rusza