Czy ktoś z was próbował tworzyć własną grę na platformę Roblox ? Czy trudno obsługuję się edytor do tworzenia map ?
własnie mam pytanie jak stworzyć taką własną gre na robloxie?
ja prubowałem jest trude jak sie nie umie upszługiwać
Jest co ciekawa sprawa. Jak na początki programowania, to polecam całym sercem
TRZEBA WEJŚĆ W ROBLOX STUDIO ALE TWORZENIE GRY JEST BARDZO TRUDNE :(
to jest straszznie trudne chciałem powjlejać jakieś struktury ale żeby gra działała muszą być pisane komenty animacje i tym podobne
Nie wiem , nie próbowałem .
Bardzo ciekawy temat i wydaję mi się że jest to trudne.
Więc tak, żeby zacząć tworzyć grę trzeba wejść w aplikacje ROBLOX STUDIO która instaluje się razem z samym ROBLOXEM. Wtedy wybierasz typ gry na którym chcesz zacząć. Ja robię własne obby(parkour) i poświęciłem na to dużo czasu lecz i tak jeszcze nie skończyłem. Samo tworzenie niejest takie trudne ale do tego wchodzi jeszcze skryptowanie, komendy które powinno się znać i podstawowy angielski. Mam nadzieję że pomogłem :)
Jest proste jeżeli nauczy się języka sun (to chyba ten z tego co wiem)
Bardzo lubię tworzyć gry na roblox, jest to bardzo łatwe (przynajmniej dla mnie). Mam nawet własną grę. Tu macie link do gry: https://www.roblox.com/games/5042723827/The-Floor-Is-Lava-Beta?refPageId=594cf6df-24db-4f90-b3bc-b5f85584a82b
próbowałam stworzyć własną grę, szło mi dobrze lecz w pewnym momencie coś kliklam i wszystko mi sie zresetowało, kończyłam robić obby :/
niestety nie umiem robić grup na robloxie tutaj zbieram kamienie dusz na robuxy
moim skromnym zdaniem to nie jest tak że jest trudne, według mnie korzystanie z tego edytora jest stosunkowo łatwo, gorzej jest z programowaniem, ponieważ większość osób tego nie ogarnia jednak, to jest edytor dla osób które coś się na tym znają
Pisz komentarze i graj w gry tyle
Trzeba mieć roblox studio by muc budować
Niewiem jak ale tez bym chciał zrobić pozdrawiam :)
zapraszam na moją gre którą robie nazwa : ROBLOX CLICKER GAME
mam kilka gier oraz ponad 6 miesięcy doświadczenia i script