Opera gx jest owiele lepsza
opera gx zdecydowanie wygrywa, chrome jest starą przeglądarką, a opera gx to nowe.
opera GX leprza wygrywa z chrome do zera
bardzo fajna przeglondarka polecam moim zadaniem lepsza jest od chrome
Opera jest całkiem przyjemna zwykle siedzę na chromie bo tablety lubią ale i opera daje rade i ma wiele dodatków . I personalizacja jest super
Opera jest całkiem przyjemna zwykle siedzę na chromie bo tablety lubią ale i opera daje rade i ma wiele dodatków . I personalizacja jest super
Opera, jak i Chrome są dobrymi przeglądarkami. To, która jest lepsza zależy już od tego czego się chce w przeglądarce i od ogólnych preferencji. Radzę wypróbować obie i zobaczyć, która bardziej przypada do gustu :))
To i to ma swoje korzyści i wady, więc uważam, że pewnie osoba, która najpierw zobaczyła i zaczęła używać Chrome, będzie bardziej niechętna do zmiany i użytku Opery GX, i na odwrót
Według mnie GX jest lepsza ponieważ: można ją do siebie dostosować i ma wiele fajnych funkcji.
GX moim zdaniem jest lepsza, jednak nie raz zdarzyło mi się, że w operze nie chciała mi się załadować jakaś strona a w chromie bez problemu.
OperaGX jest lepsza wizualnie jednak czasami się zdarza że się zawiesi
Sporo osób chwali sobie opere gx, ale ja jestem przyzwyczajony do chrome. Kwestia indywidualna..
Zdecydowanie Opera GX według mnie jest lepsza.
oczywiscie ze Opera GX
Kazdy prawdziwy ziomek ma ją
Opera GX jest lepsza moim zdaniem bo można ograniczać ram itp
Tak na prawdę to mógłbym korzystać z prawie każdej przeglądarki bazującej na chromie, ale na opere GX bym się nigdy nie zdecydował.
OperaGX jest lepsza dla mie niewiem jak dla innych
Używałem Chrome teraz przesiadłem się na Opere Gx i nie żałuje . Lepsza grafika i mniejsze lagi . Więc polecam Opere Gx . Btw. Opere polecił mi Kiszak .
według mnie lepszym wyborem będzie opera gx
Zauważyłem ostatnio spore niedociągnięcia, jeżeli chodzi o funkcjonowanie przeglądarki "Opera GX". Problemy występują zarówno na komputerze, jak i na urządzeniach z systemem Android.
Wyżej wymienione błedy pojawiają się przy ładowaniu niektórych niekomercyjnych witryn, a na "Google Chrome" one działają bez zarzutów. Skoro poruszam też temat Chrome'a (usłyszałem kiedyś jak mój znajomy nazwał tą przeglądarkę mianem: "bezdennej czarnej dziury do wysysania RAM'u"; RAM - pamięć operacyjna urządzenia.), zużycie mocy obliczeniowej ("RAM") na obydwu przeglądarkach jest podobne. Trochę słabo ze strony GX'a, reklamować się jako przeglądarka dla graczy i po cichutku, w tle generować jeden olbrzymi proces, który pochłania niemałą wartość pamięci. Co prawda, sprawy nie mają się aż tak kiepsko jak w przypadku Google Chrome'a, gdzie dochodzi do faktycznego wysysania RAM'u. Mam na myśli ilość procesów systemowych które pojawiają się w trakcie użytkowania. Zaczyna się niewinnie: od jednego lub lub dwóch (nie jestem pewien), z czasem precesów robi się kilka, a nie raz dochodzi do kilkunastu operacji jednocześnie.
Podsumowując, obie te przeglądarki mają swoje wady i zalety.
Ogromny plus dla GX'a za samodzielność w "sprzątaniu po sobie". Wystarczy zamknąć aplikację, a używana pamięć RAM jest ponownie do naszej dyspozycji. GX'owi daleko do nazwania go "czarną dziurą". Poza tym prosta w obsłudze i funkcjonalna. W mojej opini 7/10; "Brawo"!
Osobliwy Chrome ma jednak problem z "posprzątaniem" tego całego śmietnika... Po wyłączeniu aplikacji, większość pootwieranych procesów dalej zużywa pamięć operacyjną (są to czasami naprawdę kosmiczne wartości RAM'u np: 1 GB; ~1,5G; czasami prawie 2GB). W odzyskiwaniu pamięci operacyjnej pomaga ręczne zamykanie wątków, albo ponowne uruchomienie urządzenia (choć to czasem tylko połowiczne rozwiązanie, bo niektóre nie chcą się same wyłączyć). Zalety też są: łatwe personalizowanie, rozmaite wtyczki i niezawodność. Dla mnie 6/10 "Nawet spoko"!
opera jak narazie dla mnie jest git. jest wbudowany adblock, jednak niektóre strony każą adblocka wyłączyć, ale na youtuba można se włączyć i oglądać jakiś film bez 30-45sekundowych reklam
operaGX fajna. plus można zablokować reklamy na yt
operaGX fajna. plus można zablokować reklamy na yt