Witam z tej strony mati8x8! Dzisiaj chciałbym wam zrecenzować świetną i ciekawą grę która zajmie was na długie godziny przedniej zabawy jakiej nigdy nie widzieliście!
Terraria jest grą sandboxową (z ang: "Piaskownica") która umożliwia nam wykreowanie swojej własnej postaci w ciekawym i zagadkowym kwadratowym świecie. Na pierwszy rzut oka Terraria jest najzwyklejszą podróbą minecrafta których jest od groma, ale w rzeczywistości ta gra w 99 procentach odbiega od minecraftowych wyobrażeń. Czy chcecie bossy? Nie ma sprawy! W terrari jest aż 13 różnych bossów a między innymi gigantyczne latające oko które chce nas pożreć;gigantyczna "dżdżownica" zwana pożeraczem światów a nawet kosmita wielkości piętnasto piętrowego budynku. Jednak skoro jest tu tyle kwiożerczych bestii, to musimy się przed nimi jakoś bronić! W Terrari możemy wytworzyć czy znaleźć setki różnych broni zaczynając od drewnianego miecza przez karabin maszynowy do ostatecznego lasera śmierci i istnej rozwałki. Co prawda dużo osób bardzo lubi gry akcji i rozróby na ekranie, lecz Terraria jest dostosowana również do tych kreatywnych osób przes kolejne setki bloków z których możemy zbudować niesamowite konstrukcje.
W dodatku koszt tej oto gry nie jest zbyt duży w porównaniu do innych bardziej "kasowych" produkcji , ponieważ kosztuje około dwudziestu złotych w serwisie G2A a dziesięć Euro na platformie steam.Terraria jest naprawdę godną polecenia oraz ciekawą grą którą serdecznie polecam!
pozdrawiam
mati8x8
Terarria bardzo róźni się od minecraft
Dla wszystkich, którzy myślą, że Terraria "to taki Minecraft" - zagrajcie i przekonajcie się, że to nawet go nie przypomina.
Uprzedzam że to mój pierwszy artykuł u kokejne będą udoskonalane ; ) a co ci się dokładnie nie podoba? W następnych artykułach bym wziął to pod uwagę : )
Według mnie terraria na swój sposób ,może być lepsza od mc
podobne do minecraft?! nie rozśmieszaj mnie, minecraft w porównaniu do terrarii to dno
Czy przeczytałeś dokładnie co napisałem? Bo wydaje mi sie że dużo osób zwraca uwagę na tytuł...
Minecraft vs. Terraria *WIN*
1 terraria nawet w połowie z gry nie przypomina minecrafta 2 ta gra to cudo
Terraria to nie minecraft!
Minecraft to przygoda steave w wielkim świecie ,a terraria to łażenie w te i spowrotem niepotrzebnie.
To że w terrari jest więcej itemów to nie znaczy że jest leprza.
ja osobiście wolę np signs of life, większa postać i lepiej się buduje, albo starbounda. denerwuje mnie ten malutki chłopek i jeszcze mniejsze ikonki itemek
Terraria o 100 razy lepsza. O wiele więcej itemów, lokacji, i wgl lepsza zabawa.
Moim zdaniem dobra gra, co prawda 2D, ale mi się podoba bardziej niż minecraft ;v
terraria jest ciekawsza i ma więcej itemów
ALE minecraft też ma wiele zalet
OBIE te gry są rozwijane w dobrym kierunku ,aby być coraz lepsze :)
Terraria i Minecraft to dwie całkiem różne gry
Terraria nawet ok. Ale klocki lepsze
Terraria jest troszeczkę podobna do minecraft ale to dwa inne światy. a terraria i minecraft do dobre gry