Deszcz

Gem1225

novice rank iconaneeshsm488: ludzie ile warta jest jedna klejnot w USD?
SystemGamehag: Dołącz do naszego Discord po codzienne rozdawnictwa Klejnotów!
novice rank icon隔壁班的嘉豪: ccb
novice rank icon67456: Już skończone
novice rank iconneo-minecraft: cześć
novice rank icon67456: Czy najpopularniejsza ankieta na Adscend Media nie daje klejnotów? Cały czas się ładuje
novice rank icon1757373090: Zdecydowanie wymienić na najdroższy CDK
novice rank iconFirdenia: A tak w ogóle, który powinienem wybrać, żeby wymienić kod MC? Jest ich tu tak dużo, że robi mi się trochę zawrotnie awa
novice rank iconfoxsfreeman501: Cat No emote (inline chat version)
novice rank iconthebod2025: Jesteś po prostu **** w gta5
novice rank iconthebod2025: Ile razy wyższa jest sprzedaż MC w porównaniu z GTA5
novice rank iconheav1ly: collapse emote (inline chat version)
novice rank iconthebod2025: gta5
novice rank iconFirdenia: 70 Gdybyś tego nie powiedział, pomyślałbym, że to GT obok
novice rank iconthebod2025: Hl
novice rank iconwin3758: Cześć
novice rank iconthebod2025: Dobry pomysł
novice rank iconthebod2025: Clap emote (inline chat version)
novice rank icon1757373090: Clap emote (inline chat version)
novice rank iconthebod2025: Rzeczywiście
novice rank iconthebod2025: ???
novice rank icon1759373090: Czy ktoś jutro przyniesie telefon do szkoły, aby wypełnić ankietę
novice rank iconthebod2025: Dlaczego CPX dał mi ankietę za 70 Gems
novice rank icon1759373090: Jutro mam szkołę, zastanawiam się, ile osób będzie jutro online
novice rank iconFirdenia: Zdobyłem 280 punktów w 10 minut, wybrałem najkrótszy czas i niespodziewanie pomyślnie przeszedłem część z rozmową. To prawdopodobnie tylko szczęście — jeśli dwie osoby zostaną odrzucone z rzędu, nie zobaczysz już projektu
novice rank iconmukdenaurora: Gdzie to jest
novice rank iconmukdenaurora: Spójrz na moje ID
novice rank iconmukdenaurora: Ta osoba powyżej, która powiedziała bez ściągania
novice rank iconw34567823: Zrobiłem to, nie
SystemGamehag: @w34567823 dał napiwek Gem20 dla Deszczu
apprentice rank iconwrl20101210: Pomyślnie wymieniono pelerynę wieśniaka!!!!!!!
novice rank icon3492296260: Przekazanie pieniędzy Wang Yu pozwala otrzymać mój kod wymiany świata
SystemGamehag: Dołącz do naszego Discord po codzienne rozdania Gem!
adept rank iconetka: cześć
mage rank icondem.pferd.heisst.horst: Dance Unique emote (inline chat version)
novice rank iconthebod2025: Cat Yes emote (inline chat version) Cat No emote (inline chat version)
novice rank iconthebod2025: Cat Yes emote (inline chat version)
scholar rank iconBCG: Cat No emote (inline chat version)
novice rank iconthebod2025: Robię ankietę na 800
novice rank iconQwLpa: 11111111
novice rank icon67456: Wygląda na to, że na ścianach z zadaniami tylko bitlabs ma dostępne ankiety; pozostałe albo ich nie mają, albo po prostu nie możesz znaleźć takich, które by Ci pasowały
novice rank icon1759373090: Zakładam, że najprawdopodobniej każdy rodzaj ankiety obejmuje określoną grupę osób, cpx również zarejestruje twoje dane podstawowe, jeśli dane podstawowe są złe, zostaniesz odfiltrowany natychmiast po kliknięciu, jeśli dane podstawowe są dobre, dane wtórne zostaną pokazane ponownie, a potem będziesz mógł wziąć udział w ankiecie Kekwait emote (inline chat version)
novice rank iconthebod2025: Dlaczego znów pojawiła się ankieta
novice rank iconthebod2025: W końcu pojawiła się ankieta cpx
novice rank iconFirdenia: Spróbuj następnym razem przejść przez wszystkie niezależnie od liczby recenzji, zobacz, czy pojawią się jakieś nowe odkrycia
novice rank iconthebod2025: Ja też
novice rank icon67456: Czy coś źle wypełniłem, czy to problem przeglądarki, że zawsze mówi, że inna strona ankiety nie została zamknięta, więc nie mogę kontynuować ankiety
novice rank iconFirdenia: cpx ma liczbę recenzji, te o niskiej liczbie recenzji zazwyczaj mają niski wskaźnik przejścia, więc zazwyczaj wybieram te z dużą liczbą recenzji, ale i tak często nie mogę przejść tych z dużą liczbą recenzji, ale już włożyłem dużo wysiłku w przygotowanie strategii i przygotowanie, teraz pozostały tylko te z niską liczbą recenzji, i nie wiem, jaka jest logika tej rzeczy awa
novice rank iconthetruelama11: Czy istnieje limit czasu, przez który klucz CD Steam jest ważny?
novice rank iconamns: Ja też zostałem zbanowany
Zaloguj się, aby rozpocząć czatowanie

103

0/160

Jak speedrunować minecrafta - od podstaw

nocheat123 avatar

nocheat123

March 5, 2021 at 10:24 PM

Chciałbyś zacząć speedranować minecrafta, ale nie wiesz od czego zacząć? Jeśli tak to ten poradnik jest dla Ciebie.

1. Instalacja timera

Zanim zaczniesz speedrunować musisz zainstalować timer. Według mnie najlepszym timerem jest LiveSplit. Aby go zainstalować wchodzimy na strone livesplit.org/downloads/  i pobieramy. 

2. Konfiguracja LiveSplit

Jak już pobierzemy to włączmy program. Pojawi się nam wtedy taki mały timer. Klikamy w niego prawym przyciskiem myszy i wybieramy opcje edit layout
Potem usuwamy wszystko, żeby został tylko timer. Potem dodaje drugi timer. Potem włączamy opcje layout settings. Następnym krokiem jest klikniecie timer. Będziesz miał dwa więc wybieramy pierwszy, następnie w opcji timing method i wiybieramy opcje real time a w drugim zakładce timer wybieramy game time. Zalecam też zmniejszyć rozmiar drugiego licznika. Aby zapis klikamy "ok"
Jeśli już to zrobiliście to znowu w ten licznik klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy opcje Settings i bindujemy sobie start/split reset

3. Konfiguracja Obsa 

Najlepszym programem do nagrywaniu twoich speedrunów jest Obs (link do pobrania: obsproject.com/download). Tworzymy sobie wtedy nową scenę (w zakładce Sceny) klikając + nazywamy są jak chcemy. Obok scen mamy zakładke źródła ekranu i dodajemy poprzez kliknięcie plusa. Wtedy pojawiają się nam różne opcje, a my wybieramy dodaj przechwytywanie okna wtedy nazywamy to sobie jak chcemy. Wtedy mamy okno i wybieramy livesplit. Potem tworzymy nowe przechwytywanie okna i wybieramy minecraft. (programy muszą być urochomione).

4. Początek

Jak już mamy wszystko zrobione to możemy włączyć nagrywanie (albo stremowanie jak wolicie stremować) i rozpoczynamy grę. Aby zaliczyli wam speedrun musicie w tym nagraniu pokazać menu gry, potem tworzymy nowy świat i można zaczynać speedrunować.

5. Wskazówki

Więc tak już omówiłem wszystko, ale teraz czas na wskazówki do speedrunowania, które wam się przydadzą:
- Jeśli wiesz, że nie pobijesz swojego najlepszego czasu to nie kontynuuj tego runy 
- Jeśli seed jest słaby od razu wyłącz świat i zacznij grać na nowym świecie (na te zjawisko mówimy skip)
- Ćwicz na specjalnych mapach do speedrunowania 
- Nie speedrunuj codziennie co jakiś czas rób krótkie przerwy
- Aby lepiej speedrunować oglądaj jak lepsze osoby speedrunują i ucz się od nich

6. Jak dodać swój speedrun na speedrun.com

Jeśli zrobiłeś swój speedrun możesz go dodać na speedrun.com. Ale jak to zrobić?
Najpierw musisz zarejestrować się na speedrun.com. Aby się zarejestrować klikamy Sing up w prawym górnym rogu. Najpierw wpisujemy nazwę potem e-mail a na końcu potwierdzamy e-mail i klikamy sing up. Potem wchodzimy na nasz e-mail i potwierdzamy konto. Jeśli nie masz tego maila to pod tym okienkiem masz co należy wtedy zrobić. Potem wpisujemy hasło jakie chcemy mieć. Potem pojawia się edycja profilu, tam wybieramy sobie co chcemy. Potem szukamy gry Minecraft: Java Edition i wybieramy opcje prześlij bieg. Potem wpisujemy wszystkie okienka. Potem czekamy aż zaakceptują (to może trochę potrwać). 

Amandzia avatar

Amandzia

March 5, 2021 at 11:07 PM

ciekawe :}
heban220PL avatar

heban220PL

March 9, 2021 at 09:25 PM

ja chciałbym tylko KD dostać

MAKS_LUBIE_PLACKI avatar

MAKS_LUBIE_PLACKI

March 9, 2021 at 09:27 PM

jak tam sie kd nabija
GAMING_PL avatar

GAMING_PL

March 9, 2021 at 10:06 PM

spoko artykuł :D
MrYellow3YT avatar

MrYellow3YT

March 10, 2021 at 02:10 PM

bardzo pożyteczne

MrYellow3YT avatar

MrYellow3YT

March 10, 2021 at 02:10 PM

szacun dla tych osub
juleczka_official avatar

juleczka_official

March 10, 2021 at 02:46 PM

szacunek dla was^^
juleczka_official avatar

juleczka_official

no to fajny artykół
\
juleczka_official avatar

juleczka_official

heh
nabijam level\
juleczka_official avatar

juleczka_official

ihaha

juleczka_official avatar

juleczka_official

March 10, 2021 at 02:47 PM

ale ze mnie ********* mały

juleczka_official avatar

juleczka_official

tylko 2 procent do ******* czemu tak mało

juleczka_official avatar

juleczka_official

czemy s ą te gwiazdki?

juleczka_official avatar

juleczka_official

***** czemu

juleczka_official avatar

juleczka_official

***** czemu

juleczka_official avatar

juleczka_official

March 10, 2021 at 02:48 PM

nudy

ciastol avatar

ciastol

March 10, 2021 at 03:10 PM

czasun dla nich
Ziemniorek12qs avatar

Ziemniorek12qs

March 10, 2021 at 03:13 PM

no to fajny artykół
mikimikster avatar

mikimikster

March 10, 2021 at 03:20 PM

kox

KacperPlayPL avatar

KacperPlayPL

March 10, 2021 at 03:23 PM

dzięki za poradnik :)
BALWANEK555 avatar

BALWANEK555

March 11, 2021 at 03:24 PM

spoczko

Nadzioq_YT avatar

Nadzioq_YT

March 13, 2021 at 03:26 AM

Chciałbyś zacząć speedranować minecrafta, ale nie wiesz od czego zacząć? Jeśli tak to ten poradnik jest dla Ciebie.

1. Instalacja timera

Zanim zaczniesz speedrunować musisz zainstalować timer. Według mnie najlepszym timerem jest LiveSplit. Aby go zainstalować wchodzimy na strone livesplit.org/downloads/ i pobieramy.

Jak już pobierzemy to włączmy program. Pojawi się nam wtedy taki mały timer. Klikamy w niego prawym przyciskiem myszy i wybieramy opcje edit layout
Potem usuwamy wszystko, żeby został tylko timer. Potem dodaje drugi timer. Potem włączamy opcje layout settings. Następnym krokiem jest klikniecie timer. Będziesz miał dwa więc wybieramy pierwszy, następnie w opcji timing method i wiybieramy opcje real time a w drugim zakładce timer wybieramy game time. Zalecam też zmniejszyć rozmiar drugiego licznika. Aby zapis klikamy "ok"
Jeśli już to zrobiliście to znowu w ten licznik klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy opcje Settings i bindujemy sobie start/split i reset

3. Konfiguracja Obsa

Najlepszym programem do nagrywaniu twoich speedrunów jest Obs (link do pobrania: obsproject.com/download). Tworzymy sobie wtedy nową scenę (w zakładce Sceny) klikając + nazywamy są jak chcemy. Obok scen mamy zakładke źródła ekranu i dodajemy poprzez kliknięcie plusa. Wtedy pojawiają się nam różne opcje, a my wybieramy dodaj przechwytywanie okna wtedy nazywamy to sobie jak chcemy. Wtedy mamy okno i wybieramy livesplit. Potem tworzymy nowe przechwytywanie okna i wybieramy minecraft. (programy muszą być urochomione).

4. Początek

Jak już mamy wszystko zrobione to możemy włączyć nagrywanie (albo stremowanie jak wolicie stremować) i rozpoczynamy grę. Aby zaliczyli wam speedrun musicie w tym nagraniu pokazać menu gry, potem tworzymy nowy świat i można zaczynać speedrunować.

5. Wskazówki

Więc tak już omówiłem wszystko, ale teraz czas na wskazówki do speedrunowania, które wam się przydadzą:
- Jeśli wiesz, że nie pobijesz swojego najlepszego
xcgv avatar

xcgv

March 13, 2021 at 06:04 AM

ostatni punkt mi sie przyda ale mam pytanie dlaczego ktoś w komentażu napisał "Chciałbyś zacząć speedranować minecrafta, ale nie wiesz od czego zacząć? Jeśli tak to ten poradnik jest dla Ciebie.
1. Instalacja timera

Zanim zaczniesz speedrunować musisz zainstalować timer. Według mnie najlepszym timerem jest LiveSplit. Aby go zainstalować wchodzimy na strone livesplit.org/downloads/ i pobieramy.

Jak już pobierzemy to włączmy program. Pojawi się nam wtedy taki mały timer. Klikamy w niego prawym przyciskiem myszy i wybieramy opcje edit layout
Potem usuwamy wszystko, żeby został tylko timer. Potem dodaje drugi timer. Potem włączamy opcje layout settings. Następnym krokiem jest klikniecie timer. Będziesz miał dwa więc wybieramy pierwszy, następnie w opcji timing method i wiybieramy opcje real time a w drugim zakładce timer wybieramy game time. Zalecam też zmniejszyć rozmiar drugiego licznika. Aby zapis klikamy "ok"
Jeśli już to zrobiliście to znowu w ten licznik klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy opcje Settings i bindujemy sobie start/split i reset

3. Konfiguracja Obsa

Najlepszym programem do nagrywaniu twoich speedrunów jest Obs (link do pobrania: obsproject.com/download). Tworzymy sobie wtedy nową scenę (w zakładce Sceny) klikając + nazywamy są jak chcemy. Obok scen mamy zakładke źródła ekranu i dodajemy poprzez kliknięcie plusa. Wtedy pojawiają się nam różne opcje, a my wybieramy dodaj przechwytywanie okna wtedy nazywamy to sobie jak chcemy. Wtedy mamy okno i wybieramy livesplit. Potem tworzymy nowe przechwytywanie okna i wybieramy minecraft. (programy muszą być urochomione).

4. Początek

5. Wskazówki

Więc tak już omówiłem wszystko, ale teraz czas na wskazówki do speedr
xcgv avatar

xcgv

March 13, 2021 at 06:05 AM

dlaczego nie dostaje xp za komentowanie? wcześniej działało

AddRam avatar

AddRam

March 13, 2021 at 01:11 PM

Dzięki szacun dla ciebie za poświęcenie czasu
Piterox57 avatar

Piterox57

March 13, 2021 at 01:40 PM

Szacun dla ciebie
waltiros avatar

waltiros

March 13, 2021 at 02:01 PM

szacun dla osoby kto to napisała, postarała się
kencher avatar

kencher

March 13, 2021 at 02:27 PM

bardzo fajne ja już speedrunowałem ale bez tego tak samemu z własnej woli ale like dla poświęcenia.
makaPaka4353 avatar

makaPaka4353

March 13, 2021 at 02:36 PM

easzu wtfhfeve g
makaPaka4353 avatar

makaPaka4353

dfgb egrdd hjtsd
makaPaka4353 avatar

makaPaka4353

gdrd gdv
fhf jdefd
makaPaka4353 avatar

makaPaka4353

March 13, 2021 at 02:37 PM

dggrr ertot wokru
makaPaka4353 avatar

makaPaka4353

26 lewel xd
makaPaka4353 avatar

makaPaka4353

28 wow pody
makaPaka4353 avatar

makaPaka4353

March 13, 2021 at 02:38 PM

xd ok lol nw co mm napisac
Bartunio54 avatar

Bartunio54

March 13, 2021 at 03:03 PM

Komuś się może przydać :D

nikooo_ avatar

nikooo_

March 14, 2021 at 05:54 AM

można byc jak dream
Shadows_PL avatar

Shadows_PL

March 14, 2021 at 05:29 PM

Ja nie wiem czy dałabym radę zrobić szybki speed run XD
Kokosek50 avatar

Kokosek50

March 15, 2021 at 12:16 PM

szacun ja już troche speedranuje więc wiem ale spoko
user171903737283 avatar

user171903737283

March 15, 2021 at 11:23 PM

dziękuję bardzo pomocne
slawek_stus avatar

slawek_stus

March 16, 2021 at 02:41 AM

Hejka jestem nowy
zimuwit avatar

zimuwit

March 16, 2021 at 01:11 PM

Napewno się przyda :D
helo_widzowie123 avatar

helo_widzowie123

March 16, 2021 at 01:15 PM

skorzystam na pewno i dzienki temu zaczne umieć speedrunować a wcześniej nie umiałem speedrunodwać
SuperNubek avatar

SuperNubek

March 17, 2021 at 03:49 PM

według mnie warto nauczyć się robienia szybko portalu do netheru

Join the conversion by creating an account on Gamehag