Jak zdobyć ocene s - s lub s+ aby dostać skrzynię?
To znaczy, z tego co mi wiadomo to oceny są zależne od tego, jak grasz i jakie są średnie statystyki bohatera.
Przykładowo: Średnie statystyki sony (według grających): 2/1/12 - dostaniesz s.
No sam nie wiem na przykład Yasuo... niby łatwo zdobyć dobre staty ale wiele osób nim gra a takim urgotem prawie nikt na urgocie można mieć np. 5/3/7 i dostaniesz S a yasuo miałęm kilka razy 17/3 i a-
Ocena w lolu zależy od ogólnoświatowego kd ratio, średniej farmy, ilości wardów itp.
Jeśli chcesz dostać skrzynię to graj postaciami mało znanymi, gdyż poprostu łatwiej dobić ten poziom kd ratio.
Zależy od wielu czynników; twojej farmy, statystyk, średniej statystyk etc.
Musisz wszystko ksować i miec najlepsze staty mi tak dużo razy się udało zdobyć s ☺
jezeli chcesz dostawac łatwe ranki +S,S to graj tym champem na liniach na ktorych nie gra sie ta postacia !!!
Graj supportem wtedy jest najłatwiej mieć s jak masz dużo asyst
Dbaj o dobrą farmę i dużą ilość zabójstw oraz asyst, przy małej ilości zgonów. I racją jest, że np. zagraj jakimś mid-lanerem na innej linii, np. topie. A tak btw. to najłatwiej o S-ki było na urfie:D
Słyszałem od kolegi że to podobno zależy od dmg. Ale inny mój kolega zwykle wyciąga najmniejszy dmg a i tak dostaje s. Najłatwiejszym sposibem jest granie supportem ponieważ zdobywa się duźo asyst
Im grasz lepiej tym masz wyższą range proste :D
Tak jak napisał sebu1245. Grając postacią nie stworzoną na daną linię masz większą szansę na uzyskanie takiej oceny (nie polecam próbować na rankedach a na zwykłym drafcie (uprzedź team)
Polecam przeczytac: http://eune.leagueoflegends.com/pl/site/2016-season-update/champion-mastery.html
Wszystko co musisz wiedzieć o warsztacie hextech
przez wiele gier jakie grałem zauważyłem że aby zdobyć S to trzeba nie dość że mieć 3 krotność zabić do śmierci i dwukrotność asyst do śmierci czyli w skrócie jak umarleś 5 razy to zrobić 15 zabić 10a
ja w to nigdy nie grałem a jak bym chciał to by mi nie poszło więc nie wiem
Najlepiej ograniczyć zgony max do 5 i mieć jak najwięcej farmy jak i statystyk w zabósteach i asystach.