moim zdaniem zwykły minecraft jest martwy ale na modach to już nie
Przed wróceniem do gry, zobaczyłem czy na YouTubie ktoś to jeszcze nagrywa. Byłem na tyle zdziwiony, że nagrywają i to nawet duże kanaly.
Po przejrzeniu listy serwerów - o dziwo jest ich bardzo dużo i są jeszcze giganty sprzed lat, wszedłem na jeden skyblock, który był podłączony do większego serwera pewnego YouTubera który właśnie głównie nagrywa Minecrafta. O godzinie 19:00 było ponad 1200 osób. Całkiem niezly wynik.
Istnieją jeszcze inne serwery które mają wierną liczbę graczy, też dosyć dużą bo od 100 do 200 osób. Nieźle.
Teraz podstawowe badanie społeczności. Po kilku dniach gry można zauważyć, że została głównie ta młodsza część graczy minecraft. Praktycznie tylko oni. Czyżby starszym graczom znudziło się życie farmera/górnika/łowcy itp?
Najwidoczniej tak. Starsza społeczność zrezygnowała z tej gry, a dla młodszych jest to jedna z niewielu tak wielkich gier w które można bardzo łatwo grać, ponieważ wersja non premium dalej jest bardzo łatwo dostępna.
Dziękuję za czytanie, zapraszam do moich innych artykułów.
u mnie jest na odwrot, co sie obejrze, jakies osoby 18 itp ale ja gram w mc od lat i jak dla mnie nie bedzie nigdy martwa gra
Ona żyje ale coraz słabiej...
w tej kwesti chyba nie mam zdania ;)
Moim zdaniem nie umarł ,ale chyba powoli umiera :(
akurat dzisiaj wyszła wersja 1.16 aktualizacja netheru
sama w sobie gra nie jest martwa i przez baaardzo długi czas nie będzie co tylko widać po aktywności na serwerach, oraz forach
nie jest martfa grałem wczoraj dużo osub jeszcze gra
wygrałem w skrzynce minecraft java edition, i już 2 dzień mam wysyłanie nagrody ile to może jeszcze potrwać ?
minecraft jest fają grą ale ja osobiście lubię roblox ale i tak są na tym samym poziomie jest to bardzo fajna gra !!!!!! XD ale na hypixel.pl zniszczyli mi 7 domków jest bardzo źle ale i tak jest to fajna gra
według mnie minecraft to nadal super gra
No mysle ze troche umarła :/
według mnie minecraft nigdy nie umrze (;
nie, Minecraft to nie martwa gra.
Ciekawy artykuł, lecz nie do końca się z nim zgadzam :P Ale tak czy siak przyjemnie się Twój artykuł czytało i liczę że więcej takich powstanie
Ciekawy artykuł, lecz nie do końca się z nim zgadzam :P Ale tak czy siak przyjemnie się Twój artykuł czytało i liczę że więcej takich powstanii
Kiedyś to była spoko gierka ;)
Lubię grać w minecraft bo mi się podoba a za dobry artykół dałbym ocenę 10/10
nie raczej dużo osób w to dalej gra ta gra przejdzie do histori :D polecam codziennie gram w minecraft i nigdy nie przestane w to grać
Zgadzam się bo minecraft nigdy nie umrze i będzie miał statystyki najlepsze.
minecraft jest super, gra mojego dzieciństwa
Jeszcze bardzo bardzo dużo czasu minie zanim minecraft będzie "martwy"
nie jest martwa mojang daje sobie radę
W ogóle nie, tym berdziej że aktualizację dodali kilka dni temu
Nie jest martwa spokojnie
Ja gram i nie uważam go za martwą grę, ale ja jednak jestem jeszcze trochę młodszym pokoleniem, a więc artykuł jak najbardziej da mnie trafiony w punkt, a do tego dobrze napisany!
minecraft jest moja ulubilna gra od 8 lat :>
kto gral w minecraft daje lapke
Gra nie jest martwa i raczej wraca do żywych
Minecraft, jest , był i będzie, ponad czasową, jedyną w swoim rodzaju i kultową grą
ta gierka chyba nigdy się nie znudzi :stuck_out_tongue_closed_eyes: