nie umarł ale to nie jest to co kiedyś
gra żyje, jest najlepszą grą
w sumie to pół martwa pół żywa xddd
gram w nią ja ale martwa może troszkę
minecraft nigdy nie bedzie martwy
Minecraft cieszy się nieco mniejszą popularnością niż wcześciej ale nie umarł wciąż żyje
mc nie jest martwy ciągle aktualizują i jest wiele rzeczy do robienia
minecraft - ja mówię że to legendarna gra, ponieważto najlepsza gra mojego dzieciństwa, w skrócie mówiąc nie jest martwa
"Przed wróceniem do gry, zobaczyłem czy na YouTubie ktoś to jeszcze nagrywa. Byłem na tyle zdziwiony, że nagrywają i to nawet duże kanaly.
Po przejrzeniu listy serwerów - o dziwo jest ich bardzo dużo i są jeszcze giganty sprzed lat, wszedłem na jeden skyblock, który był podłączony do większego serwera pewnego YouTubera który właśnie głównie nagrywa Minecrafta. O godzinie 19:00 było ponad 1200 osób. Całkiem niezly wynik.
Istnieją jeszcze inne serwery które mają wierną liczbę graczy, też dosyć dużą bo od 100 do 200 osób. Nieźle.
Teraz podstawowe badanie społeczności. Po kilku dniach gry można zauważyć, że została głównie ta młodsza część graczy minecraft. Praktycznie tylko oni. Czyżby starszym graczom znudziło się życie farmera/górnika/łowcy itp?
Najwidoczniej tak. Starsza społeczność zrezygnowała z tej gry, a dla młodszych jest to jedna z niewielu tak wielkich gier w które można bardzo łatwo grać, ponieważ wersja non premium dalej jest bardzo łatwo dostępna.
Dziękuję za czytanie, zapraszam do moich innych artykułów"~~
Po przeczytaniu tego, mysle, ze mozesz miec troche racji.. wedlug mnie, to chyba przez to, ze Minecraft sie zaczal za bardzo rozbudowywac, chodzi o to, ze zaczal dodawac duzo nowych mobow itp. ja osobiscie wole nowego Minecrafta, ale niektorzy tesknia za starym Minecraftem, dlatego przestali tez w niego grac.
minecraft jest super, twórcy nawet wspomogli finansowo kampanie przeciw homofobii :heart_eyes::heart_eyes:
teraz troche tak przez fortnite bo jest nowy sezon
nie jest martwa dobra gra
Nie no czemu martwa? hypixel 80k+ ludzi
Fajny artykuł tak trzymaj! Ale sie nie zgodzę
Minecraft nie jest umierająca grą
MC według mnie jeszcze nie umiera
Lubiłam minecraft, ale w końcu ta gierka mi się znudziła. Zaczęłam grać w MSP, Bsp i tego typu gry.
Pozdrowionka :kissing_closed_eyes:
nie umiera bo nawet PewDiePie nagrywa
myślę że nie ponieważ wciąż cieszy sięduzym zainteresowaniem
Ciekawie napisałeś, oraz zgadzam się ;)
Ta gra umarła już dawno temu, teraz tylko dzieci w nią grakją
Czasem osoby ktore graly w minecrafta (takie typowe 16+[podaje to na przykladzie mojej starej ekipy z tej gry z ktora nadal sie trzymamy]) chca wracac do tej gry bo tęsknią za nia i za starymi czasami
"Przed wróceniem do gry, zobaczyłem czy na YouTubie ktoś to jeszcze nagrywa. Byłem na tyle zdziwiony, że nagrywają i to nawet duże kanaly.
Po przejrzeniu listy serwerów - o dziwo jest ich bardzo dużo i są jeszcze giganty sprzed lat, wszedłem na jeden skyblock, który był podłączony do większego serwera pewnego YouTubera który właśnie głównie nagrywa Minecrafta. O godzinie 19:00 było ponad 1200 osób. Całkiem niezly wynik.
Istnieją jeszcze inne serwery które mają wierną liczbę graczy, też dosyć dużą bo od 100 do 200 osób. Nieźle.
Teraz podstawowe badanie społeczności. Po kilku dniach gry można zauważyć, że została głównie ta młodsza część graczy minecraft. Praktycznie tylko oni. Czyżby starszym graczom znudziło się życie farmera/górnika/łowcy itp?
Najwidoczniej tak. Starsza społeczność zrezygnowała z tej gry, a dla młodszych jest to jedna z niewielu tak wielkich gier w które można bardzo łatwo grać, ponieważ wersja non premium dalej jest bardzo łatwo dostępna.
Dziękuję za czytanie, zapraszam do moich innych artykułów"~~
Po przeczytaniu tego, mysle, ze mozesz miec troche racji.. wedlug mnie, to chyba przez to, ze Minecraft sie zaczal za bardzo rozbudowywac, chodzi o to, ze zaczal dodawac duzo nowych mobow itp. ja osobiscie wole nowego Minecrafta, ale niektorzy tesknia za starym Minecraftem, dlatego przestali tez w niego grac.