Minecraft jest spoczkoo ii nie jest martwa
nigdy nie pedzie martwa jak metin 2 ma sazwaoje lata ale jesz zawszw fajna
sporo gra jeszcze w minecraft
oczywiście poprostu wszyscy grają w fortnite i brawlstars a mineraft to legenda
w minecrafta dużo ludzi teraz znów gra
więc nie sądze że można ją za martwą uznać
u mnie nie bardzio le tego wrzędzie coraz mniej aczykolwiek ja w ninecrafta nie gram więc no
Przed wróceniem do gry, zobaczyłem czy na YouTubie ktoś to jeszcze nagrywa. Byłem na tyle zdziwiony, że nagrywają i to nawet duże kanaly.
Po przejrzeniu listy serwerów - o dziwo jest ich bardzo dużo i są jeszcze giganty sprzed lat, wszedłem na jeden skyblock, który był podłączony do większego serwera pewnego YouTubera który właśnie głównie nagrywa Minecrafta. O godzinie 19:00 było ponad 1200 osób. Całkiem niezly wynik.
Istnieją jeszcze inne serwery które mają wierną liczbę graczy, też dosyć dużą bo od 100 do 200 osób. Nieźle.
Teraz podstawowe badanie społeczności. Po kilku dniach gry można zauważyć, że została głównie ta młodsza część graczy minecraft. Praktycznie tylko oni. Czyżby starszym graczom znudziło się życie farmera/górnika/łowcy itp?
Najwidoczniej tak. Starsza społeczność zrezygnowała z tej gry, a dla młodszych jest to jedna z niewielu tak wielkich gier w które można bardzo łatwo grać, ponieważ wersja non premium dalej jest bardzo łatwo dostępna.
Dziękuję za czytanie, zapraszam do moich innych artykułów.
28 SIERPNIA 2016 13:44 324
nie umiera ale tochyba szypko się zmieni przez microsoft
Osobiście uważam że Minecraft nie jest martwą grą bo cały czas cieszy się dużą popularnością, dowodem na to jest choćby najnowsza wersja, która niedawno wyszła 1.16.1. W tej aktualizacji został ulepszony Nether i jak dla mnie jest bardzo fajny update. Uwielbiam grać w Minecrafta ze znajomymi na serwerach. Mam nadzieję że ta gra będzie się nadal rozwijać.
Minecraft miał swoje najlepsze czasy za wersji 1.8,a po wypuszczeniu 1.12.2 wielu dawnych graczy zaczęło wracać.
ciekawe ale się nie zgadzam
jeśli chodzi o wersję windows10 to tak ale inne wersje nawet ps3 edition są wciąż grywalne
Czy minecraft umiera? Wedlug mnie od kiedy microsoft kupił minecraft jest mniej aktualizacji i ogółem nic się nie dzieje gra stoi w miejscu więc tak, umiera
prawie, już niebawem będzie
Daje rade gra jest spoko i nawet ja do niej czasem wracam
minecraft nie jest nowy ale nadal sie o nim mówi, szczerze utrzymal sie dobrze przez tyle lat. Kto pamieta dabujacych steavów? Ale wedlug mnie ta gra nadalbedzie odnosic sukcesy na miare swiatowa. PZDR
trochę martwa, trochę nie (:
Ludzie grają zapewne, ale mi się np. znudziła i już od dawna w nią nie gram
Moim zdaniem nie ponieważ jest wiele ciągle rozwijanych serwerów multiplayer
Według mnie minecraft nie umrze bo gra dużo ludzi.
Ciekawy artykuł, lecz nie do końca się z nim zgadzam :P Ale tak czy siak przyjemnie się Twój artykuł czytało i liczę że więcej takich powstanie :)
W polsce żyje przez Kwadratową Masakre
Minecraft nie jest martwą grą, zobaczcie na przykład Planet Minecraft, ile tam zawartości się pojawia na co dzień.
minecraft będzie wieczny :)