Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Chyba nie muszę opisywać Wam czym jest gra podana w tytule artykułu. Prawdopodobnie każdy słyszał o tym produkcie. Większość z Was zastanawiała się jednak co robić aby zredukować szansę na spotkanie cheatera w CS:GO. W tym artykule postaram się to opisać.
Każdy z nas na pewno wielokrotnie grał w Csa mecz turniejowy (tak zwany match making) i zastanawiał się dlaczego gracz przeciwnej drużyny gra aż tak dobrze. Na początku krążyło w głowie kilka myśli: może ma talent, może gra w tą grę kilka lat spędzając tygodniowo kilkadziesiąt godzin, może miał farta a my gorszy dzień. Jednak czasem taka osoba gra ewidentnie zbyt dobrze i wtedy warto się temu bardziej przyjrzeć i zrobić coś żeby więcej na taką nie trafić.
Sposobem na rozgrywanie meczów turniejowych z większa szansą na brak osób oszukujących jest utrzymanie wysokiego współczynniku Trust Factor - współczynniku zaufania.
Teraz nasuwa się pytanie co robić aby ten wysoki współczynnik osiągnąć ?
Jest na to kilka przykładów i właśnie teraz je wymienię:
Mam nadzieję że osoby które nie wiedziały na czym polega Trust Factor to po przeczytaniu tego artykułu mają już większą wiedzę na ten temat i będą mogli go zastosować w życie.
A jeśli już ktoś spotka cheatera w grze to prośba ode mnie aby takie osoby zgłaszać jak najszybciej nie tyle w ramach zemsty za to że zepsuł nam grę ale również aby inni gracze społeczności nie musieli się z nim męczyć.