Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Cześć!
W dzisiejszym poradniku porozmawiamy sobie o Neeko – Ciekawskim Kameleonie. Jest to mag, którego możemy spotkać na środkowej alei i potrafi on zadać niemałe obrażenia magiczne, często przesądzające o losach rozgrywki.
Zapraszam!
UMIEJĘTNOŚCI
Umiejętność pasywna: Wrodzony Urok
Neeko może zamienić się w któregoś ze swoich sojuszników. Zostaję w kamuflażu dopóki nie użyje swojej umiejętności ofensywnej lub nie otrzyma obrażeń od przeciwnika.
Umiejętność Q: Kwitnący Wybuch
Neeko rzuca nasionkiem w wybrane miejsce. Po wylądowaniu zadaje ono obszarowe obrażenia magiczne, a jeżeli trafi wrogiego bohatera lub zabije przeciwną jednostkę, może wybuchnąć ponownie.
Umiejętność W: Rozdzielnokształtna
Biernie co trzeci atak podstawowy Neeko zadaje dodatkowe obrażenia magiczne.
Po użyciu Neeko staje się na chwilę niewidzialną i otrzymuje premię do prędkości ruchu, tworząc tym samym swojego klona, który samodzielnie się porusza.
Umiejętność E: Kolco-Plączki
Neeko rzuca pnączem, które unieruchamia i zadaje obrażenia wszystkim trafionym przeciwnikom. Po trafieniu pierwszego wroga pnącze zostaje wzmocnione – staje się szybsze i większe, a czas unieruchomienia się wydłuża.
Superumiejętność: Skoczny Rozkwit
Neeko podskakuje, po chwili zadając obszarowe obrażenia magiczne. Bohaterka otrzymuje również tarczę za każdego przeciwnika, który znajdzie się w obszarze działania jej R. Po zadaniu obrażeń wszyscy wrogowie zostają unieruchomieni.
KOLEJNOŚĆ ROZWIJANIA UMIEJĘTNOŚCI
R -- > Q -- > E -- > W
KILKA WSKAZÓWEK DOTYCZĄCYCH UMIEJĘTNOŚCI
* Jeżeli Neeko użyje swojej umiejętności W będąc zakamuflowaną, wówczas wypuści klona wyglądającego jak sojusznik. Wykorzystaj to, aby przestraszyć przeciwników.
* Umiejętność E idealnie sprawdza się w przypadku ganków zarówno sojuszniczego, jak i wrogiego junglera.
* Superumiejętność Neeko potrafi zadać ogromne obszarowe obrażenia, więc staraj się w pełni wykorzystywać jej potencjał.
* Ładowanie superumiejętności można rozpocząć podczas bycia niewidzialnym (po użyciu umiejętności W). Wykorzystaj to, aby zaskoczyć wrogów.
RUNY
Poniżej przedstawiam mój ulubiony zestaw run na Neeko, który sprawdza mi się w każdym meczu.
CZARY PRZYWOŁYWACZA
Jeżeli chodzi o czary przywoływacza to mój wybór najczęściej pada na Błysk oraz Barierę. Dla osób lubiących ofensywną grę polecam również Podpalenie.
POCZĄTKOWA FAZA GRY
Neeko staram się grać w miarę ofensywnie. Jej mechanizm ucieczki pozwala na łatwe unikniecie ganku, więc można śmiało nękać przeciwnika umiejętnościami. Należy również nie zapominać o zabijaniu stworów, w czym pomaga nam umiejętność W. Gdy tylko zdobędziemy 6. poziom, zabicie przeciwnika to już jedynie formalność.
PRZEDMIOTY
Grę zawszę rozpoczynam z Pierścieniem Dorana i Miksturami Zdrowia.
U dołu znajduje się mój stały zestaw przedmiotów na Neeko.
Tak oto kończę mój obszerny poradnik do naszego Kameleona. Mam nadzieję, że przybliżyłem Wam podstawowe aspekty związane z tą bohaterką, a także zachęciłem do zagrania nią.
KONIEC! :P