Część, witam Cię w moim artykule. Na wstępie chciałbym zaznaczyć, iż jest to materiał skierowany głównie do graczy CSa, zarówno doświadczonych, jak nowicjuszy, jednak jeśli nie grasz w tą grę zapewne wiele rzeczy może być dla Ciebie niezrozumiałe. Nie przedłużając, zapraszam do lektury.
Ten artykuł będzie dotyczył ogólnie moich tipów dotyczących grania w CS:GO, więc, jak łatwo się domyślić, jest on bardziej skierowany do nowych graczy. Sam nie gram w Counter Strike'a jakoś bardzo długo, chyba że za bardzo długo uznamy 500h, jednak mam już pewne doświadczenie, którym zamierzam się z Tobą podzielić.
1. Pozycjonowanie
Jeden z podstawowych błędów wielu graczy to brak przemieszczania się po pokazaniu się przeciwnikowi na danej pozycji. Jeśli na przykład gramy w CT na mirage'u, i właśnie zdobyliśmy killa stojąc na oknie, to jest bardzo duża szansa na to, że nasz przeciwnik przekazał swojej drużynie, gdzie jesteśmy. Dlatego po naszym fragu powinniśmy od razu zmienić pozycję : przykładowo pójść na B od spawna CT albo na A przez Dżunglę. Generalnie chodzi o to, żeby po tym, jak pokażemy się przeciwnikowi zmienić pozycję. Oczywiście musimy myśleć, czy w tym momencie jest to ważne : na przykład jeśli stoimy przy wcześniej przytoczonym oknie i widzieliśmy, że wrogów jest więcej niż jeden, nie ma co zmieniać pozycji, lepiej zostać i zastrzelić jeszcze jednego, a potem pójść gdzieś indziej. Ważne jest to, aby wykminić wszystko tak, aby z danego pojedynku wyjść zwycięsko.
2. Ekonomia
Jeśli grasz z drużyną, z którą macie czat głosowy, warto jest wyznaczyć osobę która będzie zarządzać finansami. Jest to ważne, ponieważ nie ma zazwyczaj sensu, aby jedna osoba zagrała fulla z kałachem lub M4, a reszta miała same pistolety. Lepiej przeczekać jedna rundę, nawet jak ma się więcej pieniędzy, i co najwyżej w następnej podzielić się nadwyżka z innymi, niż bez żadnej komunikacji kupować, na co kogo stać. A dlaczego? Ponieważ zazwyczaj w drużynie nie ma jednej osoby, która sama wygrywa grę, a reszta tylko patrzy i czasem jakiś granat rzuci. CS to gra drużynowa, a MM zazwyczaj dobierają graczy o podobnych umiejętnościach. Oczywiście są pewne przypadki, kiedy takie zagranie ma sens, ale nie są one na tyle częste, aby stać się regułą. I dlatego ważne jest rozsądne zarządzanie pieniędzmi.
3. Komunikacja
Wydaje mi się, że w tym przypadku wszystkie wyjaśnienia są zbędne. W CSie wręcz nie da się opisać mocy komunikacji. Dla pewności, że każdy rozumie, o co chodzi, podam dwie podobne sytuacje. Pierwsza : macie voice chat w drużynie i właśnie natknąłeś się na wroga, który Cię pokonał. Wiesz, że za Tobą, kilka kroków, szedł Twój kolega. Dajesz mu info, na jakiej pozycji jest wróg, a on wchodzi tam z prifire i typa nie ma. Druga sytuacja : nie macie voice chatu i zabił Cię wróg, a za Tobą idzie kolega. Nic mu nie powiesz, bo nie masz jak; jedyne co Ci zostało to liczyć na to, że wyjdzie z tego pojedynku zwycięsko. Swoją drogą, jeśli przeciwnik wie o pozycjonowaniu, może mieć jakąś szansę, dlatego to jest bardzo ważne ;)
To już wszystkie moje rady, jeśli chcesz zobaczyć inne moje artykuły to widzimy się przy ich lekturze, jeśli masz pomysł na artykuł który mógłbym napisać to wal do komentarzy, no i dzięki, że Ci się chciało :) leć i wbij globala
nie wiem jak byc lepszy piszes po lvl ez
Część, witam Cię w moim artykule. Na wstępie chciałbym zaznaczyć, iż jest to materiał skierowany głównie do graczy CSa, zarówno doświadczonych, jak nowicjuszy, jednak jeśli nie grasz w tą grę zapewne wiele rzeczy może być dla Ciebie niezrozumiałe. Nie przedłużając, zapraszam do lektury. Ten artykuł będzie dotyczył ogólnie moich tipów dotyczących grania w CS:GO, więc, jak łatwo się domyślić, jest on bardziej skierowany do nowych graczy. Sam nie gram w Counter Strike'a jakoś bardzo długo, chyba że za bardzo długo uznamy 500h, jednak mam już pewne doświadczenie, którym zamierzam się z Tobą podzielić.
1. PozycjonowanieJeden z podstawowych błędów wielu graczy to brak przemieszczania się po pokazaniu się przeciwnikowi na danej pozycji. Jeśli na przykład gramy w CT na mirage'u, i właśnie zdobyliśmy killa stojąc na oknie, to jest bardzo duża szansa na to, że nasz przeciwnik przekazał swojej drużynie, gdzie jesteśmy. Dlatego po naszym fragu powinniśmy od razu zmienić pozycję : przykładowo pójść na B od spawna CT albo na A przez Dżunglę. Generalnie chodzi o to, żeby po tym, jak pokażemy się przeciwnikowi zmienić pozycję. Oczywiście musimy myśleć, czy w tym momencie jest to ważne : na przykład jeśli stoimy przy wcześniej przytoczonym oknie i widzieliśmy, że wrogów jest więcej niż jeden, nie ma co zmieniać pozycji, lepiej zostać i zastrzelić jeszcze jednego, a potem pójść gdzieś indziej. Ważne jest to, aby wykminić wszystko tak, aby z danego pojedynku wyjść zwycięsko. 2. EkonomiaJeśli grasz z drużyną, z którą macie czat głosowy, warto jest wyznaczyć osobę która będzie zarządzać finansami. Jest to ważne, ponieważ nie ma zazwyczaj sensu, aby jedna osoba zagrała fulla z kałachem lub M4, a reszta miała same pistolety. Lepiej przeczekać jedna rundę, nawet jak ma się więcej pieniędzy, i co najwyżej w następnej podzielić się nadwyżka z innymi, niż bez żadnej komunikacji kupować, na co kogo stać. A dlaczego? Ponieważ zazwyczaj w drużynie nie ma jednej osoby, która sama wygrywa grę, a reszta tylko patrzy i czasem jakiś granat rzuci. CS to gra drużynowa, a MM zazwyczaj dobierają graczy o podobnych umiejętnościach. Oczywiście są pewne przypadki, kiedy takie zagranie ma sens, ale nie są one na tyle częste, aby stać się regułą. I dlatego ważne jest rozsądne zarządzanie pieniędzmi. 3. KomunikacjaWydaje mi się, że w tym przypadku wszystkie wyjaśnienia są zbędne. W CSie wręcz nie da się opisać mocy komunikacji. Dla pewności, że każdy rozumie, o co chodzi, podam dwie podobne sytuacje. Pierwsza : macie voice chat w drużynie i właśnie natknąłeś się na wroga, który Cię pokonał. Wiesz, że za Tobą, kilka kroków, szedł Twój kolega. Dajesz mu info, na jakiej pozycji jest wróg, a on wchodzi tam z prifire i typa nie ma. Druga sytuacja : nie macie voice chatu i zabił Cię wróg, a za Tobą idzie kolega. Nic mu nie powiesz, bo nie masz jak; jedyne co Ci zostało to liczyć na to, że wyjdzie z tego pojedynku zwycięsko. Swoją drogą, jeśli przeciwnik wie o pozycjonowaniu, może mieć jakąś szansę, dlatego to jest bardzo ważne ;) To już wszystkie moje rady, jeśli chcesz zobaczyć inne moje artykuły to widzimy się przy ich lekturze, jeśli masz pomysł na artykuł który mógłbym napisać to wal do komentarzy, no i dzięki, że Ci się chciało :) leć i wbij globala
przydatne porady, ale niestety dla słabszych graczy (np. silver) bo reszta to już raczej to wie ;)
Chyba przeczytałem najlepsze porady dla słabych graczy w cs go SUPER!!
byc jak jarek pasha runda nasza swiatlo zgasza
Musisz napewno poćwiczyć aima i movement na jakiś mapach trenigowych z botami lub na jakiś normalach
Ćwwicz zwykłe a somo wejdzie
może mojej sis sie przyda
bardzo dziękuje za to może lepiej zacznę grać
Trenuj głównie aim mapki i nie tylko w csie
ja zainstalowałem na kompie szkolnym XD
fajny artukuł przyda się raczej początkującym ale spoko
rób mapki i np ćwicz strzeoanie do celów
s
s
s
s
s
Podstawy, ale jakże przydatne dla silverów, którzy tego często nie robią
Polecam aim mapki z botami do trenowania
Bardzo dobry poradnik dla nowych graczy cs go
Jak naprawią hitboxy to każdy będzie lepszy :D
dzięki za poradnik może się to do czegoś przydać nowym graczą
Wydaje mi sie że go głównie granaty podnoszą poziom bo od Golda w górę każdy na aima już na takim samym poziomie
gram juz troche w cs ale i tak slaby jestem
Świetne porady! Przydadzą się początkującym osobom!
Świetny poradnik teraz wyjdę z silvera
ja nie wiem jak być leprzym
dzieki tobie wbilem kałacha
kiedyś może poradnik pomoże
najlepiej gdyby śczwiczł ajma
polecam aim bot bo wbiłem golda
dzięki napewno się przyda mi
Poradniki jakich wielu ale i tak dobrze że powstają nowe bo mogą uwzgledniać to czego nie ma w starych
Wszystko wiedziałem, ale dzięki za porady
Część, witam Cię w moim artykule. Na wstępie chciałbym zaznaczyć, iż jest to materiał skierowany głównie do graczy CSa, zarówno doświadczonych, jak nowicjuszy, jednak jeśli nie grasz w tą grę zapewne wiele rzeczy może być dla Ciebie niezrozumiałe. Nie przedłużając, zapraszam do lektury. Ten artykuł będzie dotyczył ogólnie moich tipów dotyczących grania w CS:GO, więc, jak łatwo się domyślić, jest on bardziej skierowany do nowych graczy. Sam nie gram w Counter Strike'a jakoś bardzo długo, chyba że za bardzo długo uznamy 500h, jednak mam już pewne doświadczenie, którym zamierzam się z Tobą podzielić.
1. PozycjonowanieJeden z podstawowych błędów wielu graczy to brak przemieszczania się po pokazaniu się przeciwnikowi na danej pozycji. Jeśli na przykład gramy w CT na mirage'u, i właśnie zdobyliśmy killa stojąc na oknie, to jest bardzo duża szansa na to, że nasz przeciwnik przekazał swojej drużynie, gdzie jesteśmy. Dlatego po naszym fragu powinniśmy od razu zmienić pozycję : przykładowo pójść na B od spawna CT albo na A przez Dżunglę. Generalnie chodzi o to, żeby po tym, jak pokażemy się przeciwnikowi zmienić pozycję. Oczywiście musimy myśleć, czy w tym momencie jest to ważne : na przykład jeśli stoimy przy wcześniej przytoczonym oknie i widzieliśmy, że wrogów jest więcej niż jeden, nie ma co zmieniać pozycji, lepiej zostać i zastrzelić jeszcze jednego, a potem pójść gdzieś indziej. Ważne jest to, aby wykminić wszystko tak, aby z danego pojedynku wyjść zwycięsko. 2. EkonomiaJeśli grasz z drużyną, z którą macie czat głosowy, warto jest wyznaczyć osobę która będzie zarządzać finansami. Jest to ważne, ponieważ nie ma zazwyczaj sensu, aby jedna osoba zagrała fulla z kałachem lub M4, a reszta miała same pistolety. Lepiej przeczekać jedna rundę, nawet jak ma się więcej pieniędzy, i co najwyżej w następnej podzielić się nadwyżka z innymi, niż bez żadnej komunikacji kupować, na co kogo stać. A dlaczego? Ponieważ zazwyczaj w drużynie nie ma jednej osoby, która sama wygrywa g
dzięki za xpa lololololol
bardzo dziękuje przyda mi się
ja gluwnie czwicze na aim mapach dzienki za info mordo bo robie blobala na turnielowych
czy tylko ja mam problem z ta ******* strona ? od 2 dni probuje sie z suportem dogadac a oni srednio raz na 24 h odpowiadaja (RAZ)
czy tylko ja mam problem z ta ******* strona ? od 2 dni probuje sie z suportem dogadac a oni srednio raz na 24 h odpowiadaja (RAZ)
dziena poradnik jest super ale gra czasami wkurza haha
szukaj mapek do trenowania aima i rzucania granatów na danych mapach i to na yt znajdzisz wszystko
Ogólnie poradnik fajny dla graczy którzy dopiero zaczęli bo każdy powyżej Silvera powinien to wiedzieć
Czeba czwicz aima i skila czeba trochę w to grac
siemano kolano pieta palec xd
Musisz napewno poćwiczyć aima i movement na jakiś mapach trenigowych z botami lub na jakiś normalachd
polecam pobrać mapki do ćwiczenia aima mogą one pomoc w nauce kontrolowania odrzutu broni
najlepiej pouczyć sę od doświadczonych graczy + mapki
dzięki tobie zacznę grac:)
Hej caroline tez gram w sso
bardzo dziękuje za to może lepiej zacznę grać
Trzeba duzo grac, trenowac i to jest najlepsza opcja zeby grac lepiej. Ja majac prawie 3k godzin gram na poziomie 15k punktow w cs2
Ludzie nie zakladajcie tu kont. A jak zalozyliscie to usuwajcie jak najpredzej to scam! Polecam!.
cwicz aim w cel to singualrity na steam lub ćwicz z botami jakieś nie wiem np triki 360 łeb