W bronzie czy w silverze będziecie się borykać z wieloma problemami. W tym poradniku zaprezentuje wam po dwóch bohaterów na każdą aleje w grze League of Legends.
Top :
Singed - 450 Ne - postać ta jest bardzo mocna wystarczy biegać dokoła przeciwnika i uważać na manę.
Pantheon - 3150 Ne - postać która kontruje większość postaci. Wystarczy dobrze obijam przeciwnika z Q
Dżungla :
Master Yi - 450 Ne - postać łatwa potrzebuje farmy i niewielkiego feeda aby siać postrach.
Kha'zix_ 4800 Ne - postać z bardzo dużym atakiem wystarczy użyć kompa E>Q>W>auto-attack>Q wtedy przeciwnika już nie powinno być żywego
Mid :
Yasuo - 6300 Ne - postać łatwa i bardzo efektywna
Lux - 3150 Ne - postać ap i bardzo łatwa. Zadaniem lux jest zatrzymanie przeciwnika Q i uderzenie E
Adc:
Ashe - 450 - Ne - postać łatwa. Trzeba używać W na przeciwnika a oo czterech atakach można użyć przyspieszonego ataku. Pamiętaj aby skupiać się na adc przeciwnika nigdy nie na tanku
Vayne - 4800 Ne - postać średnia. Należy obijać przeciwnika z autoataków z pomocą W.
Support :
Blitzcrank, Morgana ochranac adc
Jest to moja subiektywna ocena. Moja ranga g5
Yasuo to taka trochę loteria. Albo carrujesz albo feedujesz, często nie zależy to nawet od Ciebie. Niebezpieczny pick, nie polecam.
W bronzie OP są picki, które są zdolne do carrowania gier solo np. Vayne, Twitch. Silne są tam też postacie, które mają jakiś escape, gdyż w tych dywizjach gracze często wchodzą pod turreta aby zdobyć killa. Mam nadzieję, że pomogłem :)