Jakie postacie najlepsze do carrowania na midzie i topie?
Jeśli trochę pograsz na mida dobrym wyborem będzie Yasuo, ogarnięty potrafi praktycznie sam wygrać grę. Na topa aktualnie Vladimir ma spory potencjał i dmg, można też spokojnie brać Jayce,Garena,Teemo
Na mida polecam Annie, ponieważ ma ona dość proste combo. Na topa Garen, Teemo lub Kayle.
W mojej opinii Yasuo to słaby pick. Zawsze wygrywa linię(w skrajnych przypadkach po prostu się na niej utrzymuje), ale w team fightach potrzebuje teamu. Nieważne jaki byłby mocny nie wygra 1v9 ;)
To samo do Temmo, Kayle i Jayce. Totalna dominacja linii, useless w team fightach. Na mida polecam Katarine, Annie coś w tym stylu. Na topa za to Irelie głównie, przez pasywkę może ugrywać gry 1v9
Top : Renekton , Irelia
Jungle : Xin , Vi
Mid : Heim , Kassadin
ADC : Jinx , Ashe
Supp : Leona , Nautilus
Polecam Swaina, zagrywam się nim od dobrych 3 tygodni i moje win ratio nawet na high elo wynosi 70%, polecam
a zaraz potem yasuo zed kata i darius
top garen ryze
adc trynda jinx
supp blitz sona
jg warwic shaco
Dlaczego zadajesz takie pytania. To zależy tylko od tego czy dobrze się czujesz z tym czempionem.
Najlepszym wyborem są hyper carry czyli postacie które w dobrych rękach mogą sama wygrać grę. Na mida polecam Malzachara lub Ahri na topa natomiast Riven lub Jaxa
Zed Kata Rene Darius Jax Xin Braum Leona Jinx i Cait
na topa polecam renektona i garena
Postacie na low elo . łatwe w grze i mocne : Annie Darius Garen VI Jax
na midzie na low elo jak jestes dobry dziala kazda postac ale jedna z najlatwiejszych jest karma i moze dla Cb to smiensze ale takze renekton ma bardzo duzy burst dmg nikt sie tego nie spodziewa
Sam Yasuo ma potencjał do wygrania na 5 enemy. I carrowania gierki
Polecam shena w brązu. Poniewasz jest łatwy oraz kontruje: garena, yasuo i volibeara tak wogóle to moja opinia :)