Roblox Studio
Roblox Studio
Gem8
retiro7968
retiro7968
Gem20
evahughesyn3
evahughesyn3
Gem20
evahughesyn3
evahughesyn3
Gem574
Pages De hermosura
Pages De hermosura
Gem416
Noelia Ochoa
Noelia Ochoa
Gem28
pitok96470
pitok96470
Gem10
pitok96470
pitok96470
Gem21
Vlad-Andrei Maxim
Vlad-Andrei Maxim
Gem364
balik5o456
balik5o456
Gem122
hanfred
hanfred
Gem10
hanfred
hanfred
Gem266
Pages De hermosura
Pages De hermosura
Gem1,659
adronguna
adronguna
Gem12
fnogaj
fnogaj
Gem244
Samioh Gss
Samioh Gss
Gem35
dem.pferd.heisst.horst
dem.pferd.heisst.horst
Gem154
Mirza Dogan
Mirza Dogan
Gem20
W 777
W 777
Gem205
Yakerofficial Twitch
Yakerofficial Twitch
Gem11
Rain

Gem0

SystemGamehag: 2 users received Gem44 from the Rain.
unranked rank iconWiktoria Karwowska: hai
novice rank iconhanfred: you can do yourself
unranked rank iconfillipjunior56: who can get me rbx
unranked rank iconfillipjunior56: how are u
unranked rank iconfillipjunior56: hello
novice rank iconhanfred: Meowdy emote (inline chat version)
unranked rank iconfnogaj: Meowdy emote (inline chat version)
SystemGamehag: One user received Gem352 from the Rain.
unranked rank icondem.pferd.heisst.horst: hello
novice rank iconhanfred: with all the info they need
novice rank iconhanfred: probably means give them good screenshots
unranked rank iconHargun Chawla: what
unranked rank iconHargun Chawla: huh
novice rank iconfinnhoyer: Guys what does it mean when lootably says that they are not able to accept my screenshots as proof for completing?
novice rank iconhanfred: oh shop/notification update
unranked rank iconMaldi Dine: 26bd emote (inline chat version)
unranked rank iconMaldi Dine: blobDance emote (inline chat version)
unranked rank iconhai: ...
SystemGamehag: 3 users received Gem125 from the Rain.
unranked rank iconGabe Newell: rr
AdminJoshverd: Very Cat emote (inline chat version)
unranked rank iconLeandro Rete: @Kasim Pllat What is your country?
unranked rank iconKasım Pllat: ı cant join rain
unranked rank iconLeandro Rete: Why?
AdminSwirfty: Cashouts are reviewed and approved throughout the day
unranked rank iconLeandro Rete: Is withdrawal instant? KYC required?
unranked rank iconAtia: blobDance emote (inline chat version)
AdminSwirfty: Contact the offerwall's support for more information
unranked rank iconKasım Pllat: hey bro complete task but ı dont take gems
Sign in to start chatting

30

0/160

The Sims 3 i 4 - porównanie

sobvxczak avatar

sobvxczak

May 10, 2020 at 12:06 PM

Kilka lat temu rynek podbiła już czwarta część kultowej gry The Sims. Do najnowszej części cały czas wychodzą nowe dodatki i pakiety. Pomimo tego, że miała premierę już kilka lat temu, cały czas dynamicznie się rozwija. Wydaje mi się, że aktualnie jest ona na tyle rozbudowana, że można ją już porównać z jej poprzednią częścią. Mam nadzieje, że uda mi się Was zainteresować :)

1. Grafika

Jest to pierwsza rzecz na jaką zwraca się uwagę. Całe menu, wygląd simów, mebli, otoczenia, zwierzaków i wszelkich innych obiektów została zmieniona. Jest ona lepszej jakości i bardziej kreskówkowa, co mi osobiście bardzo się podoba. Kolory są żywe i ładne. Zmienił się rozkład całego panelu, który towarzyszy nam podczas rozgrywki. Moim zdaniem jest o wiele ładniejszy, pokusiłabym się wręcz o określenie go eleganckim. 

2. Kreator simów

Kreator simów - czyli miejsce gdzie wszystko się zaczyna. Tutaj zaszło bardzo dużo zmian, moim zdaniem na plus. Nowe animacje, wygodny podział na cechy i większa kontrola nad proporcjami postaci bardzo umilają jej tworzenie. Już na samym początku mamy duży wybór ładnych ubrań, co bardzo mnie cieszy. Niestety w The Sims 3 odzież miała przestarzały wygląd i ciężko było dopasować do siebie poszczególne części garderoby. W The Sims 4 takiego problemu nie mam, ubrania są bardziej "nowoczesne", lepiej dostosowane do tego, co się aktualnie nosi. Dostępne jest też sporo ciekawych fryzur i dodatków. Wszystko jest podzielone na kategorie, mamy też możliwość dokładnie wybrać z jakiego pakietu/dodatku rzeczy nas interesują. Możemy również w ten sposób zobaczyć zawartość zmodyfikowaną, którą dodaliśmy do gry.

3. Tryb budowania/kupowania

Oprócz zaznaczonej wcześniej zmiany w grafice nie znajdziemy tu wielu różnic. Tryb budowania i kupowania działają bardzo podobnie jak w poprzedniej części. Mamy do dyspozycji nowoczesne, ładne meble i sprzęty. W poprzedniej części spotykałam się z takim samym problemem jak przy tworzeniu sima - ciężko było mi dobrać do siebie meble tak, aby wystrój mi się podobał, ale może to kwestia tego że raczej jestem fanką nowoczesnych wnętrz. 

4. Zwierzaki

Jeśli chodzi o naszych kudłatych przyjaciół to nie mam zbyt wiele do zarzucenia. Bardzo podobają mi się nowe funkcje i animacje, ale bardzo boli mnie fakt, że nie możemy sterować naszymi pupilami tak jak w TS3. Zdaję sobie sprawę z tego, że taka funkcja pojawiła się tylko w trzeciej części gry, ale była ona ciekawym urozmaiceniem i bardzo mi się podobała.

5. Aspiracje

Tutaj kilka słów o aspiracjach, bo w nich również zaszła zmiana. W TS4 pojawiła się możliwość wybrania nowej aspiracji po skończeniu poprzedniej. Oprócz tego możemy w dowolnym momencie wybrać inną aspirację, nie tracąc postępu innych, które zaczęliśmy. 

6. Dodatki i pakiety 

No cóż, jest to coś co najbardziej mnie rozczarowało. Dodatek kosztujący ponad 100 zł dodaje nam do gry śmiesznie mało nowych ubrań i mebli. Podobnie z resztą dodatkowych zawartości. Jedynymi które moim zdaniem warto kupić to "Witaj w pracy", "4 pory roku", "Dzień w spa" i ewentualnie "Miejskie życie".

Mam nadzieję, że takie małe podsumowanie Wam się podobało. Dzięki za przeczytanie i życzę miłego dnia :)

klaudia5 avatar

klaudia5

May 11, 2020 at 01:34 AM

4 lepsza haah

Kavaii17 avatar

Kavaii17

May 11, 2020 at 02:38 AM

The Sims 4 jest fajną grą

ola__msp2020 avatar

ola__msp2020

May 11, 2020 at 12:39 PM

4 lepsze tak mysle

ola__msp2020 avatar

ola__msp2020

May 11, 2020 at 12:39 PM

ej wie ktos jak szybko wbic poziom?

ola__msp2020 avatar

ola__msp2020

May 11, 2020 at 12:42 PM

potrzebne na dzisiaj w sumie bo chce wymienic kamienie dusz na pajsefkarda, tak specjalnie napisalam. a mozna od 3 poziomu a ja mam kurdeczka 2 w polowie dokladnie piedziesiat piec procent i chce wbic ten lvl szybko bo do piatku lub soboty chce miec vipa na moviestarplanet ziomy i nie wiem czy jak napisze po prostu tutaj wiecej to dostane wiecej do lvl czy jak mam nadzieje ze tak i ze wbije ten lvl bo mega mi zalezy zeby go wbic dzi a najpozniej jutro bo kurdeczka nie wiem ile beda mi

ola__msp2020 avatar

ola__msp2020

May 11, 2020 at 12:42 PM

potrzebne na dzisiaj w sumie bo chce wymienic kamienie dusz na pajsefkarda, tak specjalnie napisalam. a mozna od 3 poziomu a ja mam kurdeczka 2 w polowie dokladnie piedziesiat piec procent i chce wbic ten lvl szybko bo do piatku lub soboty chce miec vipa na moviestarplanet ziomy i nie wiem czy jak napisze po prostu tutaj wiecej to dostane wiecej do lvl czy jak mam nadzieje ze tak i ze wbije ten lvl bo mega mi zalezy zeby go wbic dzi a najpozniej jutro bo kurdeczka nie wiem ile beda mi

ola__msp2020 avatar

ola__msp2020

May 11, 2020 at 12:43 PM

jak dlugo trwa zamiana kamieni dusz na pp?????

ola__msp2020 avatar

ola__msp2020

May 11, 2020 at 12:43 PM

ludziska plis szybko pptrzebuje wbic lvl no

WixsaXD avatar

WixsaXD

May 11, 2020 at 03:50 PM

w 3 jest więcej dodatków o wiele ale niestety nie można powiedzieć tego o grafice która jest okropna , w 4 można także dodawać dodatki ale jest ich mniej niż w 3 ale i tak 4 lepsze :)

Widowisk avatar

Widowisk

May 11, 2020 at 04:06 PM

Eloelo

Szoczek avatar

Szoczek

May 11, 2020 at 04:13 PM

Ja tam akurat sim nie lubie

Bironn avatar

Bironn

May 12, 2020 at 02:34 PM

Ja uważam, że sims 3 ma swój urok

loli0829 avatar

loli0829

May 12, 2020 at 03:09 PM

ja uważm że 4 lepsze

Kevin1122 avatar

Kevin1122

May 12, 2020 at 03:10 PM

zarówno the sims 3 jak i 4 ma swój urok osobiście fajnie mi się grało 3 jak i w 4 ale wiadomo szczegoly tp.grafika są lepsze w 4.

Kotek123144 avatar

Kotek123144

May 12, 2020 at 03:49 PM

Ja wole The sims 4

madzika avatar

madzika

May 12, 2020 at 04:09 PM

fajny artykuł bardzo dobre porównanie

PuschenAmi avatar

PuschenAmi

May 12, 2020 at 05:47 PM

najlepszą częścią według mnie jest ts3 bo tam jak mamy dodatek zwierzaki mam psy koty konie a w ts4 nie ma i grafika jest lepsza w ts3

makakaron avatar

makakaron

May 12, 2020 at 07:13 PM

w sumie ciekawe. i tak wolę dwójkę :33

Krystian1578 avatar

Krystian1578

May 13, 2020 at 03:12 AM

4 lepsze i ciekawsze z właszcza o grafikę itp

Filip2017 avatar

Filip2017

May 13, 2020 at 03:26 AM

4 o wielę lepszę byczq