Deszcz

Gem765

AdminJoshverd: FeelsRainMan emote (inline chat version)
SystemGamehag: 14 użytkowników otrzymało Gem78 z deszczu.
novice rank iconMarius Bartsch: mam
AdminJoshverd: Petcapy emote (inline chat version)
novice rank iconbacolditz: bogata gemita
novice rank iconMarius Bartsch: w porządku
AdminJoshverd: Opublikuj w #general
AdminJoshverd: Dołącz do discord gamehag
novice rank iconMarius Bartsch: czy mogę mieć twój discord?
AdminJoshverd: Czy możesz wysłać zrzut ekranu na discord, żebym mógł zobaczyć?
novice rank iconharold S: cześć
novice rank iconMarius Bartsch: na stronie jest napisane: "twój numer zamówienia"
AdminJoshverd: możesz otrzymać klucz do gry lub kartę podarunkową na stronie realizacji
SystemGamehag: Dołącz do naszego Discord na codzienne rozdania klejnotów!
AdminJoshverd: nie potrzebujesz identyfikatora zamówienia do realizacji
scholar rank iconAtia: pepeD emote (inline chat version)
novice rank iconMarius Bartsch: do realizacji konta
AdminJoshverd: ID zamówienia do czego?
novice rank iconhaveusername: Jestem z Chin, nie mogę uzyskać dostępu do Google Play :/
novice rank iconMarius Bartsch: Gdzie mogę zobaczyć mój identyfikator zamówienia?
AdminJoshverd: Cholera, to jest naprawdę całkiem fajne
AdminJoshverd: Duży deszcz FeelsRainMan emote (inline chat version)
novice rank iconcashkrabber: możesz ulepszyć pasywne złoto, które otrzymujesz na minutę tak. nawet offline
AdminJoshverd: Czy Magnet Miner ma postęp offline?
novice rank iconcashkrabber: Chociaż niektórzy zgłaszali, że nie wypłacał nagród prawidłowo. Jak dotąd nie mam jednak żadnych problemów
novice rank iconcashkrabber: Tak więc ostatecznie możesz ukończyć ofertę przy bardzo małym wysiłku. a reklamy nie są zbyt agresywne
novice rank iconcashkrabber: Poleciłbym magnet miner wszystkim. ponieważ wydaje się bardzo łatwy do postępu. ponieważ ma pasywne zdobywanie monet w grze offline.
novice rank iconcashkrabber: Znajdź gry, które wyglądają na dobrze płatne. i gry, które mają mało reklam
novice rank iconcashkrabber: Jakie są najlepsze gry ?
novice rank iconDiego Martínez: Ludzie, jestem z Wenezueli, czy jest jakiś skuteczny sposób na realizację ofert tutaj?
novice rank iconcashkrabber: Powodzenia z tym. Czasami może to po prostu potrwać chwilę.
scholar rank iconfnogaj: Dog Arrive emote (inline chat version)
novice rank iconhaveusername: Byłeś jak ja? Nie otrzymałem klejnotów z RevU.
novice rank iconcashkrabber: godzinne ankiety na revu nty
scholar rank icondem.pferd.heisst.horst: skontaktuj się z pomocą offerwall
novice rank iconAlexandre Lambrechts: Cat No emote (inline chat version)
novice rank iconhaveusername: co powinienem zrobić idO?
novice rank iconhaveusername: Nie otrzymałem klejnotów RevU
novice rank iconcashkrabber: warto wypłacić pieniądze lub kupić kartę steam i coś sprzedać
scholar rank icondem.pferd.heisst.horst: dziękuję za gotówkę PayPal
novice rank iconnect.chto: Petcapy emote (inline chat version)
AdminJoshverd: monkaS emote (inline chat version)
novice rank iconcashkrabber: Bałem się, że gra przestała działać na sekundę
SystemGamehag: Dołącz do naszego Discord na codzienne rozdania Gemów!
AdminJoshverd: Capybara stare emote (inline chat version)
novice rank iconNataneli Jamanca: Dobre
novice rank iconNataneli Jamanca: Cat Yes emote (inline chat version)
novice rank iconVirus Party: Very Cat emote (inline chat version)
scholar rank icondem.pferd.heisst.horst: Modcheck emote (inline chat version)
novice rank iconPasierbiczy: Cat Yes emote (inline chat version)
Zaloguj się, aby rozpocząć czatowanie

71

0/160

The Sims 3 i 4 - porównanie

sobvxczak avatar

sobvxczak

May 10, 2020 at 12:06 PM

Kilka lat temu rynek podbiła już czwarta część kultowej gry The Sims. Do najnowszej części cały czas wychodzą nowe dodatki i pakiety. Pomimo tego, że miała premierę już kilka lat temu, cały czas dynamicznie się rozwija. Wydaje mi się, że aktualnie jest ona na tyle rozbudowana, że można ją już porównać z jej poprzednią częścią. Mam nadzieje, że uda mi się Was zainteresować :)

1. Grafika

Jest to pierwsza rzecz na jaką zwraca się uwagę. Całe menu, wygląd simów, mebli, otoczenia, zwierzaków i wszelkich innych obiektów została zmieniona. Jest ona lepszej jakości i bardziej kreskówkowa, co mi osobiście bardzo się podoba. Kolory są żywe i ładne. Zmienił się rozkład całego panelu, który towarzyszy nam podczas rozgrywki. Moim zdaniem jest o wiele ładniejszy, pokusiłabym się wręcz o określenie go eleganckim. 

2. Kreator simów

Kreator simów - czyli miejsce gdzie wszystko się zaczyna. Tutaj zaszło bardzo dużo zmian, moim zdaniem na plus. Nowe animacje, wygodny podział na cechy i większa kontrola nad proporcjami postaci bardzo umilają jej tworzenie. Już na samym początku mamy duży wybór ładnych ubrań, co bardzo mnie cieszy. Niestety w The Sims 3 odzież miała przestarzały wygląd i ciężko było dopasować do siebie poszczególne części garderoby. W The Sims 4 takiego problemu nie mam, ubrania są bardziej "nowoczesne", lepiej dostosowane do tego, co się aktualnie nosi. Dostępne jest też sporo ciekawych fryzur i dodatków. Wszystko jest podzielone na kategorie, mamy też możliwość dokładnie wybrać z jakiego pakietu/dodatku rzeczy nas interesują. Możemy również w ten sposób zobaczyć zawartość zmodyfikowaną, którą dodaliśmy do gry.

3. Tryb budowania/kupowania

Oprócz zaznaczonej wcześniej zmiany w grafice nie znajdziemy tu wielu różnic. Tryb budowania i kupowania działają bardzo podobnie jak w poprzedniej części. Mamy do dyspozycji nowoczesne, ładne meble i sprzęty. W poprzedniej części spotykałam się z takim samym problemem jak przy tworzeniu sima - ciężko było mi dobrać do siebie meble tak, aby wystrój mi się podobał, ale może to kwestia tego że raczej jestem fanką nowoczesnych wnętrz. 

4. Zwierzaki

Jeśli chodzi o naszych kudłatych przyjaciół to nie mam zbyt wiele do zarzucenia. Bardzo podobają mi się nowe funkcje i animacje, ale bardzo boli mnie fakt, że nie możemy sterować naszymi pupilami tak jak w TS3. Zdaję sobie sprawę z tego, że taka funkcja pojawiła się tylko w trzeciej części gry, ale była ona ciekawym urozmaiceniem i bardzo mi się podobała.

5. Aspiracje

Tutaj kilka słów o aspiracjach, bo w nich również zaszła zmiana. W TS4 pojawiła się możliwość wybrania nowej aspiracji po skończeniu poprzedniej. Oprócz tego możemy w dowolnym momencie wybrać inną aspirację, nie tracąc postępu innych, które zaczęliśmy. 

6. Dodatki i pakiety 

No cóż, jest to coś co najbardziej mnie rozczarowało. Dodatek kosztujący ponad 100 zł dodaje nam do gry śmiesznie mało nowych ubrań i mebli. Podobnie z resztą dodatkowych zawartości. Jedynymi które moim zdaniem warto kupić to "Witaj w pracy", "4 pory roku", "Dzień w spa" i ewentualnie "Miejskie życie".

Mam nadzieję, że takie małe podsumowanie Wam się podobało. Dzięki za przeczytanie i życzę miłego dnia :)
klaudia5 avatar

klaudia5

May 11, 2020 at 01:34 AM

4 lepsza haah
Kavaii17 avatar

Kavaii17

May 11, 2020 at 02:38 AM

The Sims 4 jest fajną grą
ola__msp2020 avatar

ola__msp2020

May 11, 2020 at 12:39 PM

4 lepsze tak mysle
ola__msp2020 avatar

ola__msp2020

May 11, 2020 at 12:39 PM

ej wie ktos jak szybko wbic poziom?

ola__msp2020 avatar

ola__msp2020

May 11, 2020 at 12:42 PM

potrzebne na dzisiaj w sumie bo chce wymienic kamienie dusz na pajsefkarda, tak specjalnie napisalam. a mozna od 3 poziomu a ja mam kurdeczka 2 w polowie dokladnie piedziesiat piec procent i chce wbic ten lvl szybko bo do piatku lub soboty chce miec vipa na moviestarplanet ziomy i nie wiem czy jak napisze po prostu tutaj wiecej to dostane wiecej do lvl czy jak mam nadzieje ze tak i ze wbije ten lvl bo mega mi zalezy zeby go wbic dzi a najpozniej jutro bo kurdeczka nie wiem ile beda mi
ola__msp2020 avatar

ola__msp2020

May 11, 2020 at 12:42 PM

potrzebne na dzisiaj w sumie bo chce wymienic kamienie dusz na pajsefkarda, tak specjalnie napisalam. a mozna od 3 poziomu a ja mam kurdeczka 2 w polowie dokladnie piedziesiat piec procent i chce wbic ten lvl szybko bo do piatku lub soboty chce miec vipa na moviestarplanet ziomy i nie wiem czy jak napisze po prostu tutaj wiecej to dostane wiecej do lvl czy jak mam nadzieje ze tak i ze wbije ten lvl bo mega mi zalezy zeby go wbic dzi a najpozniej jutro bo kurdeczka nie wiem ile beda mi
ola__msp2020 avatar

ola__msp2020

May 11, 2020 at 12:43 PM

jak dlugo trwa zamiana kamieni dusz na pp?????

ola__msp2020 avatar

ola__msp2020

May 11, 2020 at 12:43 PM

ludziska plis szybko pptrzebuje wbic lvl no
WixsaXD avatar

WixsaXD

May 11, 2020 at 03:50 PM

w 3 jest więcej dodatków o wiele ale niestety nie można powiedzieć tego o grafice która jest okropna , w 4 można także dodawać dodatki ale jest ich mniej niż w 3 ale i tak 4 lepsze :)
Widowisk avatar

Widowisk

May 11, 2020 at 04:06 PM

Eloelo
Szoczek avatar

Szoczek

May 11, 2020 at 04:13 PM

Ja tam akurat sim nie lubie
Bironn avatar

Bironn

May 12, 2020 at 02:34 PM

Ja uważam, że sims 3 ma swój urok
loli0829 avatar

loli0829

May 12, 2020 at 03:09 PM

ja uważm że 4 lepsze
Kevin1122 avatar

Kevin1122

May 12, 2020 at 03:10 PM

zarówno the sims 3 jak i 4 ma swój urok osobiście fajnie mi się grało 3 jak i w 4 ale wiadomo szczegoly tp.grafika są lepsze w 4.
Kotek123144 avatar

Kotek123144

May 12, 2020 at 03:49 PM

Ja wole The sims 4
madzika avatar

madzika

May 12, 2020 at 04:09 PM

fajny artykuł bardzo dobre porównanie

PuschenAmi avatar

PuschenAmi

May 12, 2020 at 05:47 PM

najlepszą częścią według mnie jest ts3 bo tam jak mamy dodatek zwierzaki mam psy koty konie a w ts4 nie ma i grafika jest lepsza w ts3
makakaron avatar

makakaron

May 12, 2020 at 07:13 PM

w sumie ciekawe. i tak wolę dwójkę :33
Krystian1578 avatar

Krystian1578

May 13, 2020 at 03:12 AM

4 lepsze i ciekawsze z właszcza o grafikę itp

Filip2017 avatar

Filip2017

May 13, 2020 at 03:26 AM

4 o wielę lepszę byczq
jojocchimek123 avatar

jojocchimek123

May 13, 2020 at 03:32 PM

fajny artykuł spoko
Polandball06 avatar

Polandball06

May 13, 2020 at 04:02 PM

tu pisac na potęgę bo lwl bedzie wbijał migiem

Polandball06 avatar

Polandball06

May 13, 2020 at 04:03 PM

wszyscy pisać na forach bedzie wlatywał eksp

Polandball06 avatar

Polandball06

May 13, 2020 at 04:03 PM

fdsajabogcAHBWAOICnghdsouvcidngtoirea

yaylamsp avatar

yaylamsp

May 13, 2020 at 04:12 PM

Ts 4 jest lepsza lecz w ts3 byly rozne zwierzeta, ktorych nie ma w ts4 np. Konie
syrenka7731 avatar

syrenka7731

May 13, 2020 at 04:25 PM

bardzo fajny artykuł
xNeoneq avatar

xNeoneq

May 13, 2020 at 04:38 PM

the sims 4
DezzyCake avatar

DezzyCake

May 13, 2020 at 05:19 PM

The Sims 4 o wiele lepsze wrr :)
Eliza12ee avatar

Eliza12ee

May 13, 2020 at 08:05 PM

Kilka lat temu rynek podbiła już czwarta część kultowej gry The Sims. Do najnowszej części cały czas wychodzą nowe dodatki i pakiety. Pomimo tego, że miała premierę już kilka lat temu, cały czas dynamicznie się rozwija. Wydaje mi się, że aktualnie jest ona na tyle rozbudowana, że można ją już porównać z jej poprzednią częścią. Mam nadzieje, że uda mi się Was zainteresować :)

1. Grafika

Jest to pierwsza rzecz na jaką zwraca się uwagę. Całe menu, wygląd simów, mebli, otoczenia, zwierzaków i wszelkich innych obiektów została zmieniona. Jest ona lepszej jakości i bardziej kreskówkowa, co mi osobiście bardzo się podoba. Kolory są żywe i ładne. Zmienił się rozkład całego panelu, który towarzyszy nam podczas rozgrywki. Moim zdaniem jest o wiele ładniejszy, pokusiłabym się wręcz o określenie go eleganckim.

2. Kreator simów

Kreator simów - czyli miejsce gdzie wszystko się zaczyna. Tutaj zaszło bardzo dużo zmian, moim zdaniem na plus. Nowe animacje, wygodny podział na cechy i większa kontrola nad proporcjami postaci bardzo umilają jej tworzenie. Już na samym początku mamy duży wybór ładnych ubrań, co bardzo mnie cieszy. Niestety w The Sims 3 odzież miała przestarzały wygląd i ciężko było dopasować do siebie poszczególne części garderoby. W The Sims 4 takiego problemu nie mam, ubrania są bardziej "nowoczesne", lepiej dostosowane do tego, co się aktualnie nosi. Dostępne jest też sporo ciekawych fryzur i dodatków. Wszystko jest podzielone na kategorie, mamy też możliwość dokładnie wybrać z jakiego pakietu/dodatku rzeczy nas interesują. Możemy również w ten sposób zobaczyć zawartość zmodyfikowaną, którą dodaliśmy do gry.

3. Tryb budowania/kupowania

Oprócz zaznaczonej wcześniej zmiany w grafice nie znajdziemy tu wielu różnic. Tryb budowania i kupowania działają bardzo podobnie jak w poprzedniej części. Mamy do dyspozycji nowoczesne, ładne meble i sprzęty. W poprzedniej części spotykałam się z takim samym problemem jak przy tworzeniu sima - ciężko było mi dobrać do siebie meble tak, aby wystrój mi się podobał, ale może to kwestia tego że raczej jestem fanką nowoczesnych wnętrz.

4. Zwierzaki

Jeśli chodzi o naszych kudłatych przyjaciół to nie mam zbyt wiele do zarzucenia. Bardzo podobają mi się nowe funkcje i animacje, ale bardzo boli mnie fakt, że nie możemy sterować naszymi pupilami tak jak w TS3. Zdaję sobie sprawę z tego, że taka funkcja pojawiła się tylko w trzeciej części gry, ale była ona ciekawym urozmaiceniem i bardzo mi się podobała.

5. Aspiracje

Tutaj kilka słów o aspiracjach, bo w nich również zaszła zmiana. W TS4 pojawiła się możliwość wybrania nowej aspiracji po skończeniu poprzedniej. Oprócz tego możemy w dowolnym momencie wybrać inną aspirację, nie tracąc postępu innych, które zaczęliśmy.

6. Dodatki i pakiety

No cóż, jest to coś co najbardziej mnie rozczarowało. Dodatek kosztujący ponad 100 zł dodaje nam do gry śmiesznie mało nowych ubrań i mebli. Podobnie z resztą dodatkowych zawartości. Jedynymi które moim zdaniem warto kupić to "Witaj w pracy", "4 pory roku", "Dzień w spa" i ewentualnie "Miejskie życie".

Mam nadzieję, że takie małe podsumowanie Wam się podobało. Dzięki za przeczytanie i życzę miłego dnia :)
Ktos10 avatar

Ktos10

May 13, 2020 at 08:50 PM

według mnie 4 od zawsze była pepsza
juleczkakuleczka1212 avatar

juleczkakuleczka1212

May 14, 2020 at 12:26 PM

Moim zdaniem lepsza jest 4 ponieważ ma więcej rzeczy do porobienia i wgl
Paulaua12 avatar

Paulaua12

May 14, 2020 at 03:38 PM

The sims 4 lepsze, jednak w ts3 byly jeszcze inne zwierzatka niz psy i koty. Mam nadzieje ze w 4 tez beda :D

aniko89 avatar

aniko89

May 14, 2020 at 03:46 PM

Ja lubie bardzo ts3
ewa833 avatar

ewa833

May 14, 2020 at 04:09 PM

JA SIE ZASTANAWIAM czy se pobrać the sims 3 bo jestem ciekawa jak to tam działa xDDdD
Smuga_PL avatar

Smuga_PL

May 14, 2020 at 05:06 PM

jak dlamnie 3 bo bo som tejsze dodatki

xFrytek_ avatar

xFrytek_

May 14, 2020 at 05:32 PM

sims 4

fhhjvf avatar

fhhjvf

May 14, 2020 at 05:46 PM

fajne fajne