Deszcz

Gem1473

novice rank iconDecon: EZ emote (inline chat version)
novice rank iconmtc: Modcheck emote (inline chat version)
adept rank iconbacolditz: 3545646 57
scholar rank iconDevMaster: Clap emote (inline chat version)
novice rank iconCristian martinez: Dance Unique emote (inline chat version)
novice rank icon01r0uirosachio: Lawyer Capybara emote (inline chat version)
SystemGamehag: @Sandes Senchury dał Gem34 to the Rain
SystemGamehag: @Sandes Senchury dał Gem30 dla the Rain
novice rank iconSantiago Barreto: Dance Blue emote (inline chat version)
novice rank iconDndn: Cześć
novice rank iconDaniel Ortiz: Cat Yes emote (inline chat version)
novice rank iconPablo Yanez: Pahdidhx
novice rank icongg.scrubbed341: Gamba emote (inline chat version)
SystemGamehag: @gg.scrubbed341 napił Gem20 dla Deszczu
novice rank iconsanyika20202: Cat Yes emote (inline chat version)
apprentice rank iconGabe Newell: Browhat emote (inline chat version)
novice rank iconDaniel Ortiz: holl
adept rank iconDeathburgerz013: fdsfsd
SystemGamehag: 7 użytkowników otrzymało Gem92 od Deszczu.
novice rank iconshrek: cześć
novice rank icongg.scrubbed341: Browhat emote (inline chat version)
SystemGamehag: Dołącz do naszego Discord, aby codziennie brać udział w rozdaniach klejnotów!
novice rank iconSerlimar Arcia: 👹
novice rank iconEvor: Cóż. wygląda na to, że zmarnowałem 2 godziny na vegas crazy i nie zalicza nagród za osiągnięcia :(
novice rank iconPorta Ertoume (FirestoyL): cześć
novice rank iconFmin ning: Dance Unique emote (inline chat version)
mage rank iconfnogaj: Dog Arrive emote (inline chat version)
adept rank iconDeathburgerz013: ch chcicig
novice rank iconYung Âür: 3340
adept rank iconbacolditz: wfwe3 3553
novice rank iconАнна: Dog Arrive emote (inline chat version)
novice rank iconForayZ: Cześć
novice rank iconReZ: cześć
enchanter rank iconhanfred: Meowdy emote (inline chat version)
novice rank iconridhimamanik: cześć
SystemGamehag: 12 użytkowników otrzymało Gem82 od Deszczu.
novice rank iconTheAngryCrab: Meowdy emote (inline chat version)
novice rank iconrileytscholl725: null
novice rank iconagrar66622: Meowdy emote (inline chat version)
apprentice rank iconGabe Newell: Vibin emote (inline chat version)
novice rank iconPaco2309: Vibin emote (inline chat version)
novice rank iconDecon: KEKW emote (inline chat version)
apprentice rank iconPolskiGrajek: POGGERS emote (inline chat version)
SystemGamehag: Dołącz do naszego Discord po codzienne rozdania Klejnotów!
novice rank iconCarl6616: Meowdy emote (inline chat version)
novice rank iconAigleste1: cześć
enchanter rank icondem.pferd.heisst.horst: Dance Blue emote (inline chat version)
novice rank iconLadyMiia28: czasami ankiety poszukują niszowej grupy demograficznej
novice rank iconbelugatest01: chyba teraz się rozłączam
novice rank iconHabanery: Cash emote (inline chat version)
Zaloguj się, aby rozpocząć czatowanie

80

0/160

Drawful 2 - świetna gra na wieczór ze znajomymi!

sobvxczak avatar

sobvxczak

May 9, 2020 at 01:02 AM

Jeśli szukacie ciekawej gry, która urozmaici imprezę, albo spotkanie z przyjaciółmi, to Drawful 2 będzie idealne! Prosta gra z humorem, opierająca się na rysowaniu - jest dostępna na Steam!

Tą grę napotkałam przypadkiem, gdy razem ze znajomymi szukaliśmy ciekawej gry aby razem pograć. Była akurat na bardzo dużej przecenie, więc postanowiliśmy ją kupić i nie pożałowaliśmy. Spędziliśmy noc na rysowaniu i śmianiu się.

Ale przejdźmy do meritum. Na czym tak właściwie polega ta gra? Każdy z graczy na swoim telefonie/komputerze/tablecie musi wejść na stronę jackbox.tv i wpisać "room code", czyli nic innego jak kod umożliwiający dostęp do gdy tylko osobom, którym się go poda. Następnie każdy z graczy wybiera swoją nazwę i rysuje swojego awatara, który będzie jego znakiem rozpoznawczym do końca tej rozgrywki. 

Głównym zadaniem graczy jest zinterpretowanie podanego im tematu w postaci rysunku. Każdemu zostaje podany inny temat, więc pamiętajcie żeby zachować go dla siebie! Potem po kolei na ekranie urządzenia hostującego grę pojawiają się wykonane rysunki, których tytuł musimy odgadnąć. Pośród tytułów do wyboru pojawiają się opisy zaproponowane przez graczy - przy tym jest zdecydowanie najwięcej śmiechu! Następnie wszystkie wszystkie głosy przeliczane są na punkty (niestety nie udało mi się rozgryźć jak działa punktowanie w tej grze :((( musicie mi to wybaczyć, ale gwarantuję Wam że i bez tego zabawa jest przednia). Oczywiście osoba, która zdobędzie najwięcej punktów wygrywa!

Jeśli chodzi o grafikę gry, co jest również ważnym aspektem, ja osobiście nie mam zarzutów. Gra ma przyjemny wygląd, kolorowe detale, które wyglądają jak bazgroły rodem z zeszytu od matematyki. Elementem który mi się spodobał najbardziej jest kotek, który odmierza nam czas, próbując łapką dosięgnąć telefonu. Urocze, prawda?

Każda gra ma oczywiście swoje plusy i minusy. Wydaje mi się, że największym rozczarowaniem jest to, że gra jest w całości po angielsku. Jeśli ktoś jest z angielskiego słaby, może mieć spory problem ze zrozumieniem lub wymyśleniem opisu. Niestety gra na odległość odpada, ponieważ każdy musi mieć dostęp do urządzenia hostującego, oraz mieć inne urządzenie, które pozwoli na dołączenie do gry. Natomiast plusem jest to, że gra nas nie ogranicza. Mamy wolną rękę jeśli chodzi o rysunki i słownictwo jakiego używamy. Bez problemu możemy używać słów niecenzuralnych i rysować co nam się żywnie podoba! Oprócz tego w grę może grać aż sześć osób!

Myślę, że udało mi się wystarczająco omówić ten temat abyście mogli określić swoje zdanie na temat gry. Mi osobiście bardzo się podoba ale pamiętajmy, że każdy ma inny gust i oczekiwania. Mam nadzieję, że przyjemnie czytało Wam się moje wypociny. Koniecznie dajcie znać w komentarzach co powinnam poprawić/zmienić aby moje artykuły były ciekawsze i przyjemniejsze w czytaniu :)

Join the conversion by creating an account on Gamehag