Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Dzisiaj postaram się omówić wszystko co wiem o części pierwszej (czyli o mapie dom) wszystkie przedmioty np.gdzie się znajdują i do czego są użyteczne a także porady dla nowych graczy.Życzę miłego czytania.
Dom- historyjka na początku (tłumaczę na język Polski):
*Słychać zamknięcie drzwi samochodu
Kamera kieruję się na naszego bohatera stojącego za samochodem policyjnym, bohater mówi:
-Więc to jest miejsce w którym ostatni raz widziano Georga świnkę
*Słychać dźwięk chrumknięcia świni,bohater mówi:
-Co to było?! - Po czym ekran ciemnieje.
*Słychać dźwięk uderzenia kijem.
Dom-Znajdowanie się poszczególnych przedmiotów
-Podstawowy Zielony klucz - Może znajdować się w pokoju obok łazienki,Na dole w kuchni lub na półce obok drzwi na dwór (tych otwartych).
-Czerwony klucz - Zawsze znajduje się za zielonymi drzwiami.
-Fioletowy klucz - Może znajdować się za drzwiami do łazienki,w drugim pokoju na ostatnim piętrze, na zlewie w kuchni oraz na dole w piwnicy.
-Niebieski klucz- Zawsze znajduje się za czerwonymi drzwiami.
-Deska- Może znajdować się za czerwonymi drzwiami, oraz na dworze za małym domkiem.
-Klucz Francuski- Może znajdować się w małym domku na dworze,za czerwonymi drzwiami oraz na dole w piwnicy.
-Czerwone zębatki- Mogą znajdować się na podłodze w jadalni (kuchnia to nie to samo co jadalnia) oraz na stoliku przy zielonych drzwiach.
-Zielone zębatki- Mogą znajdować się u góry za elektrycznymi drzwiami (miałem na myśli te drzwi z czerwonymi laserami) lub na dole w garażu.
-Młotek- Może się znajdować w małym domku na dworze,za zielonymi drzwiami oraz na górze za elektrycznymi drzwiami.
-Klucz do wyjścia- Aby go zdobyć musimy położyć zielone i czerwone zębatki w małym domu na dworze.
-Pistolet- Aby go zdobyć musimy otworzyć sejf fioletowym kluczem.
-Amunicja- Może być w małym domku na dworze,w garażu,w piwnicy oraz na górze za elektrycznymi drzwiami.
-Złoty klucz- Może on być na półce w piwnicy, z boku na górze oraz w garażu pod półkami.
-Karta dostępu- Zawsze jest w sejfie który możemy otworzyć złotym kluczem.
Teraz porady dla początkujących:
-Jeśli wybierzecie Bota w grze, nie chowajcie się ponieważ bot widzi was i tak bo jest tak zaprogramowany.
-Próbujcie swoich sił w pomaganiu innym otworzyć drzwi ucieczki a nie bezczynnie chowajcie się.
-Na najwyższym piętrze w domu potrzebujecie deski bo bez niej jeśli skoczycie to zginiecie.
-Każdy to pewnie wie ,lecz próbujcie przeskakiwać przez pułapki bo macie dobre szanse na przeżycie.
-Jeśli świnka stoi tylko przy drzwiach wejściowych,nie rusza się i nie pozwala wam przejść aby np.pozbyć się desek od drzwi to weźcie pistolet i ogłuszcie ją na chwile co da wam przewagę.
-Nie podchodźcie to świnki jak się nie rusza bo nawet bliski kontakt z świnką powoduje śmierć.
To tyle ile chciałem wam powiedzieć, komentujcie czy powinienem zrobić takie opisy do innych części Piggy.