Deszcz

Gem829

novice rank iconDabi Iriarte: Jestem tu nowy
novice rank iconDabi Iriarte: Cześć
novice rank iconDaiker Macero: I grajmy
novice rank iconDaiker Macero: Adriamm_a to jest mój roblox
novice rank iconDaiker Macero: Ktoś niech da mi tysiąc robux :)
novice rank iconasukauuu2025: W porządku
novice rank iconDaiker Macero: ale prawie nie dają mi punktów
novice rank iconasukauuu2025: możesz grać w gry
novice rank iconasukauuu2025: Dancin emote (inline chat version)
novice rank iconDaiker Macero: :(
novice rank iconasukauuu2025: tak
novice rank iconDaiker Macero: Myślę, że będzie mnie dużo kosztować zdobycie 20 tysięcy punktów
novice rank iconKzuma840: Dog Arrive emote (inline chat version)
novice rank iconKzuma840: Petcapy emote (inline chat version)
SystemGamehag: Dołącz do naszego Discord na codzienne rozdania klejnotów!
novice rank iconDaiker Macero: Czy są jakieś gry do grania na komputerze?
novice rank iconNeboi: Hffd
novice rank iconThe Real Ahmed: Dzień dobry
AdminSwirfty: Po prostu odpowiadasz na pytania
novice rank iconDaiker Macero: Jak robię ankiety ktoś pomaga
novice rank iconasukauuu2025: prayge emote (inline chat version)
novice rank iconasukauuu2025: Czy zostanie odzyskany?
AdminSwirfty: Gdy masz konto, jest twoje. Możesz z nim robić, co chcesz
novice rank iconasukauuu2025: Doceniam
novice rank iconasukauuu2025: Czy administrator może mi powiedzieć?
novice rank iconasukauuu2025: Czy mogę zmienić powiązanie i czy mam identyfikator transakcji?
novice rank iconasukauuu2025: To konto o wartości 8 000 punktów
novice rank iconDansmb: nie wiem
novice rank iconasukauuu2025: Popcorn emote (inline chat version)
novice rank iconasukauuu2025: To nie będzie MFA
novice rank iconasukauuu2025: Czy konto Minecraft jest skradzione czy używane?
novice rank iconDaiker Macero: gamehag jak się robi ankiety?
novice rank iconasukauuu2025: Mam to
novice rank iconDaiker Macero: dziękuję gamehag jesteś dobry
SystemGamehag: 7 użytkowników otrzymało Gem53 od deszczu.
novice rank iconDaiker Macero: jak
novice rank iconasukauuu2025: 1f915 emote (inline chat version) Chiny nie mogą grać w grę
novice rank iconasukauuu2025: sumSmash emote (inline chat version)
novice rank iconasukauuu2025: Browhat emote (inline chat version)
novice rank iconasukauuu2025: Chiny nie mogą grać
novice rank iconDania Kahory Arteaga Cortes: woda kokosowa
AdminSwirfty: Sprawdź stronę gier, aby zobaczyć, która daje najwięcej Klejnotów
novice rank iconDaiker Macero: gamehag Która gra daje najwięcej punktów?
novice rank iconasukauuu2025: karta podarunkowa roblox Jak ją zrealizować
novice rank iconDaiker Macero: karta podarunkowa roblox
novice rank iconasukauuu2025: Popcorn emote (inline chat version)
novice rank iconasukauuu2025: karta podarunkowa Apple
novice rank iconasukauuu2025: ale lootpay nie jest
Zaloguj się, aby rozpocząć czatowanie

44

0/160

Crossout- ogólne omówienie wszystkiego co i jak.

Mixo33 avatar

Mixo33

February 17, 2020 at 08:44 PM

Post apokalipsa to na pewno temat dobrze znany i na pewno widzieliście już gry gdzie zasiadaliscie za sterami machin wojennych. Lecz co gdyby połączyć to w całość? Przedstawiam wam grę crossout, czyli post apokaliptyczna strzelanka typu "free to play".

Co w tym takiego wyjątkowego?

To co mnie najbardziej przyciąga w grach to możliwość kreatywności i wyróżnienia się na szarym tle. I tak też jest tutaj, nie grasz tzw. "gotowcem", a maszyną którą można zbudować na tysiące jak nie miliony sposobów. W crossoucie każdy pojazd jest zbudowany z części które są podzielone na następujące rodzaje:
- Kabiny - serce pojazdu, po zniszczeniu kabiny, pojazd zostaje zniszczony.
- części ruchowe - no na czymś nasza machina zagłady musi jeździć
- moduły - chcesz dłużej strzelać, lub być niewidzialnym? Nie ma problemu, wystarczy załączyć odpowiedni moduł :D
- bronie - no chyba nie chcesz tylko jeździć.
- ozdoby - to dla tych co chcą się wyróżniać, jest to tylko ozdoba i nie zwiększa życia pojazdu.
- struktury - każda część w grze ma swój pancerz, te części mają ich najwięcej, i są po to by dać pojazdowi więcej życia. Oczywiście nie ma nic za darmo, każdy gracz na początku dostaje Starter car (obraz poniżej), i musi sam osiągnąć części.
lMg0IiUqDbLcdTYqzULJqCoahcAC50.png
I tu przechodzimy do pierwszego problemu, czyli zdobywanie części. Są one zaznaczone specjalnymi kolorami i nazwami. Posortowane, na górze pospolite, których nie da się kupić, a na dole, najrzadsze:
- zwykłe (szary)
- pospolite (biały)
- rzadkie (niebieski)
- specjalne (błękitny)*
- epickie (fiolet)
- legendarne (żółć)
- relikt (pomarańcz)
(*Nowa rzadkość, wprowadzana po opublikowaniu tego artykułu) O tyle ile szybko się zdobywa białe i szare części, to potem coraz trudniej zdobywa się następne. Z mojego dwuletniego grania w crossouta, nie zdobyłem jeszcze ani jednej reliktowej broni, wszakże mógłbym ją zakupić za crossoutową walutę, ale nie miałbym nic więcej, co by sensu nie miało.

Jak bardzo gra pozwala na kreatywność?
Jeżeli widziałeś film pewnego popularnego yt'bera , to powinieneś zobaczyć, że opcji jest sporo, kilkadziesiąt broni/modułów/rodzajów pancerza, no jest tego masa.
Chcesz zrobić latającego snipera, chodzącego tanka albo jeżdżącego asasyna, który spali jakąkolwiek przeszkodę, jaką mu stanie na drodzę? Nie ma problemu!!!
Jednak ilość nie znaczy jakość. Największym problem tej gry jest balans broni, który powiedzmy sobie szczerze, jest do d*py. Na obecną chwilę pojazdy latające (hovery) nie mają szans z ''białymi'' pojazdami jeżdżącymi(mających broń wręcz czyt. Piły, lance, miotacze ognia[ang. Melee weapon]).
Pojazd taki możesz zaszarżować lataka (hovera), wjechać w niego, i go załatwić bez problemu w mniej niż 5 sekund. Broń miana rangi OP. Rzeczą naturalną byłoby znerfienie broni białej, lecz co robią twórcy? Nerfią lataki (hovery).

Crossout- gra na godzinę, czy na miesiące?

Nie będę wmawiał bzdur, powiem od razu. Żeby coś osiągnąć w crossout, trzeba grać godzinami, żeby zrobić porządny pojazd chwały, bez inwestowania pieniędzy w tą grę, to trzeba grać z rok. Grając tylko godzinę w tą grę, to NIC nie osiągniesz.

Jakieś porady dla Nooba?

Przede wszystkim znajdź sobie grono przyjaciół, z którymi będziesz grał, bo grając tylko dla siebie, szybko ci się to znudzi. Później, gdy poczujesz że to jest gra dla ciebie, obserwuj polskie serwery Discord dotyczące crossouta, oraz zagraniczne kanały poświęcone nowinką w grze, wtedy będziesz mógł być "na czasie". Obserwuj poradniki do crossouta, by nie żałować swoich decyzji dotyczące marketu. Oraz na początku inwestuj w pojazdy które są na topie. Dopiero później będziesz mógł się pobawić. Jak ogarniesz sobie chociaż build na fioletowych broniach, poszukaj klanu który nauczy cię grać.

Coś jeszcze?

No mogę tylko dodać że to gra cały czas "udoskonalana", co chwilę jakieś eventy i updaty, rzadziej widuje swojego sąsiada z domu na skos od mojego, niż nowości które dodają do tej gry.

Podsumowując crossout, to gra z potężnym potencjałem, który sama zabiera możliwość wybicia się. Pomimo znikomego balansu, i ogromnego systemu p2w( ang. Pay to win. Dosłownie: płać by wygrać) gra jest warta swojej uwagi. No cóż, nie pozostaje mi nic innego, niż pożegnać się z wami i życzyć powodzenia w walce!!!
Pisał do was Mixo33, W crossoucie znany pod nickiem Wilczqr.
Do zobaczenia w bitwie Ocaleni!

Retardexe avatar

Retardexe

February 17, 2020 at 08:45 PM

Kozak:D
Wujo3 avatar

Wujo3

February 18, 2020 at 12:40 AM

Inazuma lewe 49 i w sumie nic nie wiem czy nie

Join the conversion by creating an account on Gamehag