Deszcz

Gem5

unranked rank iconVYPER GAMER: Meowdy emote (inline chat version)
unranked rank iconJeremias prenza: Insultos de primaria tira
unranked rank iconMatias Mansilla: hmosexuales estafadores de mierda
unranked rank iconMatias Mansilla: giles
unranked rank iconMatias Mansilla: cacaca
SystemGamehag: One user received Gem72 from the Rain.
unranked rank iconMehdi Aissa: hi
unranked rank iconDavid Solli: Hello
AdminJoshverd: ratJAM emote (inline chat version)
unranked rank iconFierzaaSoup: Kekwait emote (inline chat version)
SystemGamehag: 3 users received Gem126 from the Rain.
novice rank iconhanfred: Meowdy emote (inline chat version)
unranked rank iconAtia: blobDance emote (inline chat version)
AdminSwirfty: Meowdy emote (inline chat version)
unranked rank iconCarla Fear: Hello
unranked rank iconNoure Noure: هتي
unranked rank iconranabari360: Kekwait emote (inline chat version)
SystemGamehag: 2 users received Gem162 from the Rain.
unranked rank iconZetava Jerms: its a known game company, its that one "Ray Games"
unranked rank iconZetava Jerms: Im just curious why its showing the first 2 steps complete but then not the 3rd
unranked rank iconZetava Jerms: They don't answer
unranked rank iconZetava Jerms: I did....
AdminSwirfty: Contact the offerwall's support for more information
unranked rank iconZetava Jerms: guys why is candy grab not paying out for 400 meter
unranked rank iconAtia: blobDance emote (inline chat version)
AdminSwirfty: Meowdy emote (inline chat version)
unranked rank iconFrank Anthony Ugaz Saavedra: aa
unranked rank iconLautaro Martinez: Ww
unranked rank iconEMILY SOFIA JACOME MARTINEZ: Meowdy emote (inline chat version)
unranked rank iconEMILY SOFIA JACOME MARTINEZ: hi
Zaloguj się, aby rozpocząć czat

42

0/160

Clash Royale - Bardzo ciekawy deck

BullWKrzakach avatar

BullWKrzakach

August 12, 2019 at 02:41 PM

W Clash Royale jedną z niezbędnych rzeczy jest wybranie decku.

Można wziąć jakiś znany deck ale można też stworzyć własny. Każda z tych metod ma swoje zalety i wady. Wzięcie znanego decku pozwala graczowi wiedzieć, że jest dobry. Jednakże wtedy (szczególnie na wyższych pucharkach) gracze mogą po kilku wystawionych kartach znać resztę decku. Niektórzy też w tworzonych deckach starają się wziąć karty kontrujące najpopularniejsze decki (ja tak robię). Natomiast stworzenie swojego własnego decku pozwala na zaskoczenie przeciwnika. Jednak tutaj trzeba się liczyć z tym, że ten deck będzie słaby.
        Dobre pół roku temu mając challengera I zacząłem ciągle przegrywać. Okazało się, że mój deck (był to lavaloon) się tam nie sprawdzał. Wtedy podjąłem decyzje o próbie tworzenia własnego decku. Po paru nieudanych próbach w końcu udało mi się stworzyć ten deck, którym do dzisiaj gram. Oto moja talia:IZnCaaIXiwvD6YnE1gqv9SkW3uNNDT.jpg

Jak widać, średni koszt eliksiru wynosi 3.6, więc nie jest za drogi. Do ataku mamy takie karty jak Balloon, Mini P.E.K.K.A., czy Rascals. Mamy tutaj jednego spella, którym jest Log. Jest też Inferno Tower na wszelkie tanki, zwykle Gianty, Mega Knighty czy P.E.K.K.A. Na takie karty jak Minion Horde mamy Fire Spirits i Baby Dragon. Natomiast na karty lądowe warto użyć Bats, bo można wtedy w łatwy sposób uzyskać przewagę eliksirową. Jeżeli chodzi o levele, to warto mieć na wysokim levelu takie karty jak Bats, Log czy Mini P.E.K.K.A., bo w ich przypadku jeden level niżej może zrobić dużą różnicę.
        Najlepsze pushe: Balloon + Rascals, Rascals + Mini P.E.K.K.A. + Fire Spirits
        Najlepsze defensywy: Rascals + Baby Dargon, Mini P.E.K.K.A. + Rascals
        Jak widać, kluczem w decku jest Rascals. Jest to rzadko używana karta ale bardzo niedoceniana. Jest to lepsza opcja niż np. Knight + Archers, bo Rascals kosztuje mniej eliksiru, a statystyki Rascals są po prostu wyższe.
        Warto też zauważyć, że nie ma w decku kart kosztujących 6 albo więcej eliksiru. Ogółem wg mnie drogie karty nie są tu potrzebne. Lepiej wg mnie wystawić 2 karty po 4 eliksiru niż jedną za 8. Deck sprawdza się przeciwko takim deckom jak Logbait czy Hog Cycle lub Miner Cycle. 
Deckiem tym rozegrałem już 300 meczy z czego winrate wynosi ponad 50%! Gram tym deckiem dobre 5 miesięcy i w tym czasie z 4000 pucharków awansowałem aż na 5050! Można nim bez problemu pokonać przeciwnika z PB 5600! Wg mnie jest to deck warty polecenia, jeśli ktoś ma kłopoty z progresem w "drabince". Mam nadzieję, że pomogłem! 
Kubo0208x avatar

Kubo0208x

August 16, 2019 at 02:16 AM

Lolz clash royale jest nudne już lepsze brawl stars