Fantas Monybuny
Fantas Monybuny
Gem46
dem.pferd.heisst.horst
dem.pferd.heisst.horst
Gem105
Shadow
Shadow
Gem1,575
Data_2045
Data_2045
Gem196
fnogaj
fnogaj
Gem3
Leszek9028
Leszek9028
Gem134
kheldar.pk
kheldar.pk
Gem61
Showkat Ah Dar
Showkat Ah Dar
Gem8
Rdx
Rdx
Gem1,074
pradhanpuspay310
pradhanpuspay310
Gem8
fnogaj
fnogaj
Gem14
gerpoinfree
gerpoinfree
Gem14
gerpoinfree
gerpoinfree
Gem14
gerpoinfree
gerpoinfree
Gem21
koli koli
koli koli
Gem100
Ugine Lowella
Ugine Lowella
Gem42
Debbie hicks
Debbie hicks
Gem116
thatha754ndif
thatha754ndif
Gem5,435
thatha754ndif
thatha754ndif
Gem2,966
thatha754ndif
thatha754ndif
Gem630
Дождь

Gem151

apprentice rank icondem.pferd.heisst.horst: HYPERS emote (inline chat version)
novice rank iconLeszek9028: Meowdy emote (inline chat version)
apprentice rank iconfnogaj: Dog Arrive emote (inline chat version)
SystemGamehag: Один пользователь получил Gem887 из дождя.
novice rank iconUgine Lowella: ты такой странный
novice rank iconCasey Lessley: Привет, Эндрю Ковач, на случай если я пропущу остаток нашего разговора, я где-то доброжелателен!
novice rank iconCasey Lessley: Я провожу мета-анализ этого процесса, это YASSSS!
novice rank iconCasey Lessley: Да!
novice rank iconAndrew Kovach: Привет
novice rank iconCasey Lessley: monkaX emote (inline chat version) 1faf5 emote (inline chat version) 1faf6 emote (inline chat version) ratJAM emote (inline chat version)
novice rank iconCasey Lessley: Эмодзи выше может иметь некоторое направление 1f6bd emote (inline chat version) 1f9fb emote (inline chat version) 1fa92 emote (inline chat version) 1f6c1 emote (inline chat version)
SystemGamehag: Weirdge emote (inline chat version)
novice rank iconUgine Lowella: что такое depenzs
novice rank iconCasey Lessley: Теперь я чувствую себя грязным, лол, кто-нибудь на пенную ванну? peepoPooPoo emote (inline chat version)
novice rank iconCasey Lessley: Вернитесь к жизни с "DEPENZS" Petcapy emote (inline chat version)
apprentice rank icondem.pferd.heisst.horst: зависит от времени и часового пояса
SystemGamehag: Один пользователь получил Gem386 от Дождя.
novice rank iconUgine Lowella: Здесь вообще есть активные люди, и я получу свой вывод сразу же, если что-то сделаю?
novice rank iconUgine Lowella: dcz3hrpqqcpbv5kshf5bchys | лошадь зовут Хорст: 1f601 emote (inline chat version)
apprentice rank icondem.pferd.heisst.horst: 1f601 emote (inline chat version)
SystemGamehag: Один пользователь получил Gem156 от Дождя.
AdminSwirfty: Swirfty: Meowdy emote (inline chat version)
novice rank iconMar rr: привет
novice rank iconCaterin Gutierrez: Weirdge emote (inline chat version)
novice rank iconyasmin moumen: Привет
novice rank iconCaterin Gutierrez: Привет
novice rank iconkevin castillo: привет
SystemGamehag: Один пользователь получил Gem445 от Дождя.
AdminSwirfty: Каждую неделю
novice rank iconwaffle: Когда сбрасывается еженедельная таблица лидеров?
novice rank iconJustin Böning: Dog Arrive emote (inline chat version)
AdminSwirfty: cs1pzko1yq5nfyjgvfg98lmm | Swirfty: Meowdy emote (inline chat version)
novice rank icongerpoinfree: heyy
SystemGamehag: 2 пользователя получили Gem142 от Дождя.
adept rank iconAtia: blobDance emote (inline chat version)
AdminJoshverd: Capybara stare emote (inline chat version)
novice rank iconJustin Böning: Sadge emote (inline chat version)
AdminJoshverd: Very Cat emote (inline chat version)
novice rank iconJustin Böning: Very Cat emote (inline chat version)
SystemGamehag: 3 пользователя получили Gem397 от Дождя.
novice rank iconwagner_perac: Cat Yes emote (inline chat version)
novice rank iconJustin Böning: Dog Arrive emote (inline chat version)
apprentice rank icondem.pferd.heisst.horst: Popcorn emote (inline chat version)
novice rank iconSqeX: politecat emote (inline chat version)
SystemGamehag: 2 пользователя получили Gem322 от Дождя.
novice rank iconSqeX: Yo emote (inline chat version)
novice rank iconwagner_perac: p8ysj8h81pzrx9pxzctn7trt | wagner_perac: Very Cat emote (inline chat version)
novice rank iconSqeX: привет
novice rank iconAigleste1: привет
novice rank iconSqeX: Very Cat emote (inline chat version)
Войдите, чтобы начать общение в чате

27

0/160

The Sims 3 i 4 - porównanie

sobvxczak avatar

sobvxczak

May 10, 2020 at 12:06 PM

Kilka lat temu rynek podbiła już czwarta część kultowej gry The Sims. Do najnowszej części cały czas wychodzą nowe dodatki i pakiety. Pomimo tego, że miała premierę już kilka lat temu, cały czas dynamicznie się rozwija. Wydaje mi się, że aktualnie jest ona na tyle rozbudowana, że można ją już porównać z jej poprzednią częścią. Mam nadzieje, że uda mi się Was zainteresować :)

1. Grafika

Jest to pierwsza rzecz na jaką zwraca się uwagę. Całe menu, wygląd simów, mebli, otoczenia, zwierzaków i wszelkich innych obiektów została zmieniona. Jest ona lepszej jakości i bardziej kreskówkowa, co mi osobiście bardzo się podoba. Kolory są żywe i ładne. Zmienił się rozkład całego panelu, który towarzyszy nam podczas rozgrywki. Moim zdaniem jest o wiele ładniejszy, pokusiłabym się wręcz o określenie go eleganckim. 

2. Kreator simów

Kreator simów - czyli miejsce gdzie wszystko się zaczyna. Tutaj zaszło bardzo dużo zmian, moim zdaniem na plus. Nowe animacje, wygodny podział na cechy i większa kontrola nad proporcjami postaci bardzo umilają jej tworzenie. Już na samym początku mamy duży wybór ładnych ubrań, co bardzo mnie cieszy. Niestety w The Sims 3 odzież miała przestarzały wygląd i ciężko było dopasować do siebie poszczególne części garderoby. W The Sims 4 takiego problemu nie mam, ubrania są bardziej "nowoczesne", lepiej dostosowane do tego, co się aktualnie nosi. Dostępne jest też sporo ciekawych fryzur i dodatków. Wszystko jest podzielone na kategorie, mamy też możliwość dokładnie wybrać z jakiego pakietu/dodatku rzeczy nas interesują. Możemy również w ten sposób zobaczyć zawartość zmodyfikowaną, którą dodaliśmy do gry.

3. Tryb budowania/kupowania

Oprócz zaznaczonej wcześniej zmiany w grafice nie znajdziemy tu wielu różnic. Tryb budowania i kupowania działają bardzo podobnie jak w poprzedniej części. Mamy do dyspozycji nowoczesne, ładne meble i sprzęty. W poprzedniej części spotykałam się z takim samym problemem jak przy tworzeniu sima - ciężko było mi dobrać do siebie meble tak, aby wystrój mi się podobał, ale może to kwestia tego że raczej jestem fanką nowoczesnych wnętrz. 

4. Zwierzaki

Jeśli chodzi o naszych kudłatych przyjaciół to nie mam zbyt wiele do zarzucenia. Bardzo podobają mi się nowe funkcje i animacje, ale bardzo boli mnie fakt, że nie możemy sterować naszymi pupilami tak jak w TS3. Zdaję sobie sprawę z tego, że taka funkcja pojawiła się tylko w trzeciej części gry, ale była ona ciekawym urozmaiceniem i bardzo mi się podobała.

5. Aspiracje

Tutaj kilka słów o aspiracjach, bo w nich również zaszła zmiana. W TS4 pojawiła się możliwość wybrania nowej aspiracji po skończeniu poprzedniej. Oprócz tego możemy w dowolnym momencie wybrać inną aspirację, nie tracąc postępu innych, które zaczęliśmy. 

6. Dodatki i pakiety 

No cóż, jest to coś co najbardziej mnie rozczarowało. Dodatek kosztujący ponad 100 zł dodaje nam do gry śmiesznie mało nowych ubrań i mebli. Podobnie z resztą dodatkowych zawartości. Jedynymi które moim zdaniem warto kupić to "Witaj w pracy", "4 pory roku", "Dzień w spa" i ewentualnie "Miejskie życie".

Mam nadzieję, że takie małe podsumowanie Wam się podobało. Dzięki za przeczytanie i życzę miłego dnia :)
klaudia5 avatar

klaudia5

May 11, 2020 at 01:34 AM

4 lepsza haah
Kavaii17 avatar

Kavaii17

May 11, 2020 at 02:38 AM

The Sims 4 jest fajną grą
ola__msp2020 avatar

ola__msp2020

May 11, 2020 at 12:39 PM

4 lepsze tak mysle
ola__msp2020 avatar

ola__msp2020

May 11, 2020 at 12:39 PM

ej wie ktos jak szybko wbic poziom?

ola__msp2020 avatar

ola__msp2020

May 11, 2020 at 12:42 PM

potrzebne na dzisiaj w sumie bo chce wymienic kamienie dusz na pajsefkarda, tak specjalnie napisalam. a mozna od 3 poziomu a ja mam kurdeczka 2 w polowie dokladnie piedziesiat piec procent i chce wbic ten lvl szybko bo do piatku lub soboty chce miec vipa na moviestarplanet ziomy i nie wiem czy jak napisze po prostu tutaj wiecej to dostane wiecej do lvl czy jak mam nadzieje ze tak i ze wbije ten lvl bo mega mi zalezy zeby go wbic dzi a najpozniej jutro bo kurdeczka nie wiem ile beda mi
ola__msp2020 avatar

ola__msp2020

May 11, 2020 at 12:42 PM

potrzebne na dzisiaj w sumie bo chce wymienic kamienie dusz na pajsefkarda, tak specjalnie napisalam. a mozna od 3 poziomu a ja mam kurdeczka 2 w polowie dokladnie piedziesiat piec procent i chce wbic ten lvl szybko bo do piatku lub soboty chce miec vipa na moviestarplanet ziomy i nie wiem czy jak napisze po prostu tutaj wiecej to dostane wiecej do lvl czy jak mam nadzieje ze tak i ze wbije ten lvl bo mega mi zalezy zeby go wbic dzi a najpozniej jutro bo kurdeczka nie wiem ile beda mi
ola__msp2020 avatar

ola__msp2020

May 11, 2020 at 12:43 PM

jak dlugo trwa zamiana kamieni dusz na pp?????

ola__msp2020 avatar

ola__msp2020

May 11, 2020 at 12:43 PM

ludziska plis szybko pptrzebuje wbic lvl no
WixsaXD avatar

WixsaXD

May 11, 2020 at 03:50 PM

w 3 jest więcej dodatków o wiele ale niestety nie można powiedzieć tego o grafice która jest okropna , w 4 można także dodawać dodatki ale jest ich mniej niż w 3 ale i tak 4 lepsze :)
Widowisk avatar

Widowisk

May 11, 2020 at 04:06 PM

Eloelo
Szoczek avatar

Szoczek

May 11, 2020 at 04:13 PM

Ja tam akurat sim nie lubie
Bironn avatar

Bironn

May 12, 2020 at 02:34 PM

Ja uważam, że sims 3 ma swój urok
loli0829 avatar

loli0829

May 12, 2020 at 03:09 PM

ja uważm że 4 lepsze
Kevin1122 avatar

Kevin1122

May 12, 2020 at 03:10 PM

zarówno the sims 3 jak i 4 ma swój urok osobiście fajnie mi się grało 3 jak i w 4 ale wiadomo szczegoly tp.grafika są lepsze w 4.
Kotek123144 avatar

Kotek123144

May 12, 2020 at 03:49 PM

Ja wole The sims 4
madzika avatar

madzika

May 12, 2020 at 04:09 PM

fajny artykuł bardzo dobre porównanie

PuschenAmi avatar

PuschenAmi

May 12, 2020 at 05:47 PM

najlepszą częścią według mnie jest ts3 bo tam jak mamy dodatek zwierzaki mam psy koty konie a w ts4 nie ma i grafika jest lepsza w ts3
makakaron avatar

makakaron

May 12, 2020 at 07:13 PM

w sumie ciekawe. i tak wolę dwójkę :33
Krystian1578 avatar

Krystian1578

May 13, 2020 at 03:12 AM

4 lepsze i ciekawsze z właszcza o grafikę itp

Filip2017 avatar

Filip2017

May 13, 2020 at 03:26 AM

4 o wielę lepszę byczq