Dużo gram na ADC, mój winrate jest niski. Często jest naffedowany, lecz nie umiem tego wykorzystać ponieważ każdy mnie oneshotuje
Niestety strzelec ze wzgędu na niską wytrzymałość jest często focusowany jako pierwszy. Oznacza to, że bez dobrego wsparcia nie zrobisz zbyt dużo. Oczywiście kluczowe jest, abyś umiał się pozycjonować, pomagał w braniu objectivów (jako strzelec, możesz znacznie przyspieszyć ich robienie).
Same zabójstwa też nic Ci nie dadzą. Kluczem do wszystkiego jest farma, ponieważ zabicie 14 stworów jest równe zabiciu pojedynczego wroga.
Warto też dostosować swój wybór do wsparcia (chociaż powinno być na odwrót) i do drużyny. Xayah i Rakan, Braum i Lucian... Jest wiele dobrych połączeń. W późniejszej fazie gry skup się na zadaniu jak największych strat wrogom, bez niepotrzebnego narażania się.
Sory ale na to chyba nie mam odpowiedzi
Graj hypercarry typu twitch jesli sie nafeedujesz/wyfarmisz to gierka ma postac taka ze lazisz 70% czasu na niewidce przez co dosc ciezko cie zlapac(w niskich dyw gold wyzwj sa pinki Xd)
Potem gra przechodzi w tryb taki ze wchodzisz enemy na plecy ew na bok jakis tank powinien engage zrobic a ty poprostu robisz im z dupy jesien sredniowiexza