Macie jakieś dobre porady na start?
Na początku nie opłaca się inwestować w magazyny na metal, kryształy, deuter. Początkowa pojemność bez magazynów to 10000. Na początku gry aż tyle nie zdobędziesz.
Przede wszystkim rozwijaj kopalnie (eko) ,bo potem przyda ci się surka na flote
Nigdy niegralem ale zaraz zagram to ci powiem a i wiem o tej grze to Na początku nie opłaca się inwestować w magazyny na metal, kryształy, deuter. Początkowa pojemność bez magazynów to 10000.
Najpierw eko i czyli rozwijaj kopalnie w między czasie kolonizuj nowe planety, ważne żebyś nie zapomniał o badaniach bo są one później bardzo potrzebne jak już będziesz miał zadawalające cię eko to buduj flote, ale pamiętaj budująć flotę musisz sobie zdać sprawy że trzebą ją bardzo dobrze pilnować i wysyłać na fs
Nie grałem długo, ale z tego co zauważyłem to raczej nie warto rozbudowywać elektrowni tak by wystarczało ci energii na wszystko. Oczywiście nie można mieć dużych niedoborów, ale jak ma to cie kosztować tylko niewielką ilość ujemnej energii warto wybudoważ magazyn zamiast elektrowni i w zarządzaniu surowcami (ikonka na prawo od "surowce") zmniejszyć wydajność niektórych budynków - w ten sposób można łatwo dostosować na którym z surowców chcesz się skupiać
ja nawet niewiem ja w to sie gra
dajcue spokuj gralem kiedys w podobna total war sie nazywala hehe
Na poczatek to eko i bunkry dopoki nie zrobisz ksiezcyca to nie ma sensu grac flota.
Nudna gra nie warto grac eh
Polecam na początek kopalnie ale to twoje zdanie
Zrób samouczek jest naprawdę pomocny, czytaj wiki i forum gry tam ogarnięci w temacie mają dobre rady.