Jak w tytule. Grałem w inne podobne gry i nigdy nie wiedziałem jaką klasę wybrać do expa, a jaką do pvp. Zawsze wszyscy piszą, że to bez znaczenia, ale jednak przy takiej ilości postaci nie da się wszystkiego idealnie dopracować.
Zależy o jaką klasę Ci chodzi. Jest pełno wyborów. Magik/Fizyk ; Support/Dps ; Osoba walcząca blisko/daleko.
jest kilka poradników odnośnie każdej klasy na necie, takie podstawy podstaw, wady i zalety :p ogarnij to sobie i może łatwiej ci będzie wybrać, bo tutaj każda klasa jest dobra do gry PvPvE
Do PVP gunner , a do expa templariusz
Jaka klasa najlepsza do pvp ?
Do PvE mega przyjemny jest Kleryk. Praktycznie nigdy nie padasz a czasami potrafi przywalić. Do PvP myślę że każda postać się nadaję. Każda ma swoje plusy i minusy.
strzelec do PVP, a do expa nada się każda wystarczy pograć chwile
ja tam gram sorcem i jestem zadowolony
najlepszy do pvpi jednocześnie do pve jest glad . Rozierda.. wszystko na swojej drodze :)
Bierz maga - czarodzieja najprzyjemniej się nim expi
do PVP strzelec do PVE raczej poelcam woja
Polecam kleryka bardzo przyjemnie się nim gra
Każda klasa jest tak samo dobra, wszystko zależy od poziomu ogarnięcia gracza, np. taki wykokszony chanter jest w stanie rozwalić techa czy glada bez skilla.
Wybierając klasę kieruj się własnym doświatczeniem a nie opinią innych pt. ,,do pvp dobry jest Glad, albo Gunner". Dla każdego coś innego ;) Graj tą klasą, która jest dla ciebie najwygodniejsza.
Polecam dobić każdą, klasą (albo tymi które cię interesują i zachęcają najbardziej) do poziomu, tak na oko 40, 45 może? Wtedy jest już wystarczająco dużo skilli, aby zorientować się co i jak.
Ja tak gram magiem i jestem zadowolona :D
Tu masz odpowiedź! Rozwiąż i się dowiesz!
http://samequizy.pl/jaka-klase-z-aiona-powinienes-wybrac/