• Zaloguj Zarejestruj

Zbieraj

Nagrody

Społeczność

Jak to działa

Interested in getting rewards for free?
    $5 for every new user with code: EARNWEB5
    Register in browser or download mobile app to redeem your bonus:
    Register Download
    Earnweb QR

Problem z oceną artykułu

Mianowicie mam taki problem, ponieważ podczas oceniania artykułów napotkałam bardzo interesujący tekst. Wygląda on mniej więcej tak: początek jest super fajny, natomiast druga część artykułu to: jakieś tam zdanie i żródło skąd zostało ono wzięte. Teoretycznie plagiat to: "pojęcie z zakresu prawa autorskiego oznaczające skopiowanie cudzego utworu (lub jego części) wraz z przypisaniem sobie prawa do autorstwa poprzez ukrycie pochodzenia splagiatowanego utworu". I za bardzo nie wiem czy traktować to jako plagiat czy też może spam, a może po prostu go ocenić???

25 kwietnia 2019 15:36 491
    0

Nie jest to plagiat, jeśli autor podaje źródło skopiowanego tekstu. Oczywiście tutaj oceniamy pracę twórczą, więc jeśli spora część tekstu to cytat, to praca jest gorszej jakości. Ja takie prace zwykle oceniam normalnie, lecz wtedy większość "łapek" bywa negatywna. Nie zaznaczam tego jako plagiat, ponieważ nie spełnia norm bycia plagiatem. Ale jak widać nasi userzy pokroju pana waders używają pojęć, których sami nie rozumieją...

25 kwietnia 2019 20:36 491
    0

Aby skomentować musisz być zalogowany!

Zaloguj się