Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Hej dziś opowiem coś o league of legends.
Tryby gry:
-Draft pick
-Aram
-Niestandardowa
-Wybór w ciemno
-TFT
-Rankingowe
Każda z wymienionych rozgrywek to typowa gra strategiczna 5v5 (TFT 8graczy każdy na siebie) w której masz do dyspozycji ponad 130 różnych bohaterów.Każdy z różnymi umiejętonościami.W grze do dyspozycji jest 5 rol : Adc,support,top,jungla i top.Do każdej z pozycji przypisani są poszczególni czempioni lecz nie trzeba ich tak wybierać.W league of legends są dwa główne typy obrażeń AP i Ad.W rozgrywce można też kupic rozmaite itemy.Są tam też smoki barony i heroldy ,które dają różne buffy.
Płatności w grze:
W grze można kupic przepustki ,skiny od zwykłych aż po superskórki.Rzeczy te nie dają przewagi w grze tylko i wyłącznie służą do wyglądu postaci.W grze jest około 1300 skinów.
Nagrody za mecze :
Co tydzień do zdobycia jest skrzynka z której może wypaść skin lub odłamek bohatera.W grze są też eventy w których można zdobyć 320 żetonów za które można kupić kule orbów z której może wypaść torebka.Za każdy level dostajemy też kapsułe bohaterów ,a co 5 leveli dostajemy ulepszoną kapsułę bohaterów.Jest też kaspuła honoru od 1 do 5 levela przyznawana pod koniec sezonu.
Rangi:
-Żelazo
-Brąz
-Srebo
-Złoto
-Platyna
-Diament
-master
-grandmaster
Za rangę co sezon dostaje się nagrody zależnie od rangi.Nagrody są w postacie skinów,obramówek do rangi, oraz ikon do profilu.
TFT:
Jest to trochę inna rozgrywka niż te poprzednie ponieważ jest w niej dużo innych rzeczy i dużo zależy od szczęścia ale też trochę od rozumu gracza.Są w niej różne perki od klas.Postacie w niej mają wybraną umiejętność z trybu draftowego.W tym trybie startuje się z 100hp i stara się pokonać przeciwników.Trzeba rozważnie dobierać postacie oraz itemy w zależności od sytuacji.
Aplikacje do gry:
Do gry można zainstalować takie aplikacje jak professor czy też blitz żeby ułatwić sobie ustawianie run czy też obejrzenia ilośći zagranych gier przeciwnika i jego rangi.Aplikacje te są też pomocne w TFT do ustawienia drużyny.W trybie draftowym pokazują kiedy odnowi się jakiś stworek w jungli.Jeżeli chcę się na grze zarobić można też pobrać np:buffa który daje możliwość zarobku wirtualnej monety i wymiany jej na psc lub Rp.
Moja opinia:
Moim zdaniem gra jest wciągająca oraz łatwo jest w niej wydropić jakieś skiny.Gra się nie nudzi zawsze inna rozgrywka,ogromny wybór bohaterów.Gra jest idealna dla graczy którzy chcą pograć z kolegami albo poprostu zarobić trochę pieniędzy.W mojej opini gra zasługuje na ocene 8/10.