Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Witam, dzisiaj opowiem wam co ja sądzę o grze "Minecraft" i serwerach wieloosobowych w niej oraz jak dzięki tej grze dzieci mogą się uczyć odpowiedzialności.
To najlepsza ze wszystkich gier w jednym.
Jestem 30-letnim rodzicem 3 dzieci i jestem moderatorem na serwerze gry wieloosobowej Minecraft. Ta gra jest świetna dla wszystkich grup wiekowych, ponieważ istnieje wiele, wiele sposobów grania.
Małe dzieci mogą bawić się w „trybie kreatywnym”, który jest w zasadzie nieskończoną liczbą klocków Lego na pięknym krajobrazie. „Tryb przetrwania” (w wieku 7-10 lat) zapewnia pełen przygód scenariusz, w którym poczucie zagrożenia wystarczy, aby pobudzić motywację do szybkiego uczenia się przestrzegania przepisów rzemieślniczych i opracowywania podstawowych taktyk i strategii rozwiązywania problemów.
Granie na serwerze dla wielu graczy (w wieku 10+) umożliwia współpracę z ludźmi z całego świata. Tak, czasami na serwerze wieloosobowym występują konflikty, ale na większości serwerów moderatorzy zapewniają bezpieczną i uczciwą rozgrywkę, a dzieci mają szansę nauczyć się odpowiedzialności i umiejętności rozwiązywania problemów w prawdziwym świecie. Bardzo ważne jest, aby wybrać serwer, który stawia bezpieczeństwo dzieci na pierwszym miejscu.
Na serwerze, na którym pomagam moderować, są możliwości stworzenia własnego miasta i poznania umiejętności zarządzania ludźmi i projektami oraz uczestniczenia w systemach gospodarczych i politycznych na dużą skalę. Dla graczy, którzy przestrzegają zasad i wykazują inicjatywę i lojalność, istnieją możliwości awansu na stanowiska kadrowe, gdzie są szkoleni, aby pomagać innym graczom, rozwijać pewność siebie i stać się wzorami do naśladowania. W końcu gracz może zdobyć staż, ucząc się umiejętności technicznych i pomóc dostosować samą grę, pomagając w rozwoju wtyczek, które modyfikują sposób działania gry na serwerze. Dzieci mogą nauczyć się cennych umiejętności w zakresie tworzenia stron internetowych i aplikacji, a także zarządzania personel