Nathan Coner
Nathan Coner
Gem1,750
Nathan Coner
Nathan Coner
Gem1,050
fnogaj
fnogaj
Gem8
Nathan Coner
Nathan Coner
Gem14
Nathan Coner
Nathan Coner
Gem175
Dan Alpha
Dan Alpha
Gem3,087
Bohuslav Cervenak
Bohuslav Cervenak
Gem1,750
Bohuslav Cervenak
Bohuslav Cervenak
Gem70
mano
mano
Gem28
Bohuslav Cervenak
Bohuslav Cervenak
Gem70
Bohuslav Cervenak
Bohuslav Cervenak
Gem350
Bohuslav Cervenak
Bohuslav Cervenak
Gem70
Bohuslav Cervenak
Bohuslav Cervenak
Gem244
Bohuslav Cervenak
Bohuslav Cervenak
Gem70
PayPal
PayPal
Gem11,500
Cases.gg
Cases.gg
Gem7,200
Cases.gg
Cases.gg
Gem7,200
jacobjack199310
jacobjack199310
Gem7,200
RustClash
RustClash
Gem9,030
timmydawson16
timmydawson16
Gem7,200
unranked rank iconShivam Yadav: KJEFIWHFHWUIFHUIHUIHUIRHIUEHIUFHEIUFHIUEHFUIEFHIUEHFIUHEIUFHEIUFHEIUFHEIUFHUIEFHIUEFHIUEFHIEUFHIEUFIEUFHIUEFHIUEFHIUEFHUIEFHEIUFHIUEFHIFUEHIUEFHEIUFHEUIFHEIUFHH
unranked rank iconShivam Yadav: hello i am new here can we get riot gift card
unranked rank iconaayushgurehiya: yes this is legit
unranked rank iconNolan Carder: i need robux
unranked rank iconNolan Carder: is this legit
AdminSwirfty: You can earn Gems by playing games and completing offers 
unranked rank iconreponsekdz06: how to get money
AdminSwirfty: We don't plan on adding any additional offerwalls at this time 
unranked rank iconthirdazmo: We need mm wall
novice rank iconmano: Ok
AdminSwirfty: Pending offers don't count towards the leaderboard 
novice rank iconmano: Does pending credit count towards the leaderboard?
novice rank iconJason: they usually release when they check it
unranked rank iconTerrence Acbar: Why is pending so long?
novice rank iconJason: new owners
unranked rank iconabc: give us our old accounts back
AdminSwirfty: :)
novice rank iconJason: :)
novice rank iconJason: somebody release my offer please :)
unranked rank iconfamiglia_romano: che serietà, fossi in voi mi vergognerei
unranked rank iconGreca : I don't understand how the site works
unranked rank iconGreca : In what sense?
unranked rank iconkrwngsouhe: kinda weird
unranked rank iconkrwngsouhe: i got it
unranked rank iconkrwngsouhe: oh
unranked rank iconkrwngsouhe: ?????
unranked rank iconkrwngsouhe: You do not have enough balance to redeem this reward.
unranked rank iconGreca : Hi I'm new, how does it work?
AdminChristian: peepoShy emote (inline chat version)
AdminJoshverd: pepeJAM emote (inline chat version)

23

0/160

FNaF w skrócie

Galakusyy avatar

Galakusyy

April 14, 2021 at 12:55 AM

Witajcie na wstępie chciałam poinformować że na napisanie artykułu poświeciłam dużo swojego czasu i każde informacje zawarte w nim są wiedzą z gier a nie skopiowane z fandomu lub innych fnaf'owych stron. Pozdrawiam i miłego czytania :P Mam nadzieję że nie ma żadnych błędów ortograficznych przepraszam jeżeli są ale jestem dyslektykiem mam nadzieję że zrozumiecie.
Enjoy :D

Jak chyba jest to wiadome bedą tu mocne spoilery z gier więc jeżeli jeszcze nie grałeś lub po prostu nie chcesz to nie czytaj.

FNAF1 
Jesteśmy stróżem nocnym jak już wiemy w opuszczonej pizzeri w której nawiedzają nas roboty 5 zabitych dzieci przez Williama Aftona.
Sama gra w sobie nie ma za dużo do fabuły gry ale jak najbardziej jest kanoniczna.

FNAF2 
Tutaj jest trochę pokręcona historia gdyż sytuacje z tej części dzieją się przed pierwszą częścią gry. Nawiedzają nas Toy'e i Withered'y czyli doszczętnie zniszczone animatroniki. Jest tam też Marionetka czyli córka Henrego ( właściciela pizzerii ) zabita przez Williama.

FNAF3
Jesteśmy stróżem nocnym w domu strachów a animatroniki są phantomami oprócz jednego wyróżniającego sie SpringTrapa czyli Williama Aftona.
Podpalamy pizzerie z zamysłem że zabójca dzieci spłonie lecz jak dowiadujemy się w późniejszych częściach gry, on przeżył. Z resztą cytaty "I allways come back" nigdy się nie mylą c:

FNAF4 
Jest to prequel tego co wydarzyło się we Freddy's Family Dinner, pokazuje nam ugryzienie w 1983r. i śmierć syna Williama. Jesteśmy ugryzionym dzieckiem i przeżywamy jego koszmary i wyobrażenia robotów z pizzerii których się tak bał.

FNAF5 ( Sister Location )
Jest to na pewno jedna z bardziej wyczekiwanych i najlepszych gier z serii. Różni się bardzo od reszty gier chociażby grafiką, efektami dźwiękowymi i dodatkowo dodanym głosem do animatronów. Gra jest fabularna mimo to wracając do starych gier mamy 5 nocy i Custom Night's w których po przejściu są cutscenki. Dodam też że dzieję się to chwile po zabójstwach we Freddy's.

FNAF6 ( FFPS )
Według mnie jest to już ostatnia część gry, zrobiona po to żeby wytłumaczyć resztę fabuły. Jest to sequel tego co wydarzyło się po wszystkich morderstwach. Jak wiadomo Afton przeżył pożar i wraz z Lefty'm ( Mationetką ), Molten Freddy'm ( resztką Ennarda bez Baby ) i ScrapBaby zmierzają do pułapki Michaela i Henrego. Wszyscy zostają spaleni ale czy na pewno wszyscy?

Tak wiem jeszcze jest UCN ale jakoś strasznej fabuł‚y tam nie ma a same cutscenki to anime oprócz oddalającego się Golden Freddy'iego.
Reszty gier nie będe rozpisywać na czynniki pierwsze gdyż wydaje mi się że nie ma to większego sensu. Ale spokojnie jak wiemy już z Help Wanted i trailerów Security Breach He always come back tak jak Five nights at Freddy's.

Pozdrawiam i przepraszam jak są jakieś błędy prosze o poprawienie w komentarzu :D

Biboloxo200 avatar

Biboloxo200

April 14, 2021 at 01:22 AM

to wszystko ma sens

turkusoweawokado avatar

turkusoweawokado

April 14, 2021 at 01:28 AM

fajnie opisane i wytłumaczone

marcelmielan1 avatar

marcelmielan1

April 14, 2021 at 03:10 AM

bardzo fajnie dzieki

Magister_PL avatar

Magister_PL

April 14, 2021 at 10:15 AM

Fajny artykuł ale po 1 W UCN jest dużo fabuły typu osoba ,,której Afton nie powinnien zabijać" czy też ogólnie poszczególne słowa animatronikó po naszej śmierci oraz aktualnie będzie nowy FNAF

jabloneq avatar

jabloneq

April 14, 2021 at 10:44 AM

robi to sens ale nie zrobi że polubie fnafa

Manteufel avatar

Manteufel

April 14, 2021 at 10:55 AM

super podoba mi się

dominikgontarsky avatar

dominikgontarsky

April 14, 2021 at 11:16 AM

TO MA SENS

dominikgontarsky avatar

dominikgontarsky

April 14, 2021 at 11:16 AM

TO MA SENS

piter143p_com avatar

piter143p_com

April 14, 2021 at 11:55 AM

super napisane naprawde podoba mi się to

matequ1 avatar

matequ1

April 14, 2021 at 12:26 PM

Fnaf ma sens

matequ1 avatar

matequ1

April 14, 2021 at 12:26 PM

hehe

Fajna_Naswa avatar

Fajna_Naswa

April 14, 2021 at 02:03 PM

kozak jestes nie zmieniaj sie

Galakusyy avatar

Galakusyy

April 14, 2021 at 02:04 PM

wiem jestem kox galaxy to buk

marcelmielan1 avatar

marcelmielan1

April 14, 2021 at 02:14 PM

ale fajne

LordBobo8890 avatar

LordBobo8890

April 14, 2021 at 02:24 PM

ej to ma sens serio

turkusoweawokado avatar

turkusoweawokado

April 14, 2021 at 02:28 PM

fajnie wytłumaczone :grinning:

HarKonFn avatar

HarKonFn

April 14, 2021 at 11:02 PM

hej co robicie?

HarKonFn avatar

HarKonFn

April 14, 2021 at 11:03 PM

hej co robicie??

Korniszon636 avatar

Korniszon636

April 15, 2021 at 12:03 AM

Co jest ale koks wytłumaczone i to jest w skrócie xd?

hari_pota_hellcasecom avatar

hari_pota_hellcasecom

April 16, 2021 at 12:54 PM

Na serię składa się jedenaście gier komputerowych. W dwóch pierwszych, gracz wciela się w nocnego stróża w pizzerii „Freddy Fazbear’s Pizza” starającego się przetrwać noc i ustrzec się przed tzw. „animatronikami”[1][2]. W trzeciej części akcja rozgrywa się trzydzieści lat później po zamknięciu restauracji – nowi właściciele otwierają „dom strachów”, nawiązujący do pizzerii[3]. Akcja czwartej została umiejscowiona w domu, w którym gracz jest nękany przez koszmarne wersje animatroników[4]. W części piątej, zatytułowanej Sister Location, gracz wciela się w rolę technika w nowym lokalu[5]. FNaF World, będącą spin-offem serii, zrealizowano jako komputerową grę fabularną, a samą konwencję zmieniono na bajkową – gra jest skierowana przede wszystkim do młodszych dzieci[6]. Ze względu na liczne błędy, niestabilność gry oraz wiele negatywnych opinii twórca zdecydował się wycofać ją z platformy Steam[7]. Kolejna część serii, zatytułowana Freddy Fazbear’s Pizzeria Simulator, została wydana w 2017 roku[8]. 27 czerwca 2018 wydano spin-off zatytułowany Ultimate Custom Night[9]. Five Nights at Freddy’s VR: Help Wanted, wydana 28 maja 2019, przenosi znane już z wcześniejszych odsłon serii tryby do wirtualnej rzeczywistości oraz prezentuje kilka własnych elementów dostosowanych pod VR. 29 listopada 2019 pierwsze trzy części serii zostały wydane na konsolę Nintendo Switch[10]. 25 listopada tego samego roku opublikowana została gra wykorzystująca rzeczywistość rozszerzoną – Five Nights at Freddy’s AR: Special Delivery[11].

We wrześniu 2020 roku zapowiedziano następną część cyklu – Five Nights at Freddy’s: Security Breach. W zwiastunie pokazano budynek przypominający galerię handlową[12].

Główna seria
Five Nights at Freddy’s (2014)
Five Nights at Freddy’s 2 (2014)
Five Nights at Freddy’s 3 (2015)
Five Nights at Freddy’s 4 (2015)
Five Nights at Freddy’s: Sister Location (2016)
Freddy Fazbear’s Pizzeria Simulator (2017)[8]
Five Nights at Freddy’s VR: Help Wanted (2019)[13]
Five Nights

kagumasen avatar

kagumasen

April 16, 2021 at 08:07 PM

kozak mordo

jez_kosmita avatar

jez_kosmita

April 19, 2021 at 03:05 PM

Spoko! Pozdrawiam

TreewPL avatar

TreewPL

April 19, 2021 at 07:01 PM

bardzo fajne

SuperMLKK avatar

SuperMLKK

April 19, 2021 at 09:14 PM

Tak szczerze to nawet nie wiedziałem że kolejne części fnafa to kontynuacja fabuły myślałem że każda część ma swoją oddzielną mini fabułę, ciekawy i fajny artykuł ps.też jestem dyslektykiem.