Deszcz

Gem858

novice rank iconAelyra: Very Cat emote (inline chat version)
SystemGamehag: Dołącz do naszego Discord po codzienne rozdania Klejnotów!
sorcerer rank icondem.pferd.heisst.horst: Dance Blue emote (inline chat version)
apprentice rank iconAvery >:D: Cat No emote (inline chat version)
novice rank iconzyaga: Dance Blue emote (inline chat version)
novice rank icon♟️ €~H~E~$~$ ♟️: Cześć
adept rank iconKitsuAngel: Popcorn emote (inline chat version)
novice rank iconFreakyFy: dziękuję
novice rank iconFreakyFy: okk
warlock rank iconhanfred: po prostu zrób następną rzecz
warlock rank iconhanfred: wps potrzebuje dnia, aby zaksięgować to
novice rank iconFreakyFy: próbowałem, mam coś około 262 zdobytych, ale rozpocząłem ofertę WPS, ukończyłem ją, ale nadal nie mogłem dostać klejnotów
scholar rank iconbuffighter144: Cat Yes emote (inline chat version)
warlock rank iconhanfred: kliknij "zarabiaj", wybierz zadanie, wykonaj je
novice rank iconFreakyFy: Packwatch emote (inline chat version)
novice rank iconFreakyFy: Jak to zarabiasz?
novice rank iconFreakyFy: Jestem nowy
novice rank iconFreakyFy: yoo
novice rank iconanchorageballer: mam 4 287
warlock rank iconhanfred: mam teraz 202982 klejnotów
novice rank iconRohan Ismail: bracie hanfred
novice rank iconRohan Ismail: 2,212,919
warlock rank iconhanfred: ale tutaj jest o wiele szybsze
novice rank iconanchorageballer: tak, ale karta podarunkowa to około 10 000 punktów :/
novice rank iconRohan Ismail: stary, ile masz klejnotów duszy?
warlock rank iconhanfred: i okazjonalne bonusy po 1k
warlock rank iconhanfred: Dostaję tu około 300 punktów dziennie, całkiem nieźle
novice rank iconRohan Ismail: Wiem
warlock rank iconhanfred: upewnij się, że wykonujesz codzienne zadania
novice rank iconRohan Ismail: ms nagrody
novice rank iconRohan Ismail: mam teraz 2200 punktów
warlock rank iconhanfred: moje nagrody ms wynoszą 190,267
novice rank iconRohan Ismail: ok
novice rank iconRohan Ismail: :(
novice rank iconanchorageballer: spróbuj odświeżyć
enchanter rank iconfnogaj: Dog Arrive emote (inline chat version)
novice rank iconRohan Ismail: teraz nie ma żadnych ofert
novice rank iconanchorageballer: tak, zarobiłem 750 w Microsoft Rewards
warlock rank iconhanfred: zajmuje trochę czasu i więcej niż 5 ankiet
warlock rank iconhanfred: po prostu spróbuj ponownie
novice rank iconRohan Ismail: wciąż nie działa
novice rank iconRohan Ismail: jak zarabiać!!!!!!
SystemGamehag: Dołącz do naszego Discord po codzienne rozdania Klejnotów!
novice rank iconRohan Ismail: Kekwait emote (inline chat version)
novice rank iconjcrbfm: legoat emote (inline chat version) Dancin emote (inline chat version) Dance Red emote (inline chat version) Chatting emote (inline chat version) Gamba emote (inline chat version) Cat No emote (inline chat version) Petcapy emote (inline chat version) Browhat emote (inline chat version)
novice rank iconjcrbfm: Dance Blue emote (inline chat version) Dance Unique emote (inline chat version)
novice rank iconjcrbfm: Petcapy emote (inline chat version) Cat No emote (inline chat version) Cat Yes emote (inline chat version) Astute Gentleman emote (inline chat version)
novice rank iconRohan Ismail: Używam Microsoft Rewards i zrobiłem 800, ale to trwa wieczność!
novice rank iconjcrbfm: Deszcz....,
apprentice rank iconPrajapati Harish: Cash emote (inline chat version)
Zaloguj się, aby rozpocząć czatowanie

75

0/160

Faceit - czy warto?

malxmel avatar

malxmel

March 5, 2018 at 04:52 PM

W tym artykule postaram się po krótce wyjaśnic Wam czym jest i na czym polega liga Faceit w grze Counter Strike: Global Offensive. 
Faceit jest platformą, która oferuje potyczki online z innymi graczami w sieci w grach takich jak na przykład CS:GO czy Dota 2. Możecie teraz pomyśleć, że przecież w CS:GO jest już system rang oraz coś takiego jak matchmaking - więc po co poznawać Faceit? 

Faceit oferuje znacznie wyższą jakość gry. Na serwerach przeznaczonych do mm'ów w CS:GO nasz tickrate wynosi 64, a ping często jest bardzo wysoki co jest spowodowane fatalnymi dla nas, Polaków, lokacjami serwerów. Faceit oferuje nam tickrate 128, który jest dużo bardziej komfortowy i precyzyjny. Oprócz tego podczas rozgrywek w ligach Faceit rzadziej trafimy na hax'ów, czy smurfów

Kolejną zaletą ligi Faceit jest możliwość utworzenia swojej drużyny, a nawet swojej własnej ligi, w której rywalizujemy tylko z ludźmi posiadającymi do niej zaproszenie. 

Co najważniejsze - dzięki Faceitowi jesteśmy w stanie banować i pickować mapy, wybierać systemem draftu graczy do drużyny oraz co najbardziej istotne - nasz mecz nigdy nie skończy się remisem. Przy wyniku 15:15 dochodzimy do dogrywki, tak jak ma to miejsce w każdym meczu o większą stawkę(najczęściej w turniejach). 

Faceit posiada także swój własny klient ułatwiający rozgrywkę oraz system antycheat - dużo lepszy i bardziej rozbudowany od tego proponawengo przez Valve. 

Załóżmy, że jesteś graczem na wysokim poziomie i chciałbyś spróbować swoich z sił w rozgrywkach z najlepszymi graczami na świecie. Najłatwiej jest wbić Global Elite grając mm'y - więc tam najtrudniej będzie nam spotkać pro player'ów, którzy matchmaking'i grają bardzo rzadko. Analogicznie więc, najtrudniej jest zdobyć 10 poziom Faceit, a więc to tutaj spotkamy większość pro sceny CS:GO. Dokładniej mówiąc, w Faceit Pro League

Czym jest Faceit Pro League (FPL)? 

Są to rozgrywki na najwyższym światowym poziomie, gdzie spotkamy prawie wszystkich pro graczy ze sceny Europejskiej. Dlaczego tylko Europa? Śpieszę z wyjaśnieniem; Ameryka i regiony Amerykańskie posiadają swoja własną ligę o nazwie ESEA - stoi ona na bardzo zbliżonym poziomie trudności i popularności jak Faceit.

W FPL'u możemy również zostać zauważeni przez innych pro graczy, którzy często mogą przekazywać informacje o nas innym - co oznacza, że znalezienie drużyny z górnej półki będąc w FPL'u jest stosunkowo dosyć proste.
barteg1337_ avatar

barteg1337_

August 6, 2020 at 09:25 PM

Ogólnie w faceit miałem jeszcze gorsze wrażenia niż w normalnym MM'ie ponieważ:
- trafiłem na 4 rusków (info po rosyjsku :/)
- mecz trwał w ch*j długo, 80 min + przegrana
- toksyczność
Może jeszcze kiedyś spróbuje, ale narazie wbijam G4.
BialyyyLover avatar

BialyyyLover

August 7, 2020 at 12:05 AM

oczywiscie ze wart ziom
JAJKOS_LIVE avatar

JAJKOS_LIVE

August 7, 2020 at 12:33 AM

hejejdvbdkxknsvs bdjxbdbxkd. d bo dnd dnkdd bd d djdm sjsm dndn diid

Join the conversion by creating an account on Gamehag