• Zaloguj Zarejestruj

Zbieraj

Nagrody

Społeczność

Jak to działa

Interested in getting rewards for free?
    $5 for every new user with code: EARNWEB5
    Register in browser or download mobile app to redeem your bonus:
    Register Download
    Earnweb QR

Skróty klawiszowe w minecraft

Siema, dziś napiszę trochę o skrótach klawiszowych w minecraft. Widziałem, że jeszcze takiego artykułu nie ma, więc pędzę z pomocą. Do czego one służą? Otóż ułatwią wam grę.

A  więc postaram się też trochę opisywać te skróty,  czyli po prostu powiem  do czego one służą.                        

Skróty mniej złożone:                   

• F3+A - Ta  komenda przeładowuje chunki, w razie gdyby się one nie załadowały.           
    • F3+G - Jest to skrót, którego lubię bardzo używać, gdyż pokazuje on granice chunków. Taka ciekawostka- na każdym chynku musi być choć                      jedna ruda diaxów.         
    • F3+B - Pokazuje hitbox, czyli taki biały kwadrat pokazujący, gdzie leży przedmiot, lub chodzi gracz czy zwierzę.      
    • F3+H - Ten skrót umożliwia pokazanie zużycia danego narzędzia, lub zbroi oraz pokazuje ID wszystkich bloków.          
    • F3+D - Ta komenda czyści chat.      
    • F3+F - Ustawia odległość renderowania. Gdy się będzie wciskać shift, odległość będzie się zmniejszała.          
    • F3+Q - Pokazuje wszystkie skróty klawiszowe.                                                                                                            

Teraz skróty bardziej złożone:    

• Lewy Shift + Lewy Przycisk Myszy x2- Przenosi te same itemy w dużej ilości na przykład ze skrzynki do eq gracza.  
    • Lewy CTRL+Q - Wyrzuca stakowo itemy z eq w szybkim tempie.    
    • Lewy Przycisk Myszy - Jak craftujemy w craftingu i chcemy zrobić np dużo piecyków, to rozprowadzamy tym przyciskiem itemy, a one się ułożą                                           po równo.    
    • Prawy przycisk Myszy - Jak chcemy zrobić np. jeden kilof, to tym przyciskiem itemy wpadają do wybranych slotów jeden na każdy.   
    • ALT+F4 - Nie dajcie się nabrać! Są takie osoby co piszą, że jak wykonamy ten skrót to dostaniemy diamenty. Otóż nie, ten skrót wywala was z gry i musicie od nowa włączać minecrafta.    

No i to na tyle. Mam nadzieję, że choć ten artykuł przejdzie, a jak tak to może komuś pomoże, lub ułatwi grę w Minecrafta. Przez to, że nie mogę go jeszcze wrzucić napiszę parę zdań o moich wpadkach miłych i gorszych z tymi skrótami.

1.Tak jak mówiłem ALT+F4 wywala was z gry. Sam się na to nabrałem, i potem miałem trochę problemów z ponownym połączeniem serwera, gdyż był       on przepełniony.
    2.Przez F3+G już wiele razy wykopałem więcej diaxów niż normalnie.
    3.Akurat to nie jest skrót, choć to napiszę xd. Przez ,,Q'' straciłem wiele cenniejszych rzeczy lub bloków.
    4.No i bardzo lubię używać Lewy Przycisk Myszy craftując różne przedmioty.

Dobra teraz to naprawdę na tyle. Pozdro, Krysteqyt (kanału w  razie co nie mam ale nazwy innej nie umiałem wymyślić)

1 kwietnia 2020 15:22 324
    0

Dziekuję ci za to napewno mi sie przyda :)

1 kwietnia 2020 15:48 324
    0

I fajnie żę to wszystko napisałeś 👍

1 kwietnia 2020 15:48 324
    0

fajnie fajnie fajnie

1 kwietnia 2020 15:49 324
    0

dzienki przyda sien

1 kwietnia 2020 15:50 324
    0

dzięki:) może jeszcze jakieś ciekawostki lub cos wymyśle i napiszę