22
0/160
Jagoda01
May 6, 2020 at 08:31 PM
Ostatnio pisałam 2 artykuły: 1 o ZooCraft (6 dni temu), a 2 o Pou (przedwczoraj) i czekam na akceptację. Czy ktoś z Was oceniał już jakiś z moich artykułów?
Jagoda01
May 6, 2020 at 08:46 PM
@Piovani, ostatnio odrzucili mojej siostrze artykuł, który pisała przy mnie, prosto z głowy. Aż mi ból o tym myśleć, gdy pisała go przez 2 godziny. Czasami tak jest, że odrzucają Ci artykuł za spam/plagiat, chociaż ty pisałaś prosto z głowy.
KiszonyJohny
May 6, 2020 at 08:46 PM
Moderatorzy starają się jak mogą. Dużo teraz spamu jest.
drenn3
May 6, 2020 at 09:02 PM
Jagodo, jeśli odrzucają artykuł to wrzuć go drugi razo innej porze. Zawsze też możesz poprosić tutaj o ocenę, jak się grupa zmobilizuje to może się przebijemy przez trolle.
Co do twoich artykułów to ocenialem oba pozytywnie.
Gromekczek
May 6, 2020 at 11:08 PM
drenn3, dziękuję za pozytywny feedback z twojej strony pod moim artykułem i bardzo szanuję Twoją opinię jako innego Redaktora. Jednocześnie nie pozwala mi to spocząć na laurach i kolejne artykuły wlatują na stronę tak szybko jak strzały z karabinu :-)
drenn3
May 7, 2020 at 01:15 AM
@Gromekczek nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę możliwości pisania. Ja jestem w stanie zrobić tylko kilka tekstów w miesiącu. Jeśli nie ogranicza mnie w tym praca i obowiązki domowe to robi to dziecko.
Myślę, że nie mam za co dziękować, artykuł jeśli jest dobry to broni się sam i nie trzeba go podpierać opiniami innych. No ale miło, że ktoś docenia zdanie innych.
Liczę na więcej z twojej strony jeśli chodzi o liczbę artykułów , ponieważ zbrzydło mi już ciągłe sprawdzanie plagiatów innych użytkowników.
Gromekczek
May 7, 2020 at 01:34 AM
Cóż kilka w miesiącu to raczej niewiele, ale w artykułach jak i nie tylko liczy się jakość, a nie ilość :-) Ja na jeden artykuł staram się poświęcić godzinę, max. 2 i w tym czasie obmyślam jak go jeszcze mogę udoskonalić. I tyle czasu zupełnie wystarcza, szczególnie iż także nie mam go za dużo :-)
Gromekczek
May 7, 2020 at 03:03 AM
Właśnie przesłałem do weryfikacji nowy materiał, także można się z nim zapoznać jak ktoś ma czas i ocenić :-)
KiszonyJohny
May 7, 2020 at 05:20 PM
Cześć. Czy wiadomo na jakim etapie jest mój artykuł "niezwykłe militarne pojazdy w grach". Chciałbym zrobić kolejny, lecz nie wiem czy tamten przeszedł.
Gromekczek
May 7, 2020 at 07:07 PM
Jak wejdziesz w społeczność --> artykuły --> twoje artykuły i przy obrazku tego artykułu nie będzie tego pomarańczowego napisu w trakcie weryfikacji, wtedy raczej na pewno zostanie opublikowany, to tylko kwestia czasu :-)
KiszonyJohny
May 7, 2020 at 07:13 PM
Nie wiedziałem o tym. Dzięki.
Gromekczek
May 8, 2020 at 10:10 PM
@drenn3 właśnie oceniałem twój artykuł ten o snapshocie z Minecrafta, tylko autorem był jakiś SKYFORCE11 xD
Gromekczek
May 8, 2020 at 10:13 PM
Wszystko słowo w słowo, nawet te same zdjęcia wstawił i linka :P
drenn3
May 8, 2020 at 10:22 PM
To nic nowego, ostatnio bardzo lubią kopiować moje artykuły. Aż się zastanawiam nad pozwem sądowym, ale potem myślę, że szkoda mi rodziców tych głupków.
lilLAG
May 8, 2020 at 10:23 PM
To ja powiem że wczoraj też go widziałam do oceny.
KiszonyJohny
May 8, 2020 at 10:38 PM
ciekawe co oni wtedy myślą jak to wstawiają
Gromekczek
May 8, 2020 at 11:25 PM
że im się uda może :P
lilLAG
May 9, 2020 at 12:38 AM
Mózg im się wciąż rozwija, im się naprawdę wydaje że to się może udać i będzie dużo kd.
Zamiast pozwu zaproś takiego do znajomych i wyślij wiadomość o ewentualnych konsekwencjach prawnych jakie mu grożą jeśli by ci się chciało tym zająć. Może się dziecko wtedy wystraszyć.
Gromekczek
May 9, 2020 at 12:53 AM
Pomysł lilLAG sprawdza się prawie w 100%, polecam zastosować, reakcja takich delikwentów - bezcenna :-)
scssoftware
May 9, 2020 at 01:03 AM
,,Nie będzie żadnych pozwów...". Dobra nieważne co mi się skojarzyło:P. Ostatnio napotykam się na wiele plagiatów w tym stylu, że dodadzą od siebie 1 zdanie, a reszta z wikipedii(co idzie poznać po napisach z hiperłączem), lub popularnych stron. Warto zwrócić uwagę przy ocenianiu na błędy językowe, bo trafiłem raz na taki artykuł, gdzie ktoś przetłumaczył zagraniczny artykuł prawdopodobnie przez tłumacz Google. Kiedyś zauważyłem plagiat artykułu, po tym, że kiedyś oglądałem go na pewnej stronie i przypomniał mi się pewien fragment, więc warto sprawdzać te podejrzane kawałki. Właściwie trochę bezsensowny post, ale może chociaż 1 osobie się przyda.
drenn3
May 9, 2020 at 05:53 PM
Nie dodawajcie filmików z innych stron oprócz YT. Ja dałem film ze steam i wyglądało ok, ale jak artykuł udostępniono to go już nie ma. Nauczka na przyszłość.
KiszonyJohny
May 9, 2020 at 07:31 PM
Co zrobić jak użytkownicy gamehag uznali mój artykuł za plagiat/spam? Niczego nie skopiowałe z żadnej strony
drenn3
May 9, 2020 at 07:33 PM
Dodać jeszcze raz.
Gromekczek
May 9, 2020 at 10:24 PM
Czy macie jakieś sposoby, żeby zmotywować się do pisania artykułów? Ja mama masę gierek do opisania ale niestety ostatnio chęci brak :/
drenn3
May 9, 2020 at 11:04 PM
Cóż, mam wysokie ego i sam fakt, że ktoś będzie mnie chwalił jest motywacją. Z drugiej strony pisanie to moje małe hobby, a przez brak czasu na jego realizację tym bardziej cieszy możliwość tworzenia.