Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Far Cry to pierwsza gra FPS w jaką grałem i jestem pod naprawde dużym wrażeniem jak ta gra mnie wciągneła.
W grze wcielamy się w niejakiego Jacka Carvera , który podczas rozbicia jego statku wylądował na tajemniczej wyspie gdzie przeprowadzane są rozmaite eksperymenty na ludziach.Podczas gry mamy okazje zmierzyć się z rozmajtymi przeciwnikami poczynając od zwyczjnych najemników do bardzo grożnych mutantów.Gra daje nam do dyspozycji bogaty arsenał broni.Nasz bohater potrafi korzystać z granatów, wyrzutni rakiet , broni palnej i różnego rodzaju pojazdó bojowych.Na pierwszy rzut oka far cry wydaje się normalną strzelanką FPS.Jednak mamy bardzo ciekawą grę akcji wykorzystującą do granic możliwosci środowisko.Gra została wydana przez francuskiego producenta i wydawce gier komputerowych firmę Ubisoft.Gra została wydana w 2004 roku.Poza rozbudowaną kapanię gółwną gra daje nam także możliwości zmierzenia się z innymi graczami w grze wieloosobowej.Silnik graficzny graficzny zastosowany w Far cry to silnik CryEngine , który pozwala zobaczyć olbrzymie połacia terenu bo aż do ośmiuset metrów.Ponadto przeciwnicy są wyposarzeni w wysoką inteligencję potrafją wezwać pomoc lub chować się za rozmaitymi osłonami.Do tego przeciwnicy nie trzymają się określonych połaci terenu i zachodzął przeciwnika z kilku stron.
Ocena gółwna
-fabuła 9/10
-silnik 10/10
-grafika 8.5/10
Polecam każdem zagrania w tę grę i życzy miłych chwil rozgrywki.
Sami ocencie czy ta gra już się zestarzała.