Zależy czy z CS'a chces czerpać przyjemność czy być dobrym graczem jeśli tylko przyjemność to 16/9 a jeśli chcesz dobrze grać to raczej 4/3.
Według mnie dobrą opcją jest 4:3. Opcja ta "rozciąga" nam ekran dzięki czemu możemy łatwiej wyeliminować przeciwnika. Każdemu kto ma 16:9 polecam zmianę na 4:3. Wg mnie lepiej się gra :)
4:3 i dać mniejszą rozdzielczość rozciagnie ci to ekran i pomoze w celowaniu
4:3 masz wiecej fps i postacie są bardziej rozciąnięte
60 fps musisz mieć aby jak kolwiek grać
Według mnie 4:3 ponieważ modele gracza są bardziej rozciągniente.
eść witam wszystkich. Dzisiaj po mówimy sobie o proporcjach ekranu w grze CS GO. Serdecznie zapraszam do artykułu ;)
Co do proporcji. Jest to według mnie jest to jeden z wielu czynników warunkujących to w jaki sposób gra jest przez nas odbierana oraz jak nam się gra. Wielu z was zastanawia się o rozdzielczości, jakie proporcje ekranu wybrać. Ja w tym artykule nie będę wam wskazywał różnic między proporcjami ekranu 16:9, 16:10 i 4:3. Skupię się tutaj głównie na tym, dlaczego przez tak długi czas grałem na 16:9 potem 16:10, dlaczego teraz przesiadłem się na 4:3. Po pierwsze- proporcje ekranu. Rozdzielczość ,której używam czyli 1280:960 sprawia, że dostaje się dodatkowe fps w grze, jeśli mamy oczywiście słaby sprzęt. Na początku grałem przez długi czas na 16:9, później na 16:10 ze względu na sprzęt jaki wtedy posiadałem. Nie mogłem sobie pozwolić na na 16:10 ,z takim ustawieniami jakie obecnie mam. Na 16:9 troszkę gra lagowała, fps-ów mi troszkę zjadało i dlatego się tak przesiadłem. Obecnie na nowym sprzęcie jaki posiadam proporcji 4:3 nie wybierałem pod kątem fps-ów, ponieważ przy 16:9 ultra tak czy siak mam te 400-500 fps'ów czy nawet więcej. Więc w sumie różnicy mi to tam nie robi. Ale może pomóc to niektórym z was wyciągnąć dodatkową ilość fps-ów. Jeśli w grze wyciągacie ledwo 50- 60fps, ponieważ wiem, że taki sprzęt część z was też posiada, tych fps-ów jest po prostu mało. Po drugie i najważniejsze. Na 4 :3 szybszciej celuję ponieważ na takim obecnie gram. Szybkość poruszania się celownika na boki jest inna niż w przypadku 16:9 ze względu na zmienioną oś poziomą na różnych proporcjach ekranu i różnych rozdzielczościach nasza czułość myszy jest inna. Przykładowo mam ustawione teraz sobie 500 DPI i czułość 2,7 i są to moje ustawienia optymalne na rozdzielczości full hd czy 16:9. Szybkość poruszania się celownika na bok jest o wiele mniejsza i ciężko było mi się obracać przy obecnym rozstawieniu podkładki i myszki na biurku w ustawieniach 16:10 na tej samej czułośc
4:3 zawsze najlepiej chodź na początek ********* bolą gały ale po dłuższej chwili da się przyzwyczaić na tej rozdziałce gra się najlepiej z tego powodu bo postacie są większe
4:3 tylko a jak grasz na 16:9 to masz 10 lat :DD
4:3 tylko a jak grasz na 16:9 to masz 10 lat :DD