Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Na 100% wiele osób zastanawiało się w jaki sposób pisać artykuły na gamehag....
Pierwsza i najważniejsza sprawa to wymogi jakie musi spełniać nasz artykuł:
Wybierz atrakcyjny temat. Sprawdź czy ktoś już nie napisał już o tym newsa.
(Najlepiej jest przejrzeć artykuły i forum aby nie tworzyć kolejnego artykułu na ten sam temat )
Zastanów się nad formą tekstu (artykuł, recenzja, itp.), jeśli chcesz zadać pytanie lub podyskutować odwiedź forum, które służy do tego celu. (Moim zdaniem najłatwiej jest napisać na sam początek artykuł o jakiejś grze która nie jest jakoś okropnie rozbudowana ale to tylko moje wrażenie i to tylko zależy od osoby i jej ambicji "o gustach sie nie dyskutuje" )
Napisz zachęcający do czytania wypis (tekst, który pojawi się na początku artykułu i będzie w skrócie przedstawiał jego treść).
Podczas pisania zadbaj o język, którym się posługujesz. Postaraj się aby w tekście nie było błędów ortograficznych ani językowych. Pamiętaj o interpunkcji i przerwach między akapitami, by Twój news był maksymalnie czytelny. (Pomimo tego ze czytam ten artykuł 10 raz i tak ktoś znajdzie błąd :/ )
Zadbaj o to, aby Twój artykuł miał odpowiednią długość. Aby został zaakceptowany powinien spełniać wymogi minimalnej liczby 2500 znaków. (Prawda jest taka że każdy na początku napisze swoj artykul i pomyśli że to już koniec ale wtedy ukaże mu się okienko z informacją że "twój artykuł posiada zbyt mało słów :3"
Dobierz grafikę, która będzie wyświetlana jako miniatura. Zadbaj o to by miała wymiary 2000x1500 pikseli i odzwierciedlała wybrany przez Ciebie temat. (Akurat przy tym nie ma jeszcze dużego problemu ponieważ na stronie podczas tworzenia artykułu możemy docinać swoją grafikę )
Uzupełnij wszystkie pola. Jeśli któreś zostawisz puste, artykuł może zostać odrzucony. Skup się szczególnie na tytule. Pamiętaj, aby określał o czym piszesz.
Są to wymogi dotyczące tego jak mamy pisać artykuł skopiowane prosto z gamehag.
Drugą i bardzo ważną sprawą jest oczywiście brak możliwości pisania artykułu z pozycji aplikacji na telefon.
Aby napisać artykuł z pozycji telefonu musimy wybrać się w daleką podróż do internetu na stronę:
https://gamehag.com/pl
(Na szczęście znalazłem już mapę i z chęcią wam ją pokaże :P)
Po tym jak wejdziemy na główną stronę ukaże nam się oczywiście (główna strona xD), ale to co nas bardziej interesuje to ikona menu w lewym górnym rogu (3 poziome paski).
Jeśli już wejdziemy w menu po krótkim scrollingu na dół w zakładce społeczność znajdziemy ikonę artykuły.
To nasze miejsce docelowe....
Gdy wejdziemy w to miejsce na samym środku ukaże nam się napis gdzie możemy tworzyć nowe artykuły...
Sam bardzo długo błądziłem w aplikacji gamehag by znaleźć to miejsce ale pewno nie tylko ja miałem z tym problem...
Jest to mój pierwszy artykuł ,więc liczę ,że chociaż w jakimś małym stopniu pomogłem.