Witam w dzisiajszym poradniku Aatrox wróg Tryndamera a zarazem jedną z bardziej niedocenianych postaci.
Zapraszam!
Aatrox jest jednym z 5 ostatnich żyjących Darkinów. Istniają spekulacje że innymi Darkinami są między innymi Varus jednakże to nieprawda.
Umiejętności:
Passywka: Aatrox gromadzi studnie krwi. Gdy Aatrox otrzyma śmiertelne obrażenia zamiast ginąć, regeneruje w przeciągu 3 sekund tyle zdrowia ile jest w studni krwi + ileś zdrowia które zależy od poziomu. Dodatkowo Aatrox otrzymuje 1% prędkości ataku za każde 2% studni krwi.
Q: Aatrox skacze w wybrany obszar zadając obrażenia i podrzucając wrogów.
W: Gdy ta umiejętność jest wyłączona 3 atak leczy Aatroxa użycie sprawia że 3 atak zada dodatkowe obrażenia.
E: Aatrox uwalnia moc swojego ostrza zadając obrażenia i spowalniając każdgo wroga przez którego przejdzie iskra.
R: Aatrox zadaje obrażenia wszystkim wrogą w pobliżu ma zwiększoną prędkość ataku oraz zwiększony zasięg.
Przedmioty:
Buty na prędkość ataku zbroja ducha ostrze zniszczonego króla tancerz śmierci omen oraz hydra.
Linia:
Idziemy na topa lub do jungli.
Teamfight:
W walce drużynowej wbijamy się z Q a następnie używamy R oraz E wtedy nasz drużyna się wbija i cud miód malinka.
Mam nadzieje że poradnik się spodobał jaką chcecie następną postać? piszcie ja się z wami żegnam pisał dla was Pan Tajemnica pa!
Przydatny poradnik. Dzięki :)
Lubie aatroxa, świetna postać :D
Przydatne, może zacznę nim grać :D
Fajny poradnik. Aatrox ma fajny design jak i skille :)
Fajny poradnik "cud miód"!
Nie dziwię się, że to trafiło na forum xD
nie podobał mi się sam opis skillów np. "skacze" a sam build zły jak już robisz opis skilli to dobrze i następny przykład "leczy ileś tam zdrowia" nie opisałeś W dokładnie
A NAJGORSZE aatrox nie jest stworzony do team fightów chyba że jesteś se normalnym masz 6-7 maesterie i nafeedujesz się do 16 gdy reszta ma 13
i build prawidłowy niestety nie gram w jg więc powiem normalny offensive : butów nigdy buty do jg hydra lub krwiopijec ale kupcie to i to , zniszczony król , można coś pod crita gdy jesteś nafeedowan