15
0/160
nazuma98
September 20, 2020 at 06:10 PM
Zoo 2 to nowa odsłona gry Myfreezoo. Jest to gra strategiczno-ekonomiczna. Odnajdą się w niej dzieci jak i gracze nieco starsi. Jest to poprostu gra dla każdego!
W grze Zoo 2: Animal Park budujemy własne zoo: stawiamy zagrody, kupujemy przeróżne zwierzęta, dekorujemy cały ogród. Tworzymy raj nie tylko dla odwiedzających ogród zoologiczny gości, ale także dla naszych podopiecznych- zwierząt.
Poziomy w grze są głównym celem. Bez nich gracz nie rozwinąłby się tak szybko. Każdy poziom coś oferuje. Im wyższy poziom, tym lepsze nagrody. W grze ważne są misje Burmistrza, który ma specjalną listę zadań, aby przyznać specjalne tytuły Twojego zoo. Kiedy zoo staje się wystarczająco duże, burmistrz zaczyna inwestować w zoo i nadawać tytuły zoo, pod warunkiem, że gracz spełni wymagane wymagania.
Zwierzęta w tej grze to podstawa- zaczynamy od podstawowych i popularnych gatunków jak koń czy owca, jednak wraz z rozwojem zoo będą dostępne coraz bardziej egzotyczne gatunki. Im rzadsze i bardziej egzotyczne zwierzę tym odwiedzający są bardziej zadowoleni. Zwierzęta można kupować za monety i diamenty ze sklepu, zdobywać poprzez wykonywanie Questów, zakupu diamentów, czy poprzez Eventy. Zwierzęta można zdobyć również za osiągnięcie nowego poziomu oraz wygrania fragmentu kart przez kufry. Możliwa jest również hodowla nowych osobników. Trzeba zakupić i wybudować Centrum hodowli. Aby rozpocząć hodowlę danego gatunku musimy mieć na jednym wybiegu przynajmniej po jednym osobniku płci żeńskiej jak i męskiej (tylko i wyłącznie dorosłego osobnika). W zależności jaki gatunek chcemy uzyskać hodowla trwa od 2 do 16 godzin.
Ważnym elementem gry jest dbanie o zadowolenie i dobre samopoczucie zwierząt. Należy je karmić, zabawiać, dbać o czystość wybiegów. Pomagają w tym elementy wystroju wybiegów, które możemy zakupić w sklepie. Im lepiej wyposażone są poszczególne wybiegi tym mniej pracy musimy wykonać przy opiece nad zwierzętami.
Aby Zoo dobrze funkcjonowało potrzebni są goście. To oni zostawiają pieniądze w punktach sprzedażowych, które pozwalają na rozwój zoo. Im większa popularność zoo tym więcej gości. Na poziom popularności naszego ogrodu zoologicznego wpływa wiele czynników- niektóre pozytywnie, inne negatywnie. Poziom zwiększają: nowe zwierzęta (im droższe tym lepiej, za młode dostajemy dodatkowe punkty), dekoracje (podobnie jak w przypadku zwierząt, im droższa dekoracja, tym wyższy bonus. Dotyczy to zarówno roślin i dekoracji szczególnych jak i dekoracji wybiegowych) oraz budowa nowych toalet (im bardziej wypasiona tym lepiej). Poziom popularności spada, gdy na chodnikach pojawią się śmieci. Dzieje się tak, ponieważ liczba koszy na śmieci jest niewystarczająca lub gdy kubły są przepełnione.
Według mnie gra warta jest uwagi. Na początku może nie powala, ale jak pograsz dłużej to uzależnia.
Autor: nazuma98
Aonb
September 21, 2020 at 12:01 AM
Hej, to jest bardzo dobry artykuł :) Takie gry jakoś przypominają mi starego dobrego Tamagotchi, tyle że możliwościami nowych technologii. Na pewno spróbuję tej gry, dzięki za recenzję!
nazuma98
September 21, 2020 at 12:55 AM
Dzięki ja zaczęłam w nią grać ok. 3 miesięcy temu i uważam że jest spoko. Do tego można się dowiedzieć paru ciekawych rzeczy o danym gatunku z ciekawostek które zostały przygotowane w grze.
nazuma98
September 21, 2020 at 12:55 AM
Dzięki ja zaczęłam w nią grać ok. 3 miesięcy temu i uważam że jest spoko. Do tego można się dowiedzieć paru ciekawych rzeczy o danym gatunku z ciekawostek które zostały przygotowane w grze.
boksowany
September 21, 2020 at 02:26 AM
własnie a propo tej gry. czy ktos wie jak rozwiazać problem dotyczący pierwszego zadania? ładuje gre poprzez ich link, rejestruje konto, potwierdzam na email , wykonuje zadanie, czyli wykupilem 5 fragmentów ścieżek i je ulokowałem w grze a mimo to odrzucili z powodu nie zarejestrowania konta, ktoś mial i rozwiazał taki problem ?
AnastazjaRBLX
September 21, 2020 at 09:03 PM
mi po zrobieniu zadania wyslalo ze wyglada na to, ze to nie jest nowe konto xD
boksowany
September 21, 2020 at 10:42 PM
mi tak samo
nexjonlb
September 22, 2020 at 02:05 AM
Mam tak samo
malpa515
September 22, 2020 at 02:32 AM
mi tak samo
Ha7te
September 22, 2020 at 06:40 AM
zakładam nowe konto ale jakoś uważają że jest stare i mi nie zalicza zadania pog
hasmig13
September 22, 2020 at 03:06 PM
Nie chce mi się ona załadować :(
Maercs
September 22, 2020 at 07:21 PM
Też tak mam
an1ta
September 22, 2020 at 07:53 PM
Nie znam gry xd
domoiyk
August 13, 2022 at 07:27 PM
ja zagrałem ale nie mogę wysłać ss aby zbodyć kd