Brakuje tylko: testingcheats true - włącza tryb testowy i umożliwia dalsze wykonywanie reszty trików w grze (pozwala na działanie większości kodów), ale tak to bardzo pomocne dzięki!
Placki ziemniaczane – prosta potrawa przygotowywana z ziemniaków smażonych na tłuszczu. Głównymi składnikami są starte surowe ziemniaki z dodatkiem cebuli, oraz jajka. Na Podlasiu dodawana jest odrobina pieprzu i majeranku.
Placki ziemniaczane podawane być mogą z różnego rodzaju sosami, gulaszem, kwaśną śmietaną, cukrem oraz, zwłaszcza w Polsce, z konfiturą, musem jabłkowym lub z białym serem.
Istnieją także placki ziemniaczane wypiekane na blasze. Pochodzą one z terenów Śląska i Beskidów. Do tej prostej potrawy wystarczą odsączone, starte ziemniaki z dodatkiem soli. Tak przygotowaną tarciznę układa się na blasze pieca kuchennego, bądź na specjalnej ułożonej na kuchence gazowej lub elektrycznej. Potrawa ta podawana jest zwykle z masłem (Żywiecczyzna), skwarkami (z boczku lub oddzielonej słoniny, Śląsk) lub kwaśną śmietaną.
Odmiany placków [edytuj]
Hash browns (albo potato pancakes) – w krajach anglosaskich, również jako składnik śniadania irlandzkiego (tradycyjnie nazywane tam boxty)
Latkes lub Latkas (לאַטקעס) – w kuchni żydowskiej
Rösti – w Szwajcarii
Jak w wielu grach survivalowych na początku pojawiamy się w miejscu katastrofy. Nie wiemy co się stało oraz gdzie jesteśmy. Świat wygląda na opuszczony. Naszym celem jest przetrwanie. Błąkanie się po pięknym świecie i prowadzenie mobilnego trybu życia jest jednym z ciekawszych sposobów rozgrywki. Fani gry na pewno ucieszyli się z faktu, że tworzenie pojazdów też jest w tym trybie. Z własnoręcznie zebranych materiałów można zbudować naprawdę genialne rzeczy. Dodano też mechanizm craftingu. Jednak co z naszym bezpieczeństwem? Musimy się zmagać z dziwacznymi robotami, które opanowały cały ten świat. Nie są one może zbyt przyjazne, lecz nie są też bardzo trudne do pokonania. Jak widać twórcy mieli dobry plan jak to wszystko miało wyglądać. Jednak czy musimy podróżować w pojedynkę? Studio Axolot Games wprowadziło też tryb mulitplayer do trybu survival. Gra z przyjaciółmi jest zawsze ciekawsza od gry w pojedynkę. Szczególnie, że mamy co eksplorować.
Jak w wielu grach survivalowych na początku pojawiamy się w miejscu katastrofy. Nie wiemy co się stało oraz gdzie jesteśmy. Świat wygląda na opuszczony. Naszym celem jest przetrwanie. Błąkanie się po pięknym świecie i prowadzenie mobilnego trybu życia jest jednym z ciekawszych sposobów rozgrywki. Fani gry na pewno ucieszyli się z faktu, że tworzenie pojazdów też jest w tym trybie. Z własnoręcznie zebranych materiałów można zbudować naprawdę genialne rzeczy. Dodano też mechanizm craftingu. Jednak co z naszym bezpieczeństwem? Musimy się zmagać z dziwacznymi robotami, które opanowały cały ten świat. Nie są one może zbyt przyjazne, lecz nie są też bardzo trudne do pokonania. Jak widać twórcy mieli dobry plan jak to wszystko miało wyglądać. Jednak czy musimy podróżować w pojedynkę? Studio Axolot Games wprowadziło też tryb mulitplayer do trybu survival. Gra z przyjaciółmi jest zawsze ciekawsza od gry w pojedynkę. Szczególnie, że mamy co eksplorować.
Bardzo dziękuje. Przydadzą mi się. Jesteś naprawde cierpliwy/a że tak dużo napisałeś/aś podziwiam i zarazem bardzo dziękuje
nie wszystkie te kody śą z sims 4 , na kasę wystarczy money
Dzięki! Na pewno mi się przyda! :)
Gram już w simsy bardzo długo i nawet nie znałam wszystkich kodów. Teraz już będę je znała. Bardzo pomocny post. Przyda się do grania w the sims 4.
Wow dzięki :D Większość już znałam bo gram w Simsy od 6 lat :)
ale rozpisała się kobita xd bosz
Niektóre kody znałam, ale przyda się, dzięki -w-