Deszcz

Gem348

unranked rank iconArmoredPigeon: er
novice rank iconhanfred: Meowdy emote (inline chat version)
unranked rank iconblonwon: ciao a tutti
novice rank iconhanfred: surveys usually pay instantly, I only had it once that it took a day
SystemGamehag: One user received Gem48 from the Rain.
unranked rank iconvsftht2i: Does anyone know how long it takes to pay the survey reward
unranked rank iconvsftht2i: hallo
unranked rank iconSteele Nickle: no
SystemGamehag: 2 users received Gem12 from the Rain.
unranked rank iconfnogaj: Meowdy emote (inline chat version)
novice rank iconshadow: no
unranked rank iconMuhammad Qasim Zahid: ???
unranked rank iconMuhammad Qasim Zahid: does typing increase level
unranked rank iconNork zo: idk
unranked rank iconMuhammad Qasim Zahid: can i do tasks on mobile emulator?
unranked rank iconskrt: Petcapy emote (inline chat version)
SystemGamehag: One user received Gem3 from the Rain.
unranked rank iconPaulTran: it's so hot
unranked rank iconPhanupong: @kre_tingr5673
SystemGamehag: 3 users received Gem46 from the Rain.
unranked rank iconaidan: pepeD emote (inline chat version)
unranked rank iconEsteban: lol
novice rank iconKilboBaginz420: Capybara stare emote (inline chat version)
SystemGamehag: 2 users received Gem437 from the Rain.
unranked rank iconPaulTran: thanks so much
AdminSwirfty: Meowdy emote (inline chat version)
novice rank iconhanfred: Meowdy emote (inline chat version)
unranked rank iconFerrason Andreaa: Good
unranked rank iconJoni 777: HHH
AdminJoshverd: Ok, I Pullup emote (inline chat version)
Zaloguj się, aby rozpocząć czat

26

0/160

Samsara Room

sssnak3 avatar

sssnak3

July 1, 2020 at 12:47 AM

Kolejny część fantastycznej serii gier od studia Rusty Lake. Wciąż jest dziwnie, niepokojąco, a nawet całkiem zabawnie. Zapraszam do artykułu.

Gry takiej jak ta i jej poprzedniczki ciężko szukać. Studio ma za sobą parę części gier z serii Cube Escape i ostatnio mieliśmy okazję doczekać się kolejnego interesującego tytułu. Premierę miała 29 kwietnia tego roku więc dla mnie to nadal dosyć świeży tytuł i dla was zapewne też. Ciekawostką na pewno jest to, że gra o takim samym tytule została już wydana wcześniej. Jeśli ktoś już zagrał wcześniej to ma okazję porównać sobie jak bardzo gra została poprawiona i ocenić postęp.

O co właściwie chodzi?

Lądujemy w małym pokoju, a naszym zadaniem jest dokładne przeszukanie go w celu odnalezienia kolejnych części układanki. Właściwie to nie wiemy co tu robimy, jak się w nim znaleźliśmy i o co tu chodzi. Mamy po prostu iść przed siebie i doświadczać. Z prawej strony ekranu mamy wysuwany ekwipunek, w którym przechowywać będziemy m.in. rybę czy serce. Pewnie zawsze na to czekaliście. Odwiedzimy cztery lokacje zmienione nieco wyglądem i łamigłówkami. Niektóre łamigłówki mnie pokonały i niestety trzeba było pomagać sobie internetowymi poradnikami. Na szczęście nie trzeba daleko szukać bo twórcy na stronie youtube udostępniają filmiki z całych gier. Jest to ratunek dla tych z nieco niższym IQ lub tych leniwych. Kolejnym udogodnieniem jest to, że zadbano o wielu użytkowników przez co zagramy na pc, androidzie i IOS. Często natkniemy się tutaj na wizerunek kostki, które twórcy bardzo sobie upodobali i wprowadzają do każdej swojej produkcji. Podczas gry towarzyszą nam cztery czarne postacie i każda coraz bardziej pokręcona. Mój faworyt to człowiek-ryba i nie mam tu na myśli syrenki. Całość polana jest sosem dziwaczności przez co gra ma bardzo niepowtarzalny klimat. Nagi starzec wypadający z szafy czy odcięta ręka pełzająca za zegarem? To tutaj normalność.

UspA7klUZO7Qcf9o20AkLCpRYUxdSJ.jpg

Gra jest króciutka przez co to idealny tytuł mobilny, który starczy na parę posiedzeń w toalecie lub jedno naprawdę długie. Mamy tutaj grafikę niespotykaną nigdzie indziej. Jest na tyle specyficzna i mocno komiksowa, że od razu kojarzy się z studiem RL. Zachwycić powinien was soundtrack wprowadzający nieziemski klimat. To wszystko za dokładne zero złotych.

Podsumowując...

Plusy
- darmowa
- dobry soundtrack
- niezłe łamigłówki
- oprawa graficzna
- KLIMAT
Minusy
- brak wskazówek
- krótka

Jak widać stosunek plusów do minusów mówi sam za siebie. To prawdziwa perełka wśród tony śmieciowych, powtarzalnych gierek w sklepie google play. W mojej opinii gra jest naprawdę dobra i nie żałuję czasu na nią wykorzystanego mimo że poprzednie części są odrobinę lepsze. Na pewno nie polecam dla ludzi mało cierpliwych i niezbyt mądrych. Od ciągłego zatrzymywania gry żeby spojrzeć na gameplay można dostać bólu głowy. No i może też nie dla fanów dynamicznej, szybkiej rozgrywki - zanudzicie się na śmierć.

7AjshWZUfsCqWYZchuryuiOZ5WwIzA.jpg

Mam nadzieję, że artykuł wam się spodobał. Dajcie znać co można poprawić i napiszcie jak podobała wam się gra. Miłego grania.

Kakuskq avatar

Kakuskq

July 2, 2020 at 11:59 PM

Spoko artykuł :)
Kakuskq avatar

Kakuskq

July 2, 2020 at 11:59 PM

No nawet fajny artykuł :)
Mickall avatar

Mickall

July 3, 2020 at 01:40 PM

nieznam tej gry ale zobacze
mateusz_rydzynski avatar

mateusz_rydzynski

July 3, 2020 at 03:08 PM

Zobaczę gre z pewnością
Primbob avatar

Primbob

September 14, 2020 at 07:49 PM

y część fantastycznej serii gier od studia Rusty Lake. Wciąż jest dziwnie, niepokojąco, a nawet całkiem zabawnie. Zapraszam do artykułu.

Gry takiej jak ta i jej poprzedniczki ciężko szukać. Studio ma za sobą parę części gier z serii Cube Escape i ostatnio mieliśmy okazję doczekać się kolejnego interesującego tytułu. Premierę miała 29 kwietnia tego roku więc dla mnie to nadal dosyć świeży tytuł i dla was zapewne też. Ciekawostką na pewno jest to, że gra o takim samym tytule została już wydana wcześniej. Jeśli ktoś już zagrał wcześniej to ma okazję porównać sobie jak bardzo gra została poprawiona i ocenić postęp.

O co właściwie chodzi?

Lądujemy w małym pokoju, a naszym zadaniem jest dokładne przeszukanie go w celu odnalezienia kolejnych części układanki. Właściwie to nie wiemy co tu robimy, jak się w nim znaleźliśmy i o co tu chodzi. Mamy po prostu iść przed siebie i doświadczać. Z prawej strony ekranu mamy wysuwany ekwipunek, w którym przechowywać będziemy m.in. rybę czy serce. Pewnie zawsze na to czekaliście. Odwiedzimy cztery lokacje zmienione nieco wyglądem i łamigłówkami. Niektóre łamigłówki mnie pokonały i niestety trzeba było pomagać sobie internetowymi poradnikami. Na szczęście nie trzeba daleko szukać bo twórcy na stronie youtube udostępniają filmiki z całych gier. Jest to ratunek dla tych z nieco niższym IQ lub tych leniwych. Kolejnym udogodnieniem jest to, że zadbano o wielu użytkowników przez co y część fantastycznej serii gier od studia Rusty Lake. Wciąż jest dziwnie, niepokojąco, a nawet całkiem zabawnie. Zapraszam do artykułu.

Gry takiej jak ta i jej poprzedniczki ciężko szukać. Studio ma za sobą parę części gier z serii Cube Escape i ostatnio mieliśmy okazję doczekać się kolejnego interesującego tytułu. Premierę miała 29 kwietnia tego roku więc dla mnie to nadal dosyć świeży tytuł i dla was zapewne też. Ciekawostką na pewno jest to, że gra o takim samym tytule została już wydana wcześniej. Jeśli ktoś już zagrał wcześniej to ma okazję po
esencjax avatar

esencjax

September 15, 2020 at 02:31 AM

gry escape sa super!!!
Jestem_ avatar

Jestem_

September 15, 2020 at 12:59 PM

Grałam w tą gre i jestem w szoku ze ten artykuł nie jest na głównej
MDK1games avatar

MDK1games

September 15, 2020 at 01:41 PM

rusty lake seria jest bardzo dziwna i fajna polecam
paula54734 avatar

paula54734

September 15, 2020 at 04:12 PM

Grałam w to jest mega ale tego nie rozumiem bo znalażłam np pierwszy po znalazłam wskazówke ale nie mogłam znaleźć rzeczy ale ogólnie super gra
paula54734 avatar

paula54734

September 15, 2020 at 04:13 PM

polecam! i pozdro
paula54734 avatar

paula54734

September 15, 2020 at 04:15 PM

Ja chyba jeszcze raz zainstaluję te gre artykuł jest spoko Po za tym, skoro twierdzice że to plagiat to gdzie widnieje taki artykuł? Ponieważ sam sprawdzałem tekst po kilka naście razy i nic nie znalazłem zbliżonego do tego artykułu! Więc nie wiem czemu ale mam wrażenie że poprostu SPAMICIE! Chyba że macie link do jakiś stron które mi się nie wyświetliły. i ludzie nigdy nie mówcie że to plagiat lub spam.
Osia_owq avatar

Osia_owq

September 15, 2020 at 05:29 PM

sjjajishjwdjdijijiosijd

Osia_owq avatar

Osia_owq

hahhahha

Osia_owq avatar

Osia_owq

ale xd

Osia_owq avatar

Osia_owq

suopeerkadbhfcds

Osia_owq avatar

Osia_owq

September 15, 2020 at 05:30 PM

xssddsdf

Baaaka avatar

Baaaka

September 15, 2020 at 05:33 PM

nice
Osia_owq avatar

Osia_owq

September 15, 2020 at 05:41 PM

xd

Osia_owq avatar

Osia_owq

September 15, 2020 at 05:41 PM

xd

UltravioletRe avatar

UltravioletRe

September 15, 2020 at 06:44 PM

Niezły artykuł. Grałam w Samsara Room, dziwna ta gra, ale całkiem fajna
DirUzu avatar

DirUzu

September 16, 2020 at 09:13 PM

czy ja wiem czy to taka fajna gra :/
Aonb avatar

Aonb

September 17, 2020 at 12:24 AM

Uwielbiam gry wykonane przez studio Rusty Lake! :) Prawie wszystkie z nich są ze sobą połączone, dlatego ważne jest, aby spróbować przejść przez każdy z nich, aby uzyskać pełniejszy obraz. To bardzo alegoryczne opowieści o swoim niepowtarzalnym uroku.
Bardzo dziękuję za artykuł.
oliimek avatar

oliimek

September 20, 2020 at 12:56 AM

Fajna pojkojiki takie zrobione są
TutekGG avatar

TutekGG

September 29, 2020 at 08:16 PM

spoko artykuł :p