Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Witam wszystkich bardzo serdecznie w moim pierwszym artykule. Dzisiaj chciałbym poruszyć temat wszystkim znanego Counter Strike'a Global Offensive, a dokładniej gier rankingowych, tak zwanych "Matchmaking'ów". Chciałbym przedstawić wam 7 pewnego rodzaju porad, dzięki którym "wyciśniecie" więcej na grach rankingowych, a co za tym idzie wbijecie wyższą rangę. Bez zbędnego przedłużania, zapraszam do artykułu.
1. Rozgrzewka - Pierwszym krokiem do zagrania dobrej gry nie jest tyle co sam trening, ale porządna rozgrzewka. Już podczas rozgrzewki możecie zauważyć, czy w danym dniu wam przysłowiowo "idzie", czy też nie. Jeżeli na rozgrzewce zauważycie, że dzisiaj jest kompletna tragedia, nie ryzykujcie swojej rangi grająch grę rankingową.
2. Focus - Jeżeli przygotowujecie się do grania mm'a, zadbajcie o swoje otoczenie. Wyłączcie telewizor, muzykę, zamknijcie drzwi od pokoju. Skupienie to podstawy podstaw, dzięki którym na pewno pójdzie wam lepiej.
3. Aim training - Szlifowanie swojej dokładności oraz refleksu nie zaszkodzą. Wręcz przeciwnie, pomogą. Oczywiście nadmiar wszystkiego szkodzi, ale 20-30 minut dziennie poświęcania czasu na ćwiczenie swojego "aima" pomoże wam osiągnąć lepsze rezultaty, co bezpośrednio przekłada się na ilość zabójstw.
4. Temperatura otoczenia - Może zabrzmi to głupio, lecz warunki w jakich gracie mają wpływ na to, jak gracie. Jeżeli w waszym pokoju jest tak zimno, że macie zimne ręce, nie ułatwi wam to gry. Zimnymi rękoma jest o wiele ciężej poruszać, zwłaszcza grając w gry.
5. Opanowanie stresu - Mogę się założyć, że mieliście wiele sytuacji 1v1, 1v2 czy coś w tym stylu. Najważniejsze w takich sytuacjach jest to, abyście zachowali spokój. Nie ma jednego dokładnego przepisu jak to zrobić, lecz z czasem przyzwyczaicie się do tego uczucia, a może nawet je przezwyciężycie.
6. Graj z drużyną - Uwierzcie mi, grając z randomowymi osobami z internetu ciężko jest się dogadać, a co za tym idzie wygrać. Oczywiście ta zasada nie obowiązuje jeżeli jesteście najlepszymi graczami na świecie i wszystkich możecie zabić samemu :D Lecz przyjaźnie nastawieni, chętni do współpracy gracze, a w szczególności z rosji, trafiają się w grach rankingowych bardzo rzadko. Dlatego też znajdzcie dla siebie drużynę. Dzięki takim stronom jak DreamTeam na pewno znajdziecie ludzi, z którymi osiągniecie wyżyny polskiego e-sportu :)
7. Serwery społeczności - Dzięki różnego rodzaju serwerom społeczności, trening staje się o wiele łatwiejszy. Bez problemu możecie wejść na serwer np. Only AWP, Retake, dzięki którym wyćwiczycie się w danych sytuacjach. Pomaga to szczególnie wtedy, kiedy nie wiecie co robić podczas bronienia zaplantowanej bomby, czy coś w tym stylu :)
8. Reflex - I tutaj jedna z ważniejszych czynników, jeżeli chodzi o gry komputerowe. Reflex pozwoli wam szybciej reagować na to co jest na ekranie. Aby szlifować swój reflex polecałbym na przykład pograć DM'a bez dźwięku, czy chociażby pograć w jedną z bardziej rozpoznawalnych gier do ćwiczenia reflexu, "Osu!". Sam gram w "Osu!" codziennie, przez co dokładność mojego strzelania zwiększyła się wielokrotnie.
To tyle w dzisiejszym artykule.
Pozdrawiam gorąco,
Lester15