Jak ktoś jest początkującym graczem to polecam Niemców. A jak już się umie celować to USA i Rosja:slight_smile:
W War Thunder jest pare nacji i cztery rodzaje pojazdów: armia, czyli czołgi, lotnictwo, śmigłowce i flota.
Ja polecam iść najpierw z armie i lotnictwo, a dopiero póżniej w flote.
Do 5.3 br niemcy zamiatają a wyżej brytyjska stabilizacja rządzi
Polecam iść w Niemcy bo Panther dali na 5.3 i teraz robi pogrom ,a Leopard 2A5 ma na wierzy pancerz kompozytowy a po dobrym skontowanio na pancerz efektywny 2000mm.
Taaaak, PanzerIV/70(V) oraz Panther D teraz na 5.3 zarzynają każdego swoim opancerzeniem i siłą ognia.
niemcow do 6.3 polecam a wyzej to ruskich
iNiemieckie lotnictwo to polecam Bf 109, Ju 87 9i
i jeszcze Mig 21 z czterema rakietami.
Dla fanów nowoczesnego lotnictwa USA polecam USA, ponieważ w przyszłość wydaje mi się, że mogą wejść np F16 lub F22 Raptor. Narazie musimy się cieszyć takimi samolotami jak F104 i F4 Phantom.
Cóż, mi się najbardziej podobała jak dotąd Japonia. Samoloty są bardzo zwrotne, lekkie, łatwo nauczyć się gry nimi, przynajmniej moim zdaniem, wszystko to kosztem słabego uzbrojenia przeciwko naziemnym i słabego pancerza.
Jeżeli ktoś woli latać bardziej opancerzonymi samolotami to Niemcy, tylko, że trzeba nauczyć się grania na boom and zoom. Dobra będzie też do tego Francja/USA albo ZSRR. Jeżeli ktoś chce grać pod bombowce no to raczej Niemcy, pod szturmowe to brałbym USA, Thunderbolty i ADki wymiatają.