Jak dla mnie dzięki grą nauczyłem się więcej języka angielskiego niż w szkole, i lepiej wbiło mi się to do głowy. :x
To jest w 100% prawda, tudzież nie każda gra zawiera wszystkie podpunkty. :D Tudzież np. takie simsy, czy minecraft rzeczywiście pomagają w rozwoju wyobraźni. ;)
No nie wiem wydaje mi sie ze nie mozna na to pytanie odpowiedziec jednoznacznie bo jak wiadomo kazdy ma gusta i gusciki a to ze jestem gejem nie ma wpływu na to jakie podejmuje decyzje tak poza tym to fajne
No chyba pokaże to swojej mamie
Tak jak to przedmówcy już wyoślili. Nie wszystkie niestety gry wpływają na wymienione podpunkty. Od siebie mogę dodać coś często jest wymieniane w badaniach. Że rozwijają umiejętność podejmowania decyzji, często trudnych i koniecznych do podjęcia w krótkim czasie. Zapewne sami znacie dużo ludzi którzy nie potrafią się na nic zdecydować ? ^^ Pewnie nie grali zbytnio w gry...
Zgadzam się. Choć czasem spędza się za dużo czasu przy tych grach i niekiedy mają na nas negatywny wpływ. Jednak tak jak wszystko ma swoje plusy i minusy. ;)
W 100% prawda nie to co bycie coraz głupszym od oglądania telewizjii.
Rozwija Ślepote, Stajesz się głupszy i masz tyle samo propagandy jak nie więcej niż w pewnej stacji przejętej przez pis