Jest to przegląd rzeczy które zostały dotychczas zapowiedziane przez mojang na 21 sierpnia 2017, seria będzie się pojawiać co kilka dni o ile pojawią się nowe zmiany.
- Poprawa optymalizacji gry - stanie się to za sprawą aktualizacji bibliotek LWJGL z wersji 2.0 do 3.0 (jak ktoś nie wie za co one odpowiadają to są to w skrócie biblioteki pozwalające na wczytywanie tekstur itd)
- Bardziej intuicyjne komendy (Komendy to nie moja działka więc za wiele nie wytłumaczę co się może zmienić ale poniżej podesłałem screenshota od twórców gry

- Możliwość tworzenia własnych receptur - coś co było oryginalnie planowane w 1.12 ale jednak zawita do nas dopiero w wersji 1.13
- Zwiększenie ilości id do powyżej 256 - gdyby nie zabrakło id w 1.12 mielibyśmy pewnie więcej nowości.
- W zapisie świata struktury będą potrzebowały swojej nazwy
- Nowe tekstury dla aktualnych bloków - zostaną zmienione (wymieniam tylko te które zostały oficjalnie ukazane w screenshotach - drewno, deski, blok diamentu, blok szmaragdu, stół rzemieślniczy, kwiaty, marchewka, kocioł, cała roślina horususu, wszystkie cegły, obsydian.
- Nowy design książki receptur dla craftingu

- Nowa książka receptur dla pieca

to by było na tyle w tym artykule, do następnego artykułu który pojawi się niedługo
fajny artukuł oby tak dalej :)
dawaj tak dalej ale w artykółach bo tam więcej się dostaje
spoko czekam na tom wersje
A mi się on nie podoba, beta lepsza ! :P
nieźle, łapa w góre poleciała
Własne receptury najlepsze, kiedyś musiałem sie bawić z modami, by je zrobić.
chociaż książka do craftingu kompletnie nie pasuje do MC na PC
wiele zmian, fajny artykuł
nie polecam tej wersji bagi są
minecraft to moja uoubiona gra
spoko - dowiedziałem się dzięki Tobie o tych własnych recepturach ;)
napewno przydatne dla nowych graczy.