18
0/160
papitomamito
March 8, 2023 at 12:18 AM
Opera gx jest owiele lepsza
bluesq
March 8, 2023 at 03:38 PM
opera gx zdecydowanie wygrywa, chrome jest starą przeglądarką, a opera gx to nowe.
oskar_kruczkowski1
March 8, 2023 at 11:11 PM
opera gx was better
natalcia55
March 16, 2023 at 01:49 AM
opera GX leprza wygrywa z chrome do zera
mlody2005
March 22, 2023 at 08:18 PM
bardzo fajna przeglondarka polecam moim zadaniem lepsza jest od chrome
Sylandee
March 24, 2023 at 07:55 PM
Opera jest całkiem przyjemna zwykle siedzę na chromie bo tablety lubią ale i opera daje rade i ma wiele dodatków . I personalizacja jest super
Sylandee
March 24, 2023 at 07:55 PM
Opera jest całkiem przyjemna zwykle siedzę na chromie bo tablety lubią ale i opera daje rade i ma wiele dodatków . I personalizacja jest super
melotrod
March 24, 2023 at 11:37 PM
Opera, jak i Chrome są dobrymi przeglądarkami. To, która jest lepsza zależy już od tego czego się chce w przeglądarce i od ogólnych preferencji. Radzę wypróbować obie i zobaczyć, która bardziej przypada do gustu :))
Crimpie
March 30, 2023 at 12:53 AM
To i to ma swoje korzyści i wady, więc uważam, że pewnie osoba, która najpierw zobaczyła i zaczęła używać Chrome, będzie bardziej niechętna do zmiany i użytku Opery GX, i na odwrót
Terra_Mania
March 30, 2023 at 02:09 AM
Według mnie GX jest lepsza ponieważ: można ją do siebie dostosować i ma wiele fajnych funkcji.
WhiteFoxOrange
April 1, 2023 at 11:23 PM
GX moim zdaniem jest lepsza, jednak nie raz zdarzyło mi się, że w operze nie chciała mi się załadować jakaś strona a w chromie bez problemu.
wojuq
April 3, 2023 at 07:18 PM
OperaGX jest lepsza wizualnie jednak czasami się zdarza że się zawiesi
ZaraMysterywalker
April 5, 2023 at 05:35 PM
Sporo osób chwali sobie opere gx, ale ja jestem przyzwyczajony do chrome. Kwestia indywidualna..
klusia2
April 5, 2023 at 05:57 PM
Zdecydowanie Opera GX według mnie jest lepsza.
kinhowskii
July 31, 2023 at 10:12 PM
oczywiscie ze Opera GX
Kazdy prawdziwy ziomek ma ją
OkoPL_offical
August 4, 2023 at 04:40 PM
Opera GX jest lepsza moim zdaniem bo można ograniczać ram itp
Montezuma0987
August 11, 2023 at 04:50 PM
Tak na prawdę to mógłbym korzystać z prawie każdej przeglądarki bazującej na chromie, ale na opere GX bym się nigdy nie zdecydował.
pjoter_xd
August 20, 2023 at 04:40 AM
OperaGX jest lepsza dla mie niewiem jak dla innych
Globter
August 26, 2023 at 10:59 AM
Używałem Chrome teraz przesiadłem się na Opere Gx i nie żałuje . Lepsza grafika i mniejsze lagi . Więc polecam Opere Gx . Btw. Opere polecił mi Kiszak .
karaska22
August 27, 2023 at 02:37 AM
a ja używam firefoxa
NoxPL2022
September 5, 2023 at 12:17 AM
według mnie lepszym wyborem będzie opera gx
Daddy_SG
September 6, 2023 at 06:33 AM
Zauważyłem ostatnio spore niedociągnięcia, jeżeli chodzi o funkcjonowanie przeglądarki "Opera GX". Problemy występują zarówno na komputerze, jak i na urządzeniach z systemem Android.
Wyżej wymienione błedy pojawiają się przy ładowaniu niektórych niekomercyjnych witryn, a na "Google Chrome" one działają bez zarzutów. Skoro poruszam też temat Chrome'a (usłyszałem kiedyś jak mój znajomy nazwał tą przeglądarkę mianem: "bezdennej czarnej dziury do wysysania RAM'u"; RAM - pamięć operacyjna urządzenia.), zużycie mocy obliczeniowej ("RAM") na obydwu przeglądarkach jest podobne. Trochę słabo ze strony GX'a, reklamować się jako przeglądarka dla graczy i po cichutku, w tle generować jeden olbrzymi proces, który pochłania niemałą wartość pamięci. Co prawda, sprawy nie mają się aż tak kiepsko jak w przypadku Google Chrome'a, gdzie dochodzi do faktycznego wysysania RAM'u. Mam na myśli ilość procesów systemowych które pojawiają się w trakcie użytkowania. Zaczyna się niewinnie: od jednego lub lub dwóch (nie jestem pewien), z czasem precesów robi się kilka, a nie raz dochodzi do kilkunastu operacji jednocześnie.
Podsumowując, obie te przeglądarki mają swoje wady i zalety.
Ogromny plus dla GX'a za samodzielność w "sprzątaniu po sobie". Wystarczy zamknąć aplikację, a używana pamięć RAM jest ponownie do naszej dyspozycji. GX'owi daleko do nazwania go "czarną dziurą". Poza tym prosta w obsłudze i funkcjonalna. W mojej opini 7/10; "Brawo"!
Osobliwy Chrome ma jednak problem z "posprzątaniem" tego całego śmietnika... Po wyłączeniu aplikacji, większość pootwieranych procesów dalej zużywa pamięć operacyjną (są to czasami naprawdę kosmiczne wartości RAM'u np: 1 GB; ~1,5G; czasami prawie 2GB). W odzyskiwaniu pamięci operacyjnej pomaga ręczne zamykanie wątków, albo ponowne uruchomienie urządzenia (choć to czasem tylko połowiczne rozwiązanie, bo niektóre nie chcą się same wyłączyć). Zalety też są: łatwe personalizowanie, rozmaite wtyczki i niezawodność. Dla mnie 6/10 "Nawet spoko"!
xed145
September 21, 2023 at 06:39 PM
opera jak narazie dla mnie jest git. jest wbudowany adblock, jednak niektóre strony każą adblocka wyłączyć, ale na youtuba można se włączyć i oglądać jakiś film bez 30-45sekundowych reklam
coalez
October 23, 2023 at 07:54 PM
operaGX fajna. plus można zablokować reklamy na yt
coalez
October 23, 2023 at 07:55 PM
operaGX fajna. plus można zablokować reklamy na yt