Napisałem na tym koncie już 15 artykułów i chciałbym mieć status Redaktora. I jeszcze jedno, jeśli zostanę redaktorem to normalnie mogę zdobywać poziomy?
W skrócie, status Redaktora otrzymujesz, gdy piszesz dużo i rzetelnie. Wygląda to zatem inaczej u każdego użytkownika.
Oczywiście poziomy możesz wbijać normalnie, tylko po prostu widnieć będzie ranga redaktora.
Dziękuję za odpowiedź KappaHype :)
w Sumie czy ta ranga coś daje? czy jest tylko na pokaz?
Jesli dobrze i rzeczowo piszesz to wtedy masz szanse.
drenn3 Pewnie daje większe zaufanie u administracji lub moderacji która sprawdza artykuły i zadania. Zawsze lepiej się patrzy na użytkownika ze statusem redaktor niż użytkownika ze statusem np poziom2
@drenn3 - teoretycznie ranga coś daję, ale sam jak byłem redaktorem nie miałem możliwości wykorzystania tego w pełni, jednak konkretów dowiesz się jak już nim zostaniesz :)
@NaczelnyPisarz - oczywiście osoby piszące więcej są bardziej rozpoznawalne. Nie wpływa to jednak na ocenę artykułu, gdyż nigdy nie wiadomo czy osoba nie posunie się do plagiatu, a więc każdy artykuł sprawdzany jest rzetelnie, aby to wyeliminować. Nie mówiąc już o tym, że zdarzają się przypadki, gdy ktoś wrzuca do tłumacza tekst z języka perskiego, a potem zamienia kolejność zdań -_-
@KappaHype ja tam się nie boję moderacji czy administracji, ale za to użytkowników już tak, bo raz czy dwa mój artykuł został odrzucony przez użytkowników a nawet nie znalazłem ani jednego komentarza.
@NaczelnyPisarz - niestety to jest wada tego systemu, który jednak musi pozostać, bo w większości przypadków odsiewa ten niepotrzebny spam. Już teraz sprawdzanie artykułów trochę zajmuje. Trzeba przeczytać uważnie tekst, zwrócić uwagę na błędy, ich ilość. Sprawdzić pod kątem plagiatu (naprawdę użytkownicy mają coraz więcej pomysłów).
A do tego jakby doszło 30 artykułów dziennie do odrzucenia to byłoby to czasochłonne. .. Sam miałem odrzucone dwa artykuly przez użytkowników, lecz po ponownym wrzuceniu przeszły bez problemu, dlatego nie jest to aż tak ogromny problem, chyba że akurat kończy Ci się runa.
@KappaHype mi runa się kończy, lecz i tak wiem że kolejny artykuł nie zostanie sprawdzony w dwa dni ;). A co do spamu to się z tobą zgadzam.
@NaczelnyPisarz - czemu nie? Na stronie już od wczoraj widnieje artykuł użytkownika z tego samego dnia O_O. Choć wiadomo, czas sprawdzania jest różny :P
@KappaHype mi zawsze ponad dwa dni, więc się przyzwyczaiłem ;). Może dzisiaj skończę artykuł i może załapię się na runę, ale niewiadomo jak na nią nie liczę, bo wiem, że sprawdzanie przebiega różnie.
@naczelny, ja mam zaufanie moderacji i bez rangi.
@kappa z tą rozpoznawalnością bym się kłócił. Userzy często nawet nie patrzą kto tworzy artykuł.
@drenn3 - akurat miałem na myśli, że są bardziej rozpoznawalne dla moderacji, bo użytkownik zapada mi w pamięci już po dwóch, trzech napisanych artykułach. Niektórym użytkownikom też zapadają autorzy w pamięci. Sam przecież miałeś komentarz pod artykułem "O znowu artykuł o "mitycznych" stworach, liczę na więcej z tej serii" czy coś takiego ;P
@KappaHype i nawet ja go napisałem :P. Spodobały mi się takie krótkie lekko wyssane z palca historyjki :D.
Trochę kultury Panowie zdrowie Pań
@KappaHype może, ale raptem kilku. sam do dziś pamiętam wezuwiusza czy pana o super nicku "szczam do gnoju" xd
A wracając do tematu po tygodniu: to co musiałbym zrobić by otrzymać takową rangę? Aż mnie zżera ciekawość.
Ja pisze sam a kazdy mnie banuje po uwazaja ze plagiat czemu
@drenn3 - tak jak już wspomniałem, pisać dużo i rzetelenie, a ponadto na atrakcyjne tematy.
Z czasem może to dostać docenione rangą redaktora. Możesz też napisać do supportu, że chciałbyś taką rangę uzyskać, ponieważ aktywnie piszesz artykuły i dałoby Ci to dodatkową motywcję, aczkolwiek co do drugiej opcji, to jest to wątpliwe ;P
@sobieskigane - nie widziałem chyba żadnego Twojego artykułu na forum, ale patrząc po samych Twoich wypowiedziach można się domyślić dlaczego zostają one odrzucone. Niemniej jednak, jeżeli mimo wszystko piszesz artykuł rzetelenie, to polecam Ci napisać do supportu.
Meh, to szkoda,,bo pisać dużo to ja nie mam już czasu. Jeśli raz na tydzień coś wstawię to jest dobrze. No ale chociaż moja ciekawość została zaspokojona.
A jak ma się już ten status redaktora to jest taka możliwość, że spadnie się z tej rangi np. z powodu nie publikowania od długiego czasu artykułu albo przez splagiatowanie?
Też pytanie zadanie z ciekawości :D
@Naczod - generalnie raczej nie stracisz rangi za dłuższą nieaktywność. Natomiast plagiat jest niedopuszczalny i w przypadku wykrycia, raczej nie martwiłbym się rangą :P