Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Artykuł dotyczy gry The Witness. Życzę miłego czytania:)
Cześć! W tym artykule przedstawię Wam moją opinię na temat gry The Witness. Przedstawię ją w kilku punktach. Życzę miłego czytania.
Jak pierwszy raz weszłam do gry to naprawdę byłam zachwycona. Inne wrażenie odnosi się patrząc na screeny, a jeszcze inne gdy się w nią gra. Na prawdę to jest ten „rodzaj” grafiki, który uwielbiam. W grę z taką grafiką aż chce się grać.
Jest po prostu ogromna i to wychodzi dla niej na plus, ponieważ mamy kilkanaście lokacji, które zdecydowanie różnią się od siebie i gdyby mapa była mapa to średnio by to wyglądało ponieważ lokacje by się w pewien sposób na siebie nakładały i nie wyglądało by to dobrze.
Jak dla mnie to wychodzi to na minus. Wiem, że gra jest typowo logiczna i trzeba się skupić, ale czasami ta głucha cisza mnie po prostu zabija i zniechęca do grania. Powinna być tak opcja włączenia lub wyłączenia muzyki , ponieważ ja wolałabym aby coś tam w tle sobie leciało. Chociażby taka spokojna muzyczka, która idealnie wkomponowała by się w całe otoczenie i mapę.
Mam tu namyśli to, że nie za bardzo wiadomo, w którym kierunku iść. Na początku przy przejściu z lokacji pierwszej do drugiej wiadomo, ale niestety dalej miałam zagwozdkę i musiałam skorzystać z Google. I okazało się, że poszłam kompletnie w nie to miejsce, w które trzeba. Niestety gra ma określoną kolejność wykonywania tych zadań, które mają z czasem coraz trudniejsze elementy do rozwiązania. I dlatego niestety musimy to robić w określonej kolejności.
W kółko nic więcej nie robimy jak tylko rozwiązujemy jakieś labirynty na tablicach. Oczywiście z czasem dochodzą to coraz trudniejsze elementy i pewne ograniczenia. Ale po grze za taką cenę spodziewała bym się czegoś innego. A w szczególności po tak wielkiej mapie.
Można powiedzieć, że coś takiego istnieje. Ponieważ na tym etapie gry, na którym jestem to już zdążyłam zauważyć, że zbieramy jakieś specjalne tabliczki z tymi labiryntami, apotem musimy je jakby narysować w innym miejscu i tam jest taki gość co do nas mówi. ( tak wiem cudownie to opisałam, przepraszam inaczej się nie dało ). Nie mam pojęcia co to ma na celu, ale zobaczymy.
Przejdę teraz do plusów i minusów:
Plusy ” + „ :
-ładna grafika
-duża mapa
-duża ilość zagadek
-świetna na zabicie czasu i wzmocnienie logicznego myślenia
Minusy: „ - ” :
-brak muzyki
-monotonna
-mało orientacyjna
Moja końcowa ocena to 6,5/10
Mam nadzieję, że ten artykuł się Wam spodobał, a także zapraszam do czytania innych moich tekstów.
Kilka screenów z gry:
Trailer gry: