Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Teraz spróbujmy odpowiedzieć na tytuowe pytanie- czy metę warto stosować? Odpowiedźi i kwestie są zróżnicowane. Niektórzy grają championami będącymi tylko w topce tyh granych, a niektórzy grają championami niezbyt popularnymi typu Urgot czy Nunu. Według mnie meta nie jest 100% znacząca dla wygranej, ale może zmienić ją. Przykładowo, jeżeli Riot buffuje lethality w ostatnim pachu, to do mety wchodzi Graves, który ma builda pod głównie lethality. Zed wszedł do topki postaci granych z powodu tego, że Faker - gracz teamu SKTT1 również wiele nim grał. Więc pamiętajmy- nie wzorujmy się całkowicie na mecie, miejmy swoje wybory. To jest tylko gra, nie zmuszajmy się do grania danym championem bo jest w mecie.
Championy z największym winratio na koreańskim serwerze:
1. Ivern - 57,7 %
2. Anivia - 57,4 %
3. Sion - 53,4 %
4. Aurelion Sol - 53,2 %
5. Kled - 53,2 %