Już w ten weekend będziecie mogli zadowolić się najnowszym baattlefield'em ! EA udostępnia tę grę za darmo lecz niestety tylko na XBOX1 i PC, użytkownicy ps4 mogą czuć się zawiedzeni. Od 3 do 5 marca na konsoli Xbox One (wymagany abonament Xbox Live Gold) będzie można pograć w Battlefielda 1 za darmo. W opublikowanym komunikacie napisano, że sprawdzimy zarówno multiplayer, jak i „wojenne opowieści dla jednego gracza”. Z kolei na PC-tach znajdziecie 10-godzinną wersję trial, dostępną do pobrania w dniach 3-6 marca.
Będzie można pobawić się w czterech trybach wieloosobowych na pięciu mapach oraz w dwóch kampaniach. Battlefield 1, wraz z innymi grami ze stajni Electronic Arts, można obecnie kupić w promocji na konsolach Xbox One, PlayStation 4 i PC-tach. Wydawca przygotował specjalną stronę, z której dostaniecie się do wyprzedaży na poszczególnych platformach sprzętowych.
DICE zdradziło też kilka informacji o nadchodzących dodatkach do strzelanki Battlefield 1. O Nie przejdą (premiera w marcu) wiemy już od dłuższego czasu, ale oprócz niego otrzymamy także trzy inne rozszerzenia. Poniżej wklejamy ich opisy z przesłanej wiadomości prasowej:
W imię cara. Dołącz do armii rosyjskiej i przenieś się na największy front Wielkiej Wojny. Szarżuj z legendarnymi rosyjskimi huzarami podczas ofensywy Brusiłowa w Galicji. Bierz udział w starciach na skutym lodem archipelagu i walcz w zaśnieżonych wąwozach zdradzieckiej Przełęczy Łupkowskiej;
Niespokojne wody. Bierz udział w zaciętej wojnie morskiej z udziałem nowej jednostki pływającej - niszczyciela. Zwyciężaj z pomocą nowych sterowców morskich, dołącz do szalonego ataku na Zeebrugge i szturmuj plaże w pierwszych dniach desantu na Gallipoli;
Apokalipsa. Weź udział w najbardziej krwawych bitwach I wojny światowej. Przejmuj kontrolę nad terenem, korzystając z zabójczego uzbrojenia powstałego wskutek desperacji i chęci przełamania impasu. W tym dodatku zejdziesz prosto do piekła i poznasz największe koszmary Wielkiej Wojny. Przygotuj się na apokalipsę.
Niestety firma nie podała nawet przybliżonych terminów premiery, więc na razie musi nam wystarczyć to, co jest.
qzwxqzwx
March 4, 2017 at 12:46 AM
Ej, serio? Z chęcią bym pograł. Warto?
Kraksa
March 4, 2017 at 01:29 AM
Warto :D wejdz na oficjalna strone battlefielda
Iluga
March 4, 2017 at 04:53 PM
Jedna z fajniejszych sieciówek, niestety mam Ps4 >.>
BLASHEJ123
March 4, 2017 at 05:05 PM
a no faktycha
BLASHEJ123
March 4, 2017 at 05:07 PM
polecam giere spoko jest bez zastrzeżeń tylko czasem przycina na średnich pc'tach singlie taki sobie ale multi to kwintesencja dobrej sieciówki, polecam
Sosnowczanin
March 4, 2017 at 05:14 PM
Czuję ból bo wiem że mój komputer jest za słaby.
pawlik23
March 4, 2017 at 05:26 PM
A dla graczy którzy już kupili grę jest może 2x EXP?
Matik05
March 5, 2017 at 01:16 AM
szkoda bo nie mam miejsca na dysku :P
Matik05
March 5, 2017 at 01:18 AM
i jeszcze za słabego kompa
crockett
March 5, 2017 at 04:08 PM
niestety ale komp musi byc mocny , uklon w strone ms ze tak sie postarali
adriandomagala
March 5, 2017 at 06:35 PM
łoł