moim zdaniem na poziomie takim jak bronz lub niski silver nie warto grac sapportem ponieważ jeśli wasza drużyna nie spełni wymagań możecie cały czas przegrywać gry
Zależy czy samemu jest się dobrym graczem
Jeżeli masz niski lvl to radziłbym opanować jakąś inną linie dopiero jeżeli wbijesz 30 lvl i będziesz chciał wbić lepszą rangę to polecam supporta. Najlepiej mieć przynajmniej 2 championów na linie :D
Ja gram supportem i na niskich dywizjach często są idioci na adc, przez co ty nie masz za bardzo co robić :v
ja osobiście mainuje supporta bo gram go lepiej niz inne linie. Poza tym ludzie w low elo nie umieja grac supporta i czasami smieje się widząc jak kieruje na bocie mojego carry
Support zawsze spoko, ale jak gracie z dziećmi brązu to pamiętajcie, że support nie wygra sam meczu
dobry support moze gierke kiernac :D
Drużyna nie ma tu większego znaczenie bo grając na każdej innej linii może drużyna nie spełnić twoich oczekiwań. Tylko support jest bardzo trudną pozycją i potrzeba sporo doświadczenia żeby ją ogarnąć
Zależy jakiego masz supporta
Na niskim elo support nie jest zbyt polecaną pozycją do samotnej gry :/ Powodem jest głównie to, że pomagając teamowi polegasz przede wszystkim na ich umiejętnościach.
Niestety nawet będąc dobrym supportem ciężko ogarnąć mecz samemu jeśli trafiają się trolle a tych niestety jest multum. Jeśli już to polecam na tą pozycję postacie takie jak Zyra, Blitz