Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Na steamie mam ponad 200 godzin grania w Terrarie! A oto moje wrarzenia z rozgrywki! Ale najpierw krutki opis tej gry!
Więc Terraria jest grą sandbox,RPG!Świat z tej gry jest generowany losowo i ma ograniczenia wielkości !
Mamy 3 tryby wielkości:
Small (mały)
Medium (średni)
Large (duży\wielki)
Świat jest złożony z pixeli (Coś co lubie :D)
Przy tworzeniu postaci mamy poziomy trudności:
Softcore Mode
Podstawowy tryb trudności, ustawiony już od początku. Postacie upuszczają po śmierci monety.Mediumcore Mode
W tym trybie gracz po śmierci będzie upuszczał wszystkie swoje przedmioty w tym pieniądze i amunicje dzięki czemu gracze w trybie Multiplayer mogą je zebrać.Hardcore Mode
Hardcore Mode cechuję się tym co Mediumcore Mode, z tym że po śmierci, już się nie odrodzimy.
No a przy tworzeniu świata mamy terz opcje Normal Mode i Expert Mode!
Na Expert Mode Tracimy więcej monet i właściwie wszystko jest trudniejsze! (no i jak sama nazwa mówi dla ekspertów!)
A teraz recęzia :D
Grając w Terrarie pierwszy raz niesamowicie się wciągnąłem!
System budowania!
Budowanie domków dla NPC'ów sprawiało mi największą frajde ze względu na różnorodność bloków i charaktery NPC'ów np. dla Guide budowałem typowy dom,dla driady wybudowałem dom na drzewie!
Bossy
W Terrari jest dużo bossów lecz tylko kilku sprawiało mi trudność !Byli to mechaniczni bossowie!
Większość bossów miało 2 fazy w kturych zmieniały im sie statystyki!
Biomy!
Biomy są rozbudowane i każdy ma swoje moby!Moim znienawidzonym biomem był Crimson\Corrupt
ze względu na ich niezbyt przyjaznych mieszkańców i ich rozszerzanie!
Respimy się najczęściej w lesie ale zdarzył mi się przypadek kiedy pojawiłem się na biomie śnierzym!
Możemy posadzić większość biomów! za to duży "+"
Niewiem o czym jeszcze napisać więc zakończe ten artykół słowami "Terraria to moja ulubiona gra sandbox 2D :D Więc oceniam ją 10/10!"