ja zazwyczaj gram Jax i Irelia
Darius. nie musisz się nim długo uczyć grać a i tak robisz niezłe spustoszenie :D
illaoi jeśli nawet dostaniesz ganka to łatwo zorbić doubla za pomocą ulta
illaoi powiem ci nie jestem do tej postaci przekonany jak dla mnie dziwna mechanika
Jeżeli jesteś początkującym graczem Ligi polecam Ci zabrać się za takie postacie jak: Jax, Garen, Warwick, Darius, Teemo. Te postacie nie wymagają jakichś specjalnych umiejętności.
Garen, teemo , darius, irelia
na początku to nasus, chociaż łatwo go zkontrować. Jeżeli będziesz dobrym nasusem,to jedynym wyzwaniem dla ciebie będzie teemo :P
a tak to renekton,gnar. Dla bardziej zaawansowanych to rengar GP
ja polecam teemo tania łatwa postać, a gdy ją ogarniesz to dla przeciwników jesteś wkurwiatorem XD
ja polecam teemo tania łatwa postać, a gdy ją ogarniesz to dla przeciwników jesteś wkurwiatorem XD
Polecam również Riven istna potęga którą trudno ogarnąć ale warto + duża mobilność
nie polecam ww na topa, moze w niższych div to działa, ale nie dalej odradzam :) garen jest spoko nawet, ale polecam jakąś fiore , irelie albo gnara w odpowiednich rękach potrafia wygrać gre.
Im wyżej, tym więcej gier Kledem, Gnarem, Fiorą, Irelią, Vladkiem, Swainem. Tymi polecam.
Zalezy jaką gre preferujesz :)
Illaoi Darius Jax Gnar Irelia Fiora Vlad Garen Mundo
Illaoi, Gnar, Fiora, Kled
irelia,fiora,jax,gnar hiper carry w mecie
Na topie bardzo mocna jest kayle w late game oraz jax wystarczy ze bedziesz gral tymi 2 postaciami i mozesz spokojnie wbic challenger
Darius bardzo łatwy . !!!
zacznij nejlepiej od tanich łatwych postaci jakim jest ww i garen a jezeli juz miales doczynienia z lolem dobra jest teraz fiora irelia mimo ostatniego nerfa no i w sumie ryze
Vladimir jest tez wmiare oK
Illaoi, Irelia, Fiora i Gnar w dobrych rękach działają cuda, ale najbardziej polecam Trundle'a, który jest bardzo uniwersalny.