Wyrażam dobrowolną i odwoływalną zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora w celu świadczenia usług serwisu gamehag (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych [Dz.U.1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.]). Poinformowano mnie o tym, że podanie moich danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne oraz o przysługującym mi prawie do dostępu, kontroli przekazanych danych, ich poprawiania, a także o prawie sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przekazywania moich danych osobowych innym podmiotom.
Dzisiaj pokarzę wam jaki build/runki/masterki i moze jakieś małe tipy żeby lepiej wam się grało tym czempem :).
Żebyście dobrze umieli grać danym czempem musicie znać plusy i minusy. Na początku podam wam plusy gnara
-Tankowatość
-Duży AD dmg
-Duży AP dmg
-mobilność
-dużo CC (stuny, slowy itp)
-Łatwo się nim kaituje
-kontruje mocno tanków
Gnar też ma kilka minusów np:
-łatwo dogować jego skile
-dużo picków go kontruje
-jak przegra na początku linie, słabo nadgania team z złotem, expem itp
-trudne R do użycia
Runy:
-Mark 0.95 atack damage x9
-Seals 1 armor x9
-Glyps 0.64% Atack speed x3 i 1.34 Magic ress x6
-Quintessences 2.25 Atack Damage x2 i 4.5% atack speed x1
Co do buildow to dla początkujących oczywiscie Polecam Black Cleaver > Frozen Mallet > buty zależne od enemy team > Dead man Plates > Spirit visage > Guardian angels/ZZrot portal/Maw of Malmortius
Oczywiście zależności od teamu trzeba kupywać itemki. jeśli np jest dużo ap to zamiast Black Cleavera lub Malleta można kupić Malmortiusa
I jeszcze taki build na normalki dla wariatów Trinity force > Blade of the ruins King > Buty zależne od enemy team > Spirit Visage > Dead man Plates > Steraks Gage
Co do Masterek to można zrobić 12/0/18 Pod grasp of the Undying Lub 18/0/12
Kilka tipów:
-na początku staraj się farmić i nie pozwalać na farmienie przeciwnika
-jeżeli walnąłeś Wroga z hita możesz z nienacka użyc kombo E+Q
-Dobrze Warduj krzaki
-Splitpushuj mocno gnarem
Kilka picków który gnar powinien się bać:
-Pantheon
-Irelia
-Zed
-Yasuo
-Nautilus
Pamiętajcie bohaterowie z skokami mogą kontrować gnara także uważać na picki na topie.
Mam na dzieje że przydał się soczysty Poradnik :)